Regisztráció Elfelejtett jelszó

Európai részvények

Deutsche Telekom

#1502721 Koffein

https://www.portfolio.hu/uzlet/20241010/joval-maga...

"A vállalat csütörtökön közzétett közleményében bejelentette, hogy 2025-re akár 2 milliárd euró értékű részvény-visszavásárlási programot terveznek javasolni.

...

Emellett a Deutsche Telekom jelentős osztalékemelést is bejelentett: a 2024-es pénzügyi évre vonatkozóan részvényenként 90 cent osztalékot javasolnak, ami számottevő növekedést jelent a tavalyi 77 centes kifizetéshez képest."

BASF

#1502510 Koffein

Érdekességképpen:

"A BASF befektetői napot tart ma, melynek főbb pontjait már reggel publikálták. Ez alapján 2025 és 2028 között legalább 12 milliárd eurót terveznek részvényesi javadalmazásra (osztalék és sajátrészvény-visszavásárlás) fordítani. Ez a jelenlegi piaci kapitalizáció mintegy 30 százaléka és egyúttal azt is jelenti, hogy a következő évekre a Bloomberg konszenzus alapján várt profit 70 százalékát erre fordítanák. Az osztalék évi 2 milliárd euró, azaz részvényenként 2,25 euró lenne, ami viszont jelentős csökkenés az elmúlt évek 3,4 eurós értékéhez képest. Vagyis a részvényesi javadalmazás teljes összege nem változna a tervek szerint, mindössze eltolódik a sajátrészvényvásárlás felé az osztalék kárára.

A stratégia másik eleme, hogy az eszközöket kétfelé választják, és a nem stratégiai üzletágak esetében aktív portfoliókezelést fognak végrehajtani. Ez azt jelentheti, hogy megvizsgálják az eladás vagy a részleges tőzsdei bevezetés lehetőségét is, például a mezőgazdasági üzletágban."

Picivel hosszabban https://www.basf.com/global/en/media/news-releases...

A lényeg a stratégia részben van, Ludwigshafent megvágják, hogy nyereségeseb legyen... biztos örülni fognak az ott dolgozók, mint a VW-nél... legrosszabb esetben véleményt formálnak a szavazataikkal...

Volkswagen német gyárakat zárhat be

#1502250 Koffein Előzmény: #1502227

idegesek a munkavállalók... amikor az eu és élükön a zöldek belekényszerítette a munkaadójukat ebbe az elektromos autógyártásos harcba, akkor még tapsikoltak... most hogy látszik, hogy jön a cummantós rész, hiszti van...

https://hu.euronews.com/business/2024/09/05/a-volk...

„Felhívtuk a figyelmet, hogy túl egyszerű csak a munkaerőköltségekről és a telephelybezárásokról beszélni. Számos olyan eleme van ennek a helyzetnek, amelyért a vállalat felelős. Versenyképes, kiváló minőségű termékek kellenek, amelyeket a vásárlók szívesen megvesznek, de hiányoznak a belépő szintű elektromos modellek,” mondta Daniela Cavallo.

"Nincs munkaerőköltség-problémánk. Nincs személyzeti problémánk. Olyan igazgatótanácsunk van, amely nem koncentrál eléggé az alaptevékenységre.

Nem várhatja el, hogy a munkavállalók viseljék a hibáinak következményeit

„Elvárjuk az igazgatótanácstól, hogy találjon megoldást a gazdaságos működésre. Mert üzemi tanácsként jól tudjuk, hogy ha nincs bevételünk, nem engedhetjük meg magunknak a beruházásokat, és akkor nem tudjuk biztosítani a jövőt,” mondta Daniela Cavallo.

... lőttek a Rheinmetal lőszerződésének ...

#1501999 matgab Előzmény: #1501978

nem logikus, hogy a lengyel kormány mondja fel, miközben a dél afrikai cég fél attól, hogy a lőszerek az ukrán frontra kerülnek.

Vagy a dél afrikai cég kellett volna, hogy felmondja, vagy a lengyel kormány mondta fel, hiszen mostanában, mióta a lengyel érintettség is napvilágra került az Északi Áramlat felrobbantása kapcsán- ők politikai okok miatt mondták fel a szerződést a Rheinmetallal. Inkább ez lehet, hiszen a lőszert csak le tudta volna gyártani a Rheinmetall másik céggel...

... lőttek a Rheinmetal lőszerződésének ...

#1501981 Koffein Előzmény: #1501978

Hmm ez érdekes... és nem tudják másik cégen keresztül teljesíteni? :)

... lőttek a Rheinmetal lőszerződésének ...

#1501978 TrendMan

A lengyel kormány felmondta a Rheinmetallal tavaly kötött lőszerződését:

https://www.finanzen.net/nachricht/aktien/grund-un...

A lépés mögött alighanem az a tény áll, hogy a teljesítés a Rheinmetall és a dél-afrikai Denel vegyesvállalata révén történt volna, melyet azonban a dél-afrikai kormány attól való félelmében blokkolt, hogy a lőszerek az ukrán frontra kerülhetnek.