Sztem csak beszartak a 3. ker ügy miatt és kell a friss ágynemű
Sztem csak beszartak a 3. ker ügy miatt és kell a friss ágynemű
ha már a kínai technologiánál tartunk azoknak akik kínát lenézik az amcsikhoz képest katonai techben, kis szemelvény, A telexen sajna nem találtam
"Egymaga visszafordította a Carl Winson amerikai repülőgép-hordozót és
kíséretét a Nancsang nevű kínai romboló a Dél-kínai-tengeren. A
decemberi esetről az idén nyáron számolt be a kínai sajtó. A Nancsang
ultramodern digitális fedélzeti rendszereit a kvantumtechnológia és
mesterséges intelligencia segítségével fejlesztették ki, és az MI
irányítja. Ezért történhetett, hogy a hajó egyedül megbénította az
amerikai kötelék digitális védelmét. Az eset után kirúgták a Carl Winson
anyahajó elektronikai ellentevékenységért és felderítésért felelős
parancsnokát.
Egy hónappal később a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága a „Mai idők példaképe” kitüntetést adományozta a Nancsang romboló parancsnokának és legénységének.
Az indoklásban az szerepelt, hogy a romboló 100,000 tengeri mérföldet tett meg a 2020-as szolgálatba állítása óta, és tíz fontos küldetésben vett részt a Föld különböző pontjain. A kiadott közlemény legérdekesebb része pedig az, amelyben egy friss hadműveletről van szó.
A Nancsang 20 napon át háborús körülmények között hajózott egy hadgyakorlaton és sikeresen visszaverte egy külföldi haderő provokációit.
A kínai média bemutatott egy olyan
felvételt is, amelyen két amerikai harci gép, közülük legalább az egyik
biztosan egy EA-18 Growler elektronikai zavarógép, közel repül a
rombolóhoz.." Lehet h a top gun 3-t már a kínaiak filmesítik meg ?
B+ tudtam h a taigo elutasításra ez lesz a válasz:
"Közös kínai-magyar vonatgyár épülhet"
Mellesleg a kínai vonatgyártás az ájropai-hoz képest már űrkorszakba lépett kb mintha a hold tulsó oldalára leszálló kínai kompot hasonlítanánk a spanyol négyökrös szekérhez. Nagy szerencse h a spancsik nem engedték megvenni.
celeb spotting...
Láttam tegnap Karácsony Gergőt a Gábor Áron úton, de nem bringával volt (az kva meredek utca), hanem a buszra várt...:-)
Múlt héten meg Gyurcsány Feri volt a feleségével az IKEA-ban és sok lepedőt vettek (micsoda buli lehetett!)...
A Möstert a születése előtti években kapták lencsevégre, amit az egyik metróaluljáróban bulizott 1977 szilveszterén.

hmmm az durva fordulat lenne, ha rég elfeledett szoci szálra futna a nyomozás
https://www.privatkopo.info/WebArticleShow.aspx?AG...
most nézem, hadházy is tolja a szekeret https://444.hu/2024/09/03/hadhazy-feljelentest-tes...
vona is https://www.facebook.com/vonagabor/posts/112070356...
habár nem nyílt levélbe kéne, hanem feljelentést tenni a navnál :)
a fantázia is beindult https://nepszava.us/orban-vagy-titkosszolgalatok-b...
A sziaval csak vicceltem, lehet nem kéne :) A lényeg h ha igazán fontos a hívás akkor olyan teloról hívnak ahol van szám már cxsak azért is h vissza tudjon hívni, sztem
Ismeretlen szám nem ugyanaz, mint a rejtett szám.
A legeslegigazságosabb az lenne mint a jogin volt ahol időnként rendőrtisztek is tancsiztak hoztak be vizsgára a terembe a tancsi kérésére, a puskázás megelőzése céljából cuccot ami blokkolt mindent a teremben,,. Ott fű nem nőtt akkor.Ott le se szarták h van-e bent telo, meg h be van-e kapcsolva vagy miafasz. Ez kéne mindenhol csak kicsit húzós lenne minden isibe és ott minden termbe
Vannak ám példáid :)
A mai gyerekek többsége mobilfüggő, mert kb 3-4 éves koruktól kezükbe kapják és azt nyomkodják, mert addig is csendben vannak. A függőséget nem ez fogja megoldani, mert addig is, amíg a tanár az adott tantárgyat adja le, azon agyal, hogy kitől, milyen üzenetet kapott, az elvonási tünetről ne is beszéljünk, 20-30 perc után az is bejön a képletbe..
Kísérletnek jó, csak el kéne mondani a népnek, hogy miért van ez? Ha kimaradt nekem, akkor bocsi, de arra nem nagyon emlékszem, hogy indoklást mondtak volna...
Ha rajtam múlna 14-15éves korig mobilt nem adnék a gyerek kezébe, max nokia 3310-est.. :)
Valamelyik vízparton hallottam ezen a nyáron, ahogy egy felügyelő tanár panaszkodott, hogy a gyerekek, akiket evezős túrára visz, óránként hívják a szülőket, hogy jól vannak.
Mondja a tanár, hogy a nyolcvanas- kilencvenes években az szülő este tudta meg, hogy a gyereke még mindig jól van és mindenki sokkal kiegyensúlyozottabb volt.
Ha ismeretlen a szám akkor ab ovo nem lehet fontos mert akkor kiizzadja a user a számot, kivéve ha a szia vagy nyomásember hív de az is a szám helyett ami titkos odaírhatja h szia oszt jól van :)
jajaja, teljeen jól látod,ha már kialakult pl. a kokain függőség akkor ott bassza meg a kutya, az orvos azt írjon fel neki sőt szociális segélyként is azt kapja..Nehogy már valaki lejöjjön a szerről az illeberális. lmbtq ellenes anti BLM gondolat !
Igen, így. A mobiltelefon a fogyasztói társadalom 'nagy' dobása, hogy gyorsabban tudja pörgetni az automatizmusokat és a pénzt.
Mármint úgy érted, hogy aki telefont használ, az nem gondolkozik eleget? Mert akkor egyetértünk.
Nem véletlen nyomogatja az összes nő a social médiát addig amíg ínhüvely gyulladást nem kapnak...
Ezzel teljesen egyetértek, de a szabályozást megint csak ostorral próbálják megoldani.
A telefon az egyik legnagyobb csapás a gondolkodásra.
és az is jogos, hogy a tanárok mobilhasználatát is korlátozzák:
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20240903/itt-az-...
Mármint ha jól értem, náluk náluk lehet, de csak kiemelten fontos dolgok miatt használhatják tanórák alatt.
Mondjuk egy bejövő ismeretlen szám hívásáról nehéz előre eldönteni, hogy azért hívnak mert ég a ház, vagy csak egy közvélemény kutató fog érdeklődni bankolási szokásainkról.
én azt gondolom, hogy van benne logika.
Mert nem arról van szó, hogy az iskoláig nem viheti el, vagy hazafelé nem lehet nála, csak le kell adni iskola időben.
Mert ha a gyereknél van a telefon, akkor mit fog csinálni iskolaidőben? facebook-ozni, meg instázni, meg email-ezni meg játszani. Fog figyelni? Nem.
Lehet erre azt mondani, hogy ha nem akar figyelni, mert nem köti le, akkor ha nem a telefonnal játszik, hanem színezget, vagy amőbáznak, mi is volt, hogy ezt csináltuk.
De a telefon az egy nagyon addiktív dolog. És ha ott van mellettük, akkor , akkor is inkább arra fognak figyelni, semmint a tanárra.
Meg aki figyelne, az is 40%-ban azt fogja figyelni, hogy jött-e értesítés, meg like-olta-e őt valaki az elmúlt 10 percben.
És hát legyünk őszinték, így valóban nem lehet tanítani.
Tehát vagy minden tanárnak az órán elmegy egy csomó ideje azzal, hogy "gyerekek tegyétek el a telefont" vagy még meg is veri egy két gyerek, ha el akarja rakatni.
Minek kell, hogy a gyereknél telefon legyen az iskolában?
Ha valami nagy baj van akkor a tanárokon keresztül utolérik. Ha meg csak a haverok akarják vele megbeszélni a délutáni programot, akkor arra ott vannak a szünetek.
Én ezzel full egyet értek. És azért legyünk őszinték, elvégezte már az iskolát néhány generáció mobil nélkül is.
És arról nem is beszélve, hogy most is még szinte el sem kezdődött az iskola és már két mobilozó gyereket ütött el a vonat! (És hányat az autók, azt nem is tudjuk!).