Regisztráció Elfelejtett jelszó

NŐK & FÉRFIAK

Vajon miért híznak el a házas férfiak?

#1505606 TrendMan Előzmény: #1505605

Valamelyik német portál is végzett egy 'kutatást' ezzel kapcsolatban.

Egy férfi meg egy nő harmonikusan együtt éltek, elégedettek voltak és szerették a másikat. Mindkettő azt mondta, hogy minden igénye kielégült a kapcsolatban.

Aztán egyszer csak (amikor jött a gyerek) már nem tudtak kijönni egymással.

Mindkettő elmesélte, hogyan látja a dolgot a saját szemszögéből.

A férfi úgy látta, hogy ő továbbra is mindent megtesz, de a nő hirtelen teljesen megváltozott és már nagyon nehéz kijönni vele.

A nő ezt tulajdonképpen megerősítette azzal, hogy amikor meglett a gyerek, hirtelen ő sok dolgot már egész más fényben látott. Olyan elvárásai lettek a párkapcsolatban, amikről ő korábban maga sem tudott. Az egyik ilyen terület a közös háztartásvezetés volt.

(Sajnos régebben olvastam, nem emlékszem minden részletre:-)

Lehet, hogy azok a nők sárkányosodnak el, akiknek ezek a 'másodlagos' elvárásai nem teljesülnek.

#1505605 KawaBazsy Előzmény: #1505549

Várjá', nekem is van elméletem. :-)

Az egyik, amiről már sokat hallottam, a menopauza, a nők állítólag eléggé megbolondulnak ez alatt, hormonális okokból. Aztán vki vagy bírja, vagy nem..

A másik pedig a párválasztás. Tapasztalataim szerint a pasik általában nem hozzájuk passzoló, teljes értékű társat keresnek, akivel majd fel tudják építeni az életüket, hanem megpróbálják befogni a lehető legszebb, legformásabb, legjobb külsejű nőt, akit csak lehet. S ennek érdekében mindent megtesznek, lehozzák (lehazudják) a csillagokat az égről, pitiznek a kiválasztottnak minden helyzetben, csak hogy meglegyen. Aztán egyszer elmúlik a varázs, de a nők term. továbbra is igényt tartanak az ígéretekre, a figyelmességre, a pénzbeli kényeztetésre.. No és itt jönnek a repedések. :-)

#1505565 KawaBazsy Előzmény: #1505563

Nem felejtek el jobban dolgokat, mint a feleségem. :-) De amúgy sztem azt baszogatják, aki hagyja. Alapban is előfordul időnként, h vki megtalálja az embert, legutóbb pl egy majom azzal puffogott ki a kocsiból, h miért nem bicikliúton tekerek? Hát mondtam neki, h erre nincs sajnos olyan, csak balra a patak mellett. Aszongya, h akkor menjek arra.. Na itt kezdtem el üvölteni, h álljon meg, szálljon ki, s beszéljük meg, persze elszelelt, öklét rázva. De még ezret tudnék mesélni. Ne hagyd magad! :-)

De össze is futhatunk vhol, oszt majd megszakérted. :-)

#1505563 matgab Előzmény: #1505554

És te mindig mikor hazamész az első lépés után leveszed a cipődet, felakasztod a kabátodat, kaja után kiviszed a tányérodat, azonnal szerelsz meg mindent, lehajtod magad után a WC deszkát, összeszeded és azonnal kiteszed a szennyes holmit, mindig addigra érkezel haza a baráti programokról (amikre jobb ha el sem mész) amikorra ígérted, sosem felejted el a névnapot, születésnapokat, évfordulókat, kiviszed a szemetet, stb stb és még 1000 dolgot?

#1505554 KawaBazsy Előzmény: #1505549

Igen, a zasszony szerencsére nem sárkány (még, így 13 év után :-)

Nem emlékszem már, mikor vitáztunk utoljára, sztem tavaly, vagy az előtt.. 1 kezemen meg tudom számolni az összeset. De az is igaz, h a szerelem se tombol már, élünk, s neveljük a kölköket. Szal becsajozni, már csak a változatosság miatt, be lehetne.. :-)

#1505549 matgab Előzmény: #1505542

Ezek a cikkek csak kapargatják a felszínt.

Az igazság az, hogy a férfiakra sokkal nagyobb teher hárul , mint amit a mainstream média bármilyen formában elismer.

Eleve biztosítani kell a család részére az anyagi hátteret, hiszen ha a nő szül mondjuk 2-3 gyereket, az kb. 5-10 év minimum, hogy kiesik a nő fizetése, de 2 gyereknél már a többség nem tud visszamenni 8 órába dolgozni még vagy 10 évig.

Közben olyan mennyiségű stresszt kap a nőktől a férfi a házasságban (gyerekkel, mert onnantól fogva érzi magát a nő biztosítva), hogy az önmagában 10+ évvel rövidíti meg a férfiak életét. Mármint azon férfiak életét, akik nem épp a feleségüket és családjukat letojva csajozgatnak valahol mellékesben.

Én nem ismerek olyan férfi nő kapcsolatot, amire azt mondanám, hogy jól ismerem belülről , gyerek(ek) is vannak és a nő az ne sárkányosodott volna el. Ne basztatná valamiért mindig a férfit, ha kell ha nem.

Ennél már csak az tud rosszabb lenni, amikor megérik a döntés és elválnak. Na akkor aztán elkezdenek tombolni a nők és mindent magukénak követelnek, amit a magyar elnőisedett bíróságok készségesen ki is szolgálnak. A legtöbb ilyen bírósági ügyben , amit a nő kijelent azt tényként fogadja el a bíróság, a férfi meg minusz 100-ról indul és mindent bizonyítania kell, hogy tényleg az történt , amit mond. A nő amit mond, az szent igazság és csak akkor mondja a bíróság, hogy ez nem igaz, ha bizonyítékokkal cáfolják. De ha több ilyen dolog is kiderül, hogy a nő hazudik, az sem változtat a bíróság hozzáállásán, a nő amit mond azt az ötödik megcáfolt hazugság után is igaznak ismerik el , míg a férfiaknak minden alkalommal szinte onnan kell indulni, hogy szerezzen a hatóságtól egy igazolást, hogy egyáltalán tényleg ő az apa.

És utána nyilván a férfi mehet a közös lakásból az albérletbe és fizetheti a gyerektartást is, közben a gyerekeket alig láthatja vagy egyenesen ellene vannak nevelve.

Persze tudom vannak kivételek is (biztos, hogy Kawabazsyéknál is teljesen más a helyzet), de én csak azokról a barátaimról tudok nyilatkozni, akiket tényleg jobban ismerek és őszintén tudnak beszélni a problémáikról.

a kutatóintézet lecsap (az algoritmusra)

#1505120 TrendMan

A látszólag semleges diszkrimináció:

https://www.portfolio.hu/uzlet/20250221/nemi-diszk...

"Mivel az algoritmus a Facebook-felhasználók kattintási szokásaiból tanul, egyoldalú képet alakíthat ki a felhasználóról. Ennek eredményeként az algoritmus elősegítheti a sztereotípiák megerősödését" - közölte az intézet. A közösségi platformnak kötelessége ellenőrizni algoritmusának működését, valamint vizsgálatokat végezni annak feltárására, hogy előfordul-e sztereotipizálás - tették hozzá."

szexuális dimorfizmus

#1504679 matgab Előzmény: #1504675

én más megközelítésből nézném ezt a dolgot. Mert nem gondolom, hogy az erősebb nagyobb férfiak kisebb eséllyel élnék túl a betegségeket, mint kisebb , gyengébb társaik (bár fenntartani élelemmel egy nagyobb szervezetet nyilván nehezebb, ezért lehet, hogy az kevésbé fenntartható állapot tartós élelemhiány esetén).

Én azt gondolom, hogy míg régen a párválasztás sokkal inkább anyagi alapokon múlott, azaz a csóró a csóróval, gazdag a gazdaggal házasodott, ezért azok is nagyobb eséllyel szaporodtak , adták tovább génállományukat , akik kevésbé voltak szépek (alacsonyabb férfiak, csúnyább nők).

A XX. században ez radikálisan átalakult és a férfiak /nők a fejlett nyugaton sokkal inkább a külső alapján választanak és ezek a génpárok mennek tovább.

Ez igaz lesz kb a XXI század közepéig, mert a XXI. század elején a jólét és az emberi egoizmus elérte azt a szintet, hogy a szép emberek bár összejönnek, de nem akarják jólétüket és kényelmüket a gyerekvállalás oltárán feláldozni és ahogy látom az országban a legtöbbször gyereket azok vállalnak, akiknek kevesebb a veszteni valójuk, rosszabb környezetben élnek, kevésbé válogathatnak párkeresés terén és egy gyerekkel magukhoz láncolják inkább párjukat.