Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ukrán -orosz( orkok ) háború

Élettörténet

#1505202 Koffein Előzmény: #1505197

hmm érdekes, nekem reggel engedte előfizetés nélkül elolvasni, gondoltam bemásolom a végét és már nekem is előfizetéssel engedi...

ukrán háború

#1505189 prfecó

Megjegyzem a három napos különleges esemény 3 éves véres háború lett , ahol az orosz hadsereg nem áll sokkal jobban , mint három éve.

Oké, CNN... szeretnek tú…

#1505145 Koffein Előzmény: #1505143

Oké, CNN... szeretnek túlozni, ha ilyen katonák vannak a fronton, akkor nem feltétlen tudnák tartani a frontot...

A CNN által megszerzett …

#1505143 TrendMan

A CNN által megszerzett videófelvételek és tanúvallomások szerint az orosz hadsereg egyre több súlyosan sebesült katonát küld vissza a harctérre, miközben munkaerőhiánnyal küzd. Az ukrán drónfelvételek és az orosz katonák által készített videók olyan harcoló katonákat mutatnak, akik lábsérüléseik ellenére mankóval próbálnak mozogni a frontvonalban.

Egyesek még frissen bekötözött sebekkel próbálnak menedéket keresni, miközben ukrán drónok támadják őket.

Egy nyugati tisztviselő szerint az orosz hadsereg ?újrahasznosítja? a sebesülteket, ezzel próbálva elkerülni egy teljes körű mozgósítást, amely különösen az orosz városi középosztály körében lenne népszerűtlen.

Az egyik januári ukrán drónfelvétel egy Pokrovszk térségében harcoló orosz katonát mutat, aki mindkét hóna alatt mankóval próbál fedezékbe jutni. Lassúsága miatt könnyű célponttá válik, és a drón egy aknagránátot dob rá. Egy másik videó a déloroszországi Jeyszk városának egyik katonai kórháza előtt mutat egy katonát, akit alig egy nappal egy műtét után már visszavezényelnek a frontra. A férfi dühösen tiltakozik, majd megmutatja a kamerának frissen műtött lábát és kezét, amelyből egy ujját elvesztette.

Egy másik katona a videóban azt mondja: ?Cső van a gyomromban.?

Az sem világos, hogy pontosan mikor készült a felvétel, de arra utal, hogy a sebesültek sem vonják ki a frontvonalról.

Egy másik videó, amelyet orosz katonai bloggerek tettek közzé, egy erdős területen álló katonai egységet mutat. A felvételt készítő katona dühösen kommentálja a helyzetet: ?Ez teljesen abszurd! Fegyvert és golyóálló mellényt kapnak, aztán küldik őket vissza harcolni!? Egy másik katona elmondja, hogy már öt alkalommal harcolt, kétszer súlyosan megsérült, és agysérülése is van, mégis ismét a frontra küldik. Az egységet végül Makiivka térségébe vezényelték további bevetésekre.

Egyes katonák megpróbálják elkerülni az újabb bevetést. Egy Vovcsanszk környékén megsérült orosz katona a CNN-nek elmondta, hogy hallva a sebesültek visszaküldéséről, inkább elmenekült Oroszországból. Állítása szerint a kórházakban alig nyújtanak kezelést:

A repeszszilánkokat senkiből nem szedik ki, csak egy kis kenőcsöt kennek rá, és amikor valamelyest begyógyul a seb, már küldenek is vissza.

Azt is elmondta, hogy a sebesültek egy ?felépülő ezredben? töltenek egy hónapot, mielőtt újra bevetésre kerülnének. Egyesek szerint ez a rendszer csökkentheti a kárpótlási kifizetéseket is, mivel ha egy katona eltűnik, a családja nem kap kártérítést. Az ukrán erők által lefoglalt dokumentumok szerint olyan orosz katonák is visszatértek a harcmezőre, akiknek korábbi fejsérüléseik miatt már nem kellett volna harcolniuk.

üzengetés újratöltve

#1505125 TrendMan Előzmény: #1505124

Trump részéről ez alighanem egy tárgyalási stratégia, hogy mindkét felet leültessék az asztalhoz.

Az oroszok, mint erősebb fél nehezebben ülnek le, ezért kicsit hízelegni kell nekik.

Az ukránok nehezebb helyzetben vannak, ezért lehet őket gyepálni, akkor is kénytelenek leülni.

üzengetés újratöltve

#1505124 Koffein Előzmény: #1505122

hajh én ezt már nem tudom követni... tegnap trámp putler pincsi kutyája, ma már aláírná a trámp által javasolt szerződést... mi van itt? mindenki megbolondult? :)

dezinformációs tér

#1505121 TrendMan Előzmény: #1505099

Én a körülményektől függően elfogadnám azokra a területekre, ahol jelentős magyar kisebbség él.

dezinformációs tér

#1505099 matgab Előzmény: #1505073

Ha ti lennétek Orbán Viktor és Putyin és Trump felajánlaná Kárpátalját Magyarországnak akkor ti mit válaszolnátok OV helyében?

És mi lenne a válasz, ha kapna egy kis nyugat-Ukrajnát Szlovákia, Románia és esetleg Lengyelország is- mondjuk azon az elvi alapon, hogy a NATO határait nyugatabbra tolják...

Mert jelenleg nagyon néz ki, hogy az oroszok totális győzelmet fognak aratni. Meg fogják kapni kelet Ukrajnát. Közép Ukrajna meg ütköző állam lenne, önmagában életképtelenül, de orosz bábállamként fenn tudna maradni.

Érdekes, hogy az USA milyen szinten csinál abból politikát, hogy támogat valakit katonailag és utána magára hagyja a szövetségeseit vagy egyesen ő támadja meg őket.

Ezt csinálták Szaddammal, Kadhafival, az ISIS-szel, Osama-val...

Zelenszkij ezt vajon átgondolta anno?

Erdekesseg az orkok harcaszatarol

#1505049 Spade Előzmény: #1505037

egyet nem értek, én hol a tökömbe voltam itt orosz barát ???? A feco volt ukrán barát ott is ukri győzelmet látott ahol éppen jól elverték őket. Én legfeljebb többé kevésbé korrekt elemzéseket tettem be és legfeljebb azokból vonok le következtetéseket,, de bazky ha ez így van h aki nem ért egyet valakivel az már a másik oldalán van vagy aki zelo hazudozásaira nem vevő azt esetleg probálja cáfolni az már putyin bérenc !! akkor ide nem írok többet mert felesleges

#1505037 matgab Előzmény: #1505020

Egész jól hozzátok a magyar társadalom tükörképét.

Simán agyonvernétek egymást annak érdekében, hogy melyik ellenségünk oldalán áldozzuk fel magunkat.

Mondjuk valamilyen szinten ez segíti talán a magyarság fennmaradását a történelem folyamán, hisz a nép egyik fele mindig beáll az aktuális elnyomó oldalára, míg a másik ennek ellenségét támogatja.
Igaz, közben az ország (lakosság) mindig lefeleződik minden konfliktus során.

Gyakorlatilag István vs Koppány óta így van ez már a magyar történelemben , először csak az volt a kérdés, hogy melyik Árpádházi király jelöltet támogatjuk, majd utána

Anjouk vs kiskirályok,
Hunyadiak vs Garai- Cilleiek és innentől eléggé elfogytak a magyarok és jöhettek a következő felosztások:

Szapolyaiak vs Habsburgok

Török támogatók vs Habsburgok

Erdélyi fejedelmek és törökök vs Habsburgok

Kossuthék vs Széchenyiek

Kiegyezés pártiak vs 48-asok

Fehérek vs Vörösök

nyilasok vs antifasiszták

kommunisták vs antikommunisták

baloldaliak vs jobboldaliak

stb stb...

#1505027 Spade Előzmény: #1505020