Iphone-ok is ilyenek.
Lányomnak volt egy Iphone 6-os készüléke. Az egy dolog , hogy az akksi egyre gyengébb, de amennyit ő beszélt telefonon, arra elég volt.
Viszont bizonyos appok, pl. Revolut vagy Viber azt mondták, hogy csak akkor működnek tovább, ha frissít az iOS verzióban.
Viszont iPhone6-ra már nem lehetett telepíteni az új iOS-t ezért le kellett cserélni a tökéletes telefonját egy újabbra.
Saját céges telom is egy iPhone 11 volt. Az akksija már kezdett kuka lenni, de ahelyett, hogy akksit lehetne benne cserélni normális áron - mivel tudtam, hogy idén/jövőre az iPhone 11 támogatása is megszűnik le kellett cseréljem egy 17-esre.
Ezek meg többszázezer forintba kerülnek. Mi a franc kerül egy telefonon ennyibe?
Persze pont emiatt régen nem voltam iPhone-os, de az Android rendszer meg sokkal rosszabb volt. Ráadásul egyik rendszerről a másikra áttérés az mindig rémálom meg adatvesztés, meg a jól megszokott appok eltűnnek vagy "csak" kezdhetem előlről a már 3 éve játszott játékom...
Ráadásul az iOS kapcsolatban van a Mac-kel meg minden mással. Szóval jó az iPhone, de kvára túl van árazva és pofátlanul élnek a tervezett-tudatos avultatással.