Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Egon on!

#1508394 Koffein Előzmény: #1508392

Igen, látszik, hogy nagyon sokat olvasott, nagyon sok témában és sok minden érdekli. Bármihez hozzá tud szólni és letudja vezetni érthetően, hogy miként gondolja.

Sajnos a legnagyobb bűne, hogy engedte a slepnek, hogy 4-5szörös áron számlázzanak, ha megelégedtek volna a 2x-el, már jobb lenne az ország..

Egon on!

#1508392 matgab Előzmény: #1508391

Orbánnál azt szerintem még kiritkusainak is el kell ismernie, hogy verbalitás szintjén gyakorlatilag zseniális a csávó.
Nem nagyon lehet megfogni egy interjúban vagy vitában.

Egon on!

#1508391 Koffein Előzmény: #1508390

Szerintem is jó interjú volt.

Sokan hiányolták, hogy nem pusholta mint a Partizános Marci, hogy ugyanazt a kérdést nem tette fel 10szer 100szor, amíg nem ismeri be...

Az a helyzet, hogy politikus attól politikus, hogy kitérő választ tud adni bármire, ha 100szor felteszik ugyanazt a kérdést, akkor is kitérő választ fog adni, ha nem akar rá válaszolni, Feri volt ennek a nagymestere, kapott egy kellemetlen kérdést, egy mondatban képes volt elismerni és megcáfolni a dolgokat.. :))

Úton egy új demokrácia fele...

#1508346 TrendMan Előzmény: #1508341

Szerintem ez egy reakció arra, hogy a másik oldal nem riad vissza a tisztátalan eszközöktől és a manipulációtól sem.

Így akar kevesebb támadási felületet hagyni (ami mögött persze az is lehet, hogy a jelöltek nem profik a politikában).

Úton egy új demokrácia fele...

#1508341 Koffein

MP ezt a liberális hozzáállást vajon a Tónitól tanulta?

"... a hétfőn bemutatott jelölt-jelöltek közül senki nem fog nyilatkozni a sajtónak, és nem lesznek nyilvánosan meghirdetett fórumok sem. Szerinte itt nem harcra kell számítani a jelöltek között, és nem rendeznek helyi vitákat sem, mert az indulók „nagyrészt mindenben egyetértenek, eddig is együtt dolgoztak a közös célért”.

https://telex.hu/belfold/2025/11/18/magyar-peter-t...

a KSH-nál valami bűzlik

#1508318 TrendMan

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20251117/atirt-a...

"Mindezek után három kérdés maradt részben vagy egészben megválaszolatlanul.

1. Hogyan történhetett meg, hogy éveken keresztül ilyen súlyosan hibásak voltak az adatok?
  2. Megbízhatóak a mostani a számok?
  3. Pontosan milyen változások történtek és ezek hogyan befolyásolják a hazai szegénységről alkotott képünket?"

Mező Gábor

#1508292 matgab Előzmény: #1508288

Amúgy az a durva, hogy amikor én gimibe/általánosba jártam, akkor még egyáltalán nem tudtam az ilyen dolgokról, azt sem tudtam , hogy léteznek zsidók.
De már ott az iskolában is voltak olyan srácok csajok, akik állandóan csak egymással játszottak, állandóan kirekesztették a többieket, beszóltak még a tanárnak is, stb stb. És nekem csak utólag esett le (külső, viselkedés név), hogy ők valójában nem véletlenül voltak mások, mint a többiek.

Mező Gábor

#1508288 matgab Előzmény: #1508275

"Ők segítik egymást és ez a segítség annál intenzívebb minél lentebb van valaki, hogy eljusson az Ő átlagos szintjükre"

Igazából a zsidó családoknál az a tudatos technika, hogy a legtehetségesebb gyereket tolják meg a lehető legtöbb támogatással és ő fog ugye leginkább karriert befutni, sok pénzt keresni. Innen mindjárt előjön az is, hogy tudják , hogy akit ennyire nyom a családja, közössége stb stb, az a legtehetségesebb, akihez megéri csatlakozni és támogatni.
Mert miután az ember tényleg sok pénzt összeharácsolt a támogatásoknak köszönhetően, természetesen visszaoszt azoknak akik őt támogatták... Honnan is ismerős ez a rendszer, ami rendszerszinten így működik? Igen , a magyar (és usa) politika ezt a módszert egy az egyben átvette. Ugyanúgy átvette , mint ahogy azt is, hogy mindenféle kívülről jövő támadást eleve elhárít, tagad, végletekig kiáll nomenklatúrája mellett. Ezt is ismerjük. Azokat a csaló bankárokat vagy más magas pozicióban lévő bűnözőket , akiket a hatóságok hivatalok elkaptak mindjárt elkezdik antiszemitizmussal vádolni, ami a mai nyugati világban mindjárt istenkáromlás arra , akire kimondják.

Mező Gábor

#1508285 Koffein Előzmény: #1508277

Tűpontos észrevételezés.

Azzal a különbséggel, hogy a Lengyeleknél nem volt ennyi 2/3-ad, talán nem is volt, aminek köszönhetően itt óriási önbizalomra tett szert a klientúra.. lehet vitatkozni, hogy jó, vagy sem, de az kézzelfogható tény, hogy a négy, ötszörösen túlárazott sztorik miatt, sokkal kevesebb jut a magyar kisembernek, mint a lengyelnek, vagy más nemzetnek, ahol még valamennyire van verseny...

Persze lehet vitatkozni, hogy hééé hóóó.. én mint kisember azon tudom lemérni, hogy miként gazdálkodik az állam, hogy a kórházak télen nyáron rendben üzemelnek, az utak simák, és nem akkora kátyúk vannak, hogy kiszakad a féltengely, iskolák felújítva, kollégiumi szobák élhetőek, napi szinten járják az utcát a takarítóbrigádok és csillivili minden.. kellemes az adott településen élni.. majd lehet tovább menni, hogy oktatás milyen színvonalú? milyen színvonalú a gyógyítás? miként lehetne jobbá tenni? és így tovább..

Mező Gábor

#1508284 Koffein Előzmény: #1508275

Igen, ezt én is így gondolom:

"Ők segítik egymást és ez a segítség annál intenzívebb minél lentebb van valaki, hogy eljusson az Ő átlagos szintjükre. Az önzetlen segítés tiszteletreméltó és másolandó példa lenne."

Lehet a zsidókra haragudni, de ha nem segítenék egymást, nem lennének ott ahol... megtanította őket a sok ezeréves elnyomás, hogy csak akkor tudnak életben maradni, ha segítik egymást..

Nézzük meg a magyart, kimegy külföldre, mert itthon szar, de ott is egymást baszogtatják, ha jobban megy valamelyiknek, mint a másiknak.. tisztelet a kivétel, mert kevés van belőlük..

Mező Gábor

#1508283 Koffein Előzmény: #1508271

Ez tanulságos volt, köszi!

Igen, ezt eleinte én sem sejtettem, de a partizános életút interjúkból jól össze lehet rakni, hogy a mostani momentumos arcok is komcsi vezetők leszármazottai.. asszem ép Lendvai Ildikó kotyogta ki, hogy Cseh Katalin nagypapáját ezer éve ismerte, meg apukáját is, mint ahogy a többieket is, meg tanácsokkal látja el a momentumot...

Az a helyzet, hogy sok puzzle darab hiányzik, de ha valaki venné a fáradtságot és levezetné, egyénekre bontva, hogy miként fonódik össze a mai napig a hatalom, nagy rácsodálkozások lennének..