Regisztráció Elfelejtett jelszó

Európai Unió

Németo.

#1503226 Koffein Előzmény: #1503215

Meghallgattam a Habeck+Baerbocktegnap esti szónoklatát, és rájöttem, hogy ezeknek a nyugati politikusoknak Putyin olyan személy, mint nekünk Gyurcsány, meg sori bá. Bármit rá lehet fogni, hogy miért szar a gazdaság, miért kell megszorítani stb...

folyamatosan azt mondják, hogy a szabadságért segíteni kell az ukikat bármi áron és trámpli nyeresége után ez a helyes válasz... és az is érdekes, hogy úgy fogalmaznak, hogy nem támogatást adtak volna, hanem az ukránokba befektetnek, mert így a saját belső biztonságukba fektettek volna...

Szerintem jövőre ők is mennek a levesbe, és nem fogják érteni, hogy miért szavaztak úgy az emberek, ahogy...

Németo.

#1503141 matgab Előzmény: #1503116

szerintem csak lefordította a maga szintjére Orbán szlogenjét: előre megyünk és nem hátra!

Németo.

#1503119 Koffein Előzmény: #1503118

Na igen :)

Németek mint klímabajnokok... amúgy az egész világ rajtuk röhög, hogy bezárták az atomerőműveiket, mert beszartak fukusimától.. azt gondolták, hogy egy cunami a német atomreaktorokat is elviszi, egy olyan országba, ahol nincsenek cunamik... :))

Közben a szénerőművek, mert azok egészségesebbek, csúcsra vannak járatva..

Kép

Németo.

#1503117 Koffein Előzmény: #1503116

Nem tökéletes a németem, de én ezt "Mobilitätsdezernentin" ilyen közlekedési főosztályvezetőnek értelmezem.. habár fene tudja..

Tuti úgy jött neki, hogy volt egy tolatós koccanása, vagy a családba valaki tolatva koccant és ezért találta ki, ha előre megy, akkor látja mi van előtte.. :))

Németo.

#1503116 TrendMan Előzmény: #1503115

:-DDD

Nem egészen.

Csak kanyarodva tolatni.

Vicces lenne.

És akkor most bontsuk szét társadalmi csoportokra ...

Egyébként nem szaki, hanem egy nő az illető.

Németo.

#1503115 Fornit Előzmény: #1503114

Viszont akkor a balesetek 72,8%-a nem tolatás vagy kanyarodás közben történik, tehát épp azt kellene kötelezővé tenni, hogy a gépjárművekkel csak tolatni lehessen :)

Németo.

#1503114 Koffein Előzmény: #1503093

Ismét egy idióta zöld gondolat :)

Kieli közlekedési szaki, aki egyébként zöld politikus, azt találta ki, hogy betiltja a tolatást, csak előre lehet bemenni a parkolóba és előre is lehet elhagyni a parkolót, tehát tolatni tilos.. a hírek szerint, a balesetek 27,2%-a történik tolatás, vagy kanyarodás során... ezek szerint elsőre a tolatás kerül betiltásra, majd felkészül a kanyarodás... XD

https://www.welt.de/vermischtes/article254297082/K...

Németo.

#1503093 Koffein Előzmény: #1503081

ez azért érdekes, németek 500millió gyerektámogatást utalnak külföldre... kb a gyerektámogatás 40%a marad országon belül...

https://www.focus.de/politik/deutschland/sozialbet...

pár napja tettem be ide, vagy másik topikba, hogy egy migri meghekkelte a rendszert s havonta 13e eurót kap... szóval hány ilyen eset lehet, s legviccesebb, nem nagyon tudják, hogy miért utalnak ennyi pénzt külföldre... hol van ilyenkor a német precizitás mi? :))

Németo.

#1503081 TrendMan Előzmény: #1503080

Én nem voltam ott, nem tudom hogyan történt.

Az viszont biztos, hogy a felhalmozás kezdetben ésszerű és szükséges volt.

Véleményem szerint inkább a kirekesztéssel vannak gondok.

Németo.

#1503080 matgab Előzmény: #1503060

Az emberi természet az mindig is mohó volt, meg önző. Mindig is valós igényei felett akarta halmozni a tartalékokat.

Már Káin és Ábel óta.

Fáraók, rómaiak, keresztény egyház stb stb.

Németo.

#1503060 TrendMan Előzmény: #1503050

Itt nem az emberi természetről van szó, hanem arról a gazdasági mechanizmusról, ami az 1700-1800-as évektől lehetővé tette a jelenlegi fejlettségi szint elérését.

Arról, amiről Széchenyi is áradozott és amely a hitelre épül.

A hitel kezdetben értelmes célok és gazdasági társaságok fejlődését segítette.

Most már többnyire csak szabadon burjánzik, mert a pénz és a profit öncéllá vált.

Az emberi természet korábban évezredekig egészen másképpen működött, tehát nem fekete vagy fehér, hanem legalábbis duális jellegű és viselkedhet így is meg úgy is.

Németo.

#1503050 matgab Előzmény: #1503042

Az emberi természet a föld rákos sejtje. Primitív alantas rövidtávú ösztönei alapján kinyírja néhány évszázad alatt azt a tökéletesen működő bioszférát, ami évmilliók óta fennáll. Majd utánunk vissza is fog állni, csakúgy, mint a dinók kihalását követő pusztulás után.

És mi még a dinókra mondjuk, hogy kicsi volt az agyi képességük, holott ők több tíz millió évig képesek voltak dominálni a Földön , anélkül hogy kiírtották volna saját táplálékaikat, vagy tönkretették volna környezetüket. Csak hát ha becsapódott a meteor, akkor becsapódott. Nekünk embereknek nem kell külső hatás, kinyírunk mi mindenkit...

És ma mikor már talán az utolsó utáni pillanatban vagyunk a Földi jelenlegi környezet megmentéséért vívott küzdelemben, mit csinálunk? Kutatóinkat egyre jobb és egyre nagyobb hatóerejű (természet rongáló) fegyverek kifejlesztésére fordítjuk és gőzerővel próbálunk a csatatereken kíirtani mindent, egymást a növényeket, állatokat, elszennyezni tovább a Földet...

Normálisak vagyunk mi, emberek? Kétlem.

Németo.

#1503049 matgab Előzmény: #1503040

Németeknél már volt milliós munkanélküliség anno, tudjuk hogy mi lett belőle.

Mondjuk azok a németek még németek voltak, ma már rabok saját országukban.

Az az igazság, hogy a technológiánk olyan szintre került, hogy a mai emberek annyira kényelmes életet tudnak élni, hogy a gyerek vállalása az már úgy érzik a nők, hogy annyi lemondással jár, hogy egyszerűen inkább nem vállalnak gyereket. Másrészt a digitalizációval az emberi kapcsolatok is teljesen átalakultak , a fogyasztóipar pedig a kapcsolatokat is sokkal felszínesebbé tette.

Tehát minden ami rövid távon kényelmet és a technikai újítások miatt első pillanatban nagyobb hatékonyságot ígért, azok gyakorlatilag a nyugati fehér társadalom reprodukciós képességeit rontották erősen.

Ma már mit jelent Németország annak a kb 8-12 millió migránsnak akik ott élnek? Mennének ezek háborúba érte? Vagy az elkényelmesedett , nemzeti tudatukat kihipózott németek?
Dehogy mennének... Ott fognak ülni , politikusaikkal a nyakukon , a köldöküket vakarva.

Németo.

#1503044 TrendMan Előzmény: #1503042

Hát ha egyet meg egyet összeadunk, akkor az eredmény az lesz, hogy a szabad versenyre épülő gazdaság számára a földgolyón már nincs elég tér.

És kb. a pénzt is ki lehet vezetni, valamiféle egység csomagokban lehet gondolkodni, amire az egyes embernek joga lehet még.

Németo.

#1503042 Koffein Előzmény: #1503041

meg ez is itt van https://hvg.hu/gazdasag/20241029_Ket-nap-alatt-elp...

én bízom a tudományban, hogy az általunk okozott károk, rá fognak kényszeríteni arra, hogy változtassunk az életvitelünkön... mondjuk, hiába van csilliárdja a felső 1%nak, ha nem kapnak levegőt, s csak oxigénpalackkal tudnak közlekedni, ha a világunk széjjel van toszva, nem tudnak, mernek kilépni a bunkerjeikből, mert az éhezők levadásszák mint a zombifilmekben... szóval, a tudomány előbb, vagy utóbb megfogja oldani, jobb atomerőművek készülnek, akksik is fejlődnek és remélhetőleg olyan áron lesznek, hogy az átlag ember is fog tudni vásárolni, amiben a napelem által megtermelt energiát tudja tárolni... remélhetőleg a repülők, hajók is környezettudatosabbak lesznek..

Imádkozunk h a kisgréta kisírja h napelemek által meghajtott rakétákkal lőjék egymást a háborúzni vágyók, mint ahogy a tankok is megújuló forrásból kapják a naftát, hogy jobb világot adjunk át a jövő nemzedékének XD na jó ez vicc vót... :)))