Darál a NER-gazdasági gépezet, a falusiak meg csak kapkodják a fejüket:
Darál a NER-gazdasági gépezet, a falusiak meg csak kapkodják a fejüket:
aki 15ször gazdagabb mint mészi??? maga a don és családjáé lenne? vagy valami orosz, vagy kínai mágnásé? ki akar ennyire rejtve maradni?
tippeket meg lehet tenni :)
"A dokumentumok mindössze egyoldalasak, pedig lenne mit magyarázni az
éves jelentésekben. A vállalatok ugyanis hivatalos céges irataik és
beszámolóik alapján külön-külön is ezermilliárdos nagyságrendű vagyonnal
rendelkeznek. Ráadásul a tulajdonosuk is ugyanaz, aki ez alapján Európa
ötödik, a világ 36. leggazdagabb embere kellene, hogy legyen, akkora
vagyonnal, ami másfélszer nagyobb, mint az ismert 100 leggazdagabb
magyaré együttvéve."
Én azt látom, hogy az árak ma már olyan szinten elszabadultak kis hazánkban, hogy az botrány...
Egy 3 gyerekes család szerintem már 1,5 millió forintból alig jön ki, de 1 millió alatt biztos nem. Ráadásul ugye 3 gyerek esetén a nő általában nem tud már tovább munkahelyen dolgozni. Vagy vállalkozni sincs nagyon ideje. Hiszen ott van a 3 gyerek, lehet iskolába , óvodába , bölcsibe vinni őket, délután lehet értük menni, este külön órákra vinni. A suliba hordás és a délutáni értük menés közben meg lehet takarítani, főzni, mosni, háztartást vezetni, család ügyes bajos dolgait intézni.
És akkor nem beszélve arról, hogy a benzin most 75 USD-s olajárnál 353 HUF/USD árfolyamnál 600 forint körül van! Régebben ugyanilyen árfolyamoknál kb. 300-350 volt a benzin ára.
Vagy tegnap jött a klíma szerelő 91e Ft -ot kért. Nem tudta megcsinálni, ma újabb 40-et kért - ha számla kell, akkor plusz ÁFA.
Patika 14e, Digi 10e, kaja Vásárlás 35e (kb 3 nap), Ikea 37e , Csatorna 10e , autószerelő (lejárt a műszaki) 45e (+ÁFA lenne számlával).
És ezek csak a ma kifizetett tételeim...
Hát hogy a pennába vállaljanak azok a fiatalok gyereket, akik keresnek max átlag nettó 4-5 kilót fejenként? (kivéve azok, akik még annyit sem!)
Nagyon jó történész ez a Mező Gábor...
Néhány érdekes történet:
A valódi ellenség minden esetben más.
A valódi ellenség odaát van.
Ebben az esetben a Madách-gimnáziumban:
Attól függ melyik oldalról nézed, ellenzéki oldalról lepacsiztak, fidesz oldalról ősellenség :)
Nem olyan régen még arról volt szó, hogy Gyurcsány is leparolázott a Fidesszel, most meg hirtelen valódi ellenség?
Hogy is van ez?
Nem rövid, néha kiveri a biztit...
https://telex.hu/belfold/2024/08/28/simonka-gyorgy..."Magyar Péter most nagyon hőbörög a Fidesszel szemben, de amikor odakerül
a sor, meg fogják kötni a dealt, és együtt fognak kormányozni. Ezt
mondta Csintalan Sándor is, hogy Magyart a Fidesz találta ki. De nekem
is leesett, hogy ez tényleg igaz lehet, mert nem ez lenne az első eset,
hogy ilyet csináltak a Fidesznél. Rogán Tóni, Gyürk Andris, meg még
páran összedugják a fejüket, akkor ki tudnak ilyeneket találni. Az a 30
százalék, ami most hozzá húz, nem szavazott volna a Fideszre, de így
begyűjtötték őket, és nem a Gyurcsánynál vannak, aki valódi ellenség
lehetne, ha egyszer kinőné magát. Helyette olyan embernél vannak, akit
tudnak a tökénél fogni. De közben amit Magyar mond a Fideszről, annak
minden szavát alá tudom írni."
akkor ez most végleges... nem szeretik oligarcháinkat nyugaton, ez komoly üzenet... :)
Én már most nagyon rémült vagyok, tehát ezt már meg sem szükséges hallgatnom.
elővezeti hogy mit vár el tőlük az EU, de felfoghatjuk ezt úgy is, hogy megvan a téma, hogy mivel fognak rémisztgetni 2026-os választási kampányban...
kb 28perctől
https://g7.hu/penz/20240826/egyre-tobb-magyar-vasa...
Nagy Márton meg rácsodálkozik, hogy nem költ a magyar... hisz spórol, mert egyre drágább az élet, és megnézi, hogy mennyit spórol azzal, ha nagybevásárolni havonta kimegy a szlovákokhoz, románokhoz, vagy osztrákokhoz... kinek mi van közelebb...
Úgy látszik a vidéki embereknél a nagy arc a nyerő.
Nem tudom ez alap vagy a zorbáni elbutítás hozza magával.
Ha lenne egy párt valami olyan programmal, hogy --> a nagy ellátórendszerek helyreállítása, vajon hányan szavaznának oda?
https://index.hu/gazdasag/2024/08/26/magyar-nemzet...
Egy magánszemély ellen tett feljelentést és folytat piacfelügyeleti eljárást a Magyar Nemzeti Bank (MNB), aki az elmúlt 5 évben kétmilliárd forintot kapott több mint 200 befektetőjétől, hogy a tőzsdén kereskedjen. Ebből az összegből 400-400 milliót utalt át egy magyarországi és egy ciprusi székhelyű értékpapírszámlájára, ahol állítása szerint devizapárokkal kereskedik.
Hát igen :)
Hallgattam az urak tranzitos előadásait, a nagy arc megvan, hogy milyen faszák, de ellenben a vasút, kórház, iskolák, utak a béka segge alatt... erre azt mondja lézer jani, hogy a milliárdosok nyugodtan felújíthatják a kórházakat, iskolákat, ne fogják vissza magukat... wtf? tetszettek volna kevesebbet lopni...
kb 15-ik oldal https://nepszamlalas2022.ksh.hu/eredmenyek/veglege...
Kínai 18e, Vietnámi 6e
Érdekes, Román állampolgár csökkent, ellenben Német, Osztrák, Francia, Olasz, Holland nőtt..