Tickre 5.119 az S&P 500. Onnan elkezdtek emelkedni.

DAX-ba szépen belevettek
A tőzsde halálkeresztről beszél, amikor két mozgóátlag vonala keresztezi egymást a diagramon. A Halálkeresztnél a két átlag rövidtávja a hosszabb távú átlag alá esik. A kifejezést különösen gyakran használják az 50 napos átlaggal és a 200 napos átlaggal kapcsolatban. Ebben az esetben halálkereszt akkor következik be, amikor az 50 napos vonal a 200 napos vonal alá esik . A halálkereszt hosszú távú csökkenő tendenciát jósol.
Egy kis piros "Kumo" (felhőtől) eltekintve utoljára 2023-ban jelzet a halálkereszt tartós esést.
Már túlment azon, amire gondoltam. Brutális esés. A nagyok szépen kiszálltak a longjaikból és szép számmal nyithattak shortokat.
Sortokkal követtem szépen én is. 21.000 környékéig követtem is, de ott már türelmetlen voltam és visszavettem. Nem kellett volna, de így is szép volt. Hamarosan figyelni kell, mert nem eshet a végtelenségig. Egyelőre nem tudom, hogy honnan kellene longot nyitni.
Naposon:
EMA(200) 20.340
SMA (200) 19.950
Sziasztok, szép napot!
Régen volt dax indexben -4,5%. Köszönöm a chartokat Lenthor!
Ez valószínűleg nem tetszett a piacnak: Kína további 34%-os vámot jelent be az amerikai árukra. 1 perce
Most már felfüggeszthetné Trump az EU-ra kivetett vámtarifát. Eleget esett a DAX.
Nem tartanám lehetetlennek, hogy a megnyúlt kék "v". hullám is öt kis hullámból épülne fel.