Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Flaschensammler

#1502522 TrendMan Előzmény: #1502515

Túl sok falrengető újdonságot nem tartalmaz a cikk, munkaalapú társadalomról addig lehetett beszélni, amíg a közmunkás rendszer virágzott és ugye az is megkérdőjelezhető, hogy hosszútávon jó elgondolás vagy sem.

Az üvegvisszaváltósdi részben ezt helyettesítené be.

Mivel eddig is sok kukanyitogató ember járta az utcákat, nehéz megmondani, hogy most ez fokozódott vagy sem.

Flaschensammler

#1502519 Fornit Előzmény: #1502515

Láttam egy riportot a témában, egy Bp-i hajléktalan arról beszélt, hogy napi 3-4.000 ft megvan neki a betétdíjas göngyöleg gyűjtögetésből. Az havi szinten kb 100.000. Bár ezt hosszú távon fenntarthatatlannak gondolom, már csak az egyre növekvő "konkurencia" miatt is, de kenyérre, zsömlére valót egy nagyvárosban simán össze lehet vadászni. Inkább pozitív hozadék, hogy ők is valami minimális pénzhez tudnak jutni belőle, ha már mások szétdobálják.

Flaschensammler

#1502515 Koffein

Már ez is probléma?

"A macerásan működő visszaváltási rendszernek azonban lett egy társadalmi következménye is: a nagyobb városok, különösen Budapest utcáin egyre többször láthatók a közterületi szemetesekből betétdíjas palackokat, fémdobozokat gyűjtő emberek. Itthon ez egy új jelenség, amivel a társadalom jelentős része egyelőre nem tud mit kezdeni: van, aki inkább igyekszik tudomást sem venni a palackot gyűjtőkről, mások bosszankodnak. Pedig a palackgyűjtés természetes következménye a betétdíjas rendszernek, és egyben a nem megfelelően működő szociálpolitika jele. A palackgyűjtésben ugyanis egy széles réteg vesz részt, hajléktalan emberek, munkanélküliek és szegénységgel küzdők egyaránt járják az utcákat palackok után kutatva."

https://telex.hu/gazdasag/2024/09/26/mohu-uvegviss...

Feri nem vállalja a nevét

#1502514 Koffein Előzmény: #1502512

Azt nem tudom, hogy ki volt a gáton 100%ban, vagy csak a média kedvéért tett egy pofavizitet :)

Azt láttam, hogy MP tolta a kontentet, erre megindultak a többiek is, Feri a lapátot támasztva pózolt.. :)

Örülök, hogy ennyivel megúszta az ország... a legjobb arc a büfés volt :))

https://www.instagram.com/reel/DAEtmH9IClc/?igsh=M...

MP exe coming outolt

#1502497 Koffein
megvették? zsarolják? nem tetszik amit lát? fene tudja...

a gáton nincsenek színek

#1502443 TrendMan Előzmény: #1502376

Azt jól vettem ki, hogy Gyurcsánynak esze ágában sem volt a gátakon vitézkedni?