Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Látlelet: Feloldja és kilúgozza az egyént ...

#1502010 TrendMan

https://index.hu/belfold/2024/08/23/bme-vik-muegye...

"Amikor (és bizonyos vagyok benne, hogy ez az elsöprő többségre igaz) egy felsőbb éves arra szánja magát, hogy ideje egy jelentős részét arra fordítsa, hogy gólyatábort szervez, akkor higgyük el, hogy nem az a célja, hogy porig alázzon nála esetenként csupán egy-két évvel fiatalabb gólyákat, hanem az, hogy bevonja őket egy közösségi élménybe, na és itt kezdődnek a problémák. Merthogy ezek a gólyatáborok azok, amiket a felsőbb évesek fel tudnak kínálni a gólyák felé közösségi élmény címén. Mélység és valódi tartalom nélkül, széles gesztusokkal a semmi ünneplése zajlik (vö. nemzeti politika). Velem is elhitették, hogy az egyetemi közösség ilyen. S amikor én éreztem ennek az ürességét, a semmilyenségét, akkor elkeseredtem. S milyen jó volt már az első héten tetten érni ezt a hazugságot. Nekem sikerült, mert olyan társakra találtam, akikkel igazi közösségi élményt tudtam megélni, amely nem feloldja és kilúgozza az egyént, hanem összeköti az egyéniségeket, és ezeken a kötelékeken tud építkezni. "

Egészségügy aktuál --> 'Penész nem volt nem lesz, Zsírra szállt por rendben van mindenkor'

#1502000 matgab Előzmény: #1501970

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20240823/oriasi-...

Ez a minimálbér emelés gyakorlatilag adóemelést jelent az állam részére.

Hiszen az összes vállalkozó , akik minmálbéren vannak saját vállalkozásukban bejelentve, azok majd mind fizethetik a magasabb minimálbér utáni adókat, járulékokat.

Ráadásul sok alkalmazott is minimálbéren van bejelentve- ezeket a foglalkoztatókat is mind szivatják, de összességében az összes vállalkozást szivatják, hisz akik eddig minimálbér felett 30%-kal fizettek a munkavállalóiknak, mert azok kicsit bonyolultabb munkát végeztek, mint egy minimálbéres- akkor nekik sem lesz elég minimálbérre emelni, hanem afeletti részt kell adni arányosan. És így az egész minimálbéremelés végiggurul az egész foglalkoztatói szférán. Ami majd nyilván magasabb árakat fog jelenteni, hiszen ezt csak magasabb árbevétellel tudják kitermelni a vállalkozók, ami magasabb ÁFA bevételeket is fog jelenteni a kormánynak.

Ami a végén azt fogja jelenteni, hogy a munkavállalók vásárló ereje nem fog nőni, sőt inkább csökkenni fog az áremelkedések miatt, de az államnak sokkal több bevétele lesz.

És van olyan , aki ehhez még tapsikol is...

Gazdagszik az Orbán család

#1501968 TrendMan Előzmény: #1501962

Mert a magyar ember bólogató János.

'56 túl sok volt, minden tiltakozást kiölt a népből, jöhet korrupció, manipuláció, lenyúlás, csak nyugi legyen.

Továbbá a társadalomrombolás emelt foka, amikor a jelenben elkövetett erkölcstelenségeket a múltban megtörtént erkölcstelenségekkel lehet relativizálni és a kritikát elnyomni.

#1501962 Spade Előzmény: #1501960

jaja durva ha igaz lenne (különösen az általában semmihez nem értő dollár szakértők tetszenek). De nem ez a lényeg hanem h gyorossuri több mint 200 yard dodot guritott ki az országból offshórokba a rendszerváltás körül, amihez képest az alábbi összeg csak kerekítési hiba.A városi ember ez ellen miért nem tiltakozott vagy cselekedett ? Ez az igazán durva

#1501958 Fornit

Nemrég „az elmúlt 35 év legnagyobb ingatlanmutyijaként” értékeltük, hogy az állam 600 milliárd forintot fizet titokban Tiborcz Istvánnak és társainak – három irodakomplexumért. Mivel a mutyi pontos mértékét is meg akartuk határozni, szakértők segítségét kértük, és mostanra lett tiszta a kép. Nemzetközi összehasonlításban a magyar állam 70 százalékkal fizette túl Tiborczékat – de a legjóindulatúbb becslések szerint is minimum 40 százalékos a felár (értsd: az adófizetők kára). Úgy, hogy egyébként semmilyen nyilvános számítás nem támasztja alá az új kormánynegyed-koncepció jogosságát, értelmét és gazdaságosságát.

https://www.valaszonline.hu/2024/08/16/tiborcz-kop...

debrecen

#1501955 Tapasz Előzmény: #1501948

Ja. Most már voltak férfiak női ruhában is. De amúgy jó volt, most voltam először Debrecenben.

​Tűzijáték

#1501952 Spade Előzmény: #1501949

én örülök h megtartották, mert mi a fasznak a sok MI ha nem bíznak benne-. 1 órával az esemény előtt igen is előre lehet jelezni (tudományosan) Az h gyurcsány meg magyarpéter a tudatlanságával mit károg erről ki nem szarja le. Előre jelezrték, bevállalták és úgy is lett. Egy lépéssel a tudományban előre léptünk

debrecen

#1501948 prfecó

Végre a felvonuláson nem csak az unalmas szalmavirág kocsik voltak. Francia látvány elemek.

szeretlek vagy nem szeretlek

#1501927 Spade Előzmény: #1501923

Sztem a szerző valamelyik cimbije ragadt benn a kaptárban. Csak nem képzeled h egy nagy körúton belüli életterű faszi random noname figurára rátalálna bivalybasznádon ? De ezt elbaszták, A novák elleni kampányban annyira démonizáltak egy tulajdonképpen nem is pedofilt hanem csak bűnsegédet h a pedofil a társadalomban így a böriben is rosszabb megitélésű lett mint a gyilkosok ( a tyúkeszű pottyonsi edina meg zsoti a szörnyetegek köuztünk járnak kampánya stb)..És ennek a hatása hosszú távon így lesz sok sok wc-ből evéssel, Vlszeg, hiába az érzékenyítő cikk. Előbb gondolkodni kellett volna telexnek, 444, hvg stb novák elleni kampányban nem lábon lőni magukat, hiszen az lmbtqban a világban sok a pedo

#1501923 Koffein Előzmény: #1501919

Valami célja csak volt, ha megírta a Dezső András :)

Itt szerintem az a cél, hogy szimpátiát keltsen a pedoban, hogy számára is kijár az emberséges bűnhődés. Szerintem nem feltétlenül, főleg, aki gyerekeket molesztál, ha az ő gyerekeit szúrta volna emberünk, akkor másfajta hangvételű cikk született volna..

#1501919 TrendMan Előzmény: #1501906

Semmire nem akar kilyukadni, csak elmondta a sztorit, hogy rákattints.

Az emberi agy bipoláris, tudni akarja, hogy kivel azonosuljon, a randa, idős öregasszonyt lássa a képben vagy a szép, fiatal lányt?

https://hvg.hu/tudomany/20181122_optikai_csalodas_...

https://femina.hu/terasz/ketertelmu-kepek/

Ha a valóság ennél összetettebb, akkor a zember megzavarodik.

Ebben a történetben meg különben is csak randa öregasszonyok vannak.