Regisztráció Elfelejtett jelszó

Európai Unió

Húsi fogyasztás betiltásán gondolkodnak

#1501643 Bendeguz Előzmény: #1501509

Tehat megint feladunk egy nagy szabadsagjogot 400 millioan, hogy azt a 400 mocskos ruszki oligarchat jobban tudjak megfigyelni? Itt mindenki teljesen hulye az eu-ban?

Az EU-nak egyebkent gecire koszonjuk a kupakot, ami rajta marad a flakonon es nem lehet miatta rendesen inni, illetve a visszavaltos kurvaistenfaszat, ami sose mukodik, draga es gecisokat hurcibalhatom autoval a szajbakurt flakonokat, hogy ne a molt gazdagitsam. Kurva anyatokat EU-s faszszopo burokrata gecik

Húsi fogyasztás betiltásán gondolkodnak

#1501509 TrendMan Előzmény: #1501501

Szerintem az 1 millió simán meglesz, a nők összefognak a többi nővel, ha kell bevonják a muszlimokat és az egészet a műhús maffia megfinanszírozza.

Az alkoholtilalmat is megszállott asszonyok indították el, aztán ugye milyen jól sikerült.

Húsi fogyasztás betiltásán gondolkodnak

#1501501 Koffein

Az Európai Bizottság szerdán bejelentette, hogy nyilvántartásba vesz két új európai polgári kezdeményezést, az egyik az állattartó gazdaságok bezárását és a szintetikus hús előállítását sürgeti, a másik pedig az élelmiszerek címkézésével kapcsolatos.

A nyilvántartásba vételtől számítva a szervezőknek hat hónap áll rendelkezésükre, hogy megkezdjék az aláírásgyűjtést. Amennyiben az európai polgári kezdeményezés egy év alatt egymillió támogató nyilatkozatot kap legalább hét különböző tagállamból, az Európai Bizottságnak reagálnia kell. A brüsszeli testület dönt arról, hogy a kezdeményezésre válaszul hoz-e intézkedéseket vagy sem, és a döntését meg kell indokolnia.

https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20240724/a...

Vagyonnyilvántartás

#1501462 Koffein Előzmény: #1501451

Nincs alkotmánya az EU-nak, de vannak elfogadott rendeletek, irányelvek, határozatok, amik kötelező erejűek. Tehát, ha kidolgoznak az elkövetkező években egy ilyen rendeletet, akkor előbb, vagy utóbb, az országoknak is be kell emelniük a törvényeikbe, azaz Mo. az alkotmányba...

Vagyonnyilvántartás

#1501451 TrendMan Előzmény: #1501436

Egyébként egy ilyen adatbekérés milyen szabályra hivatkozna?

Magyar alkotmányban szerintem még nincs ilyen, az EU-nak nincs alkotmánya, alighanem az én ismereteim hiányosak ...

Vagyonnyilvántartás

#1501436 Koffein Előzmény: #1501434

Nem féltem a kormányunk tagjait, ők megoldják okosba :) az átlag polgár fog szívni mindenfele az eu-ban, ha ez bevezetésre kerül..

Bankoktól, brokiktól, navtól kitudják kérni az adatokat... mondjuk kapsz egy linket, hogy nézd át, erősítsd meg, vidd fel mennyi kp-d van, mennyi aranytömb van elásva a fatövébe, s ha kiderül, hogy nem adtad meg a 2 aranytömböt, meg a pár ezer ojró kápét, akkor lefoglalhatják, vagy megadóztathatják, mert eltitkoltad a vagyon ezen részét... hosszútávon bármit megtehetnek... mindezt a demokrácia nevében.. :)

Vagyonnyilvántartás

#1501434 TrendMan Előzmény: #1501430

Nincsen gond: Vezetőink már sok tudással vannak felvértezve azzal kapcsolatban, hogyan mutassák ki másutt vagy hogyan tüntessék el egyáltalán azon melegében az általuk élvezett javakat.

A kisember megszívhatja, bár nem látom hogyan töltik majd fel az adatbankokat - az ingatlannyilvántartáson túl is.

Vagyonnyilvántartás

#1501430 Koffein

Az megvan, hogy az eu beszeretne vezetni egy vagyon nyilvántartási adatbankot?

Kb két éven belül a jogszabályt elkészítik, és élesítik, még egy két év mire a tagállamok beillesztik a törvényeikbe, kb a ciklus végére meg is lehet a sztori...

Előreláthatólag mik kerülnek be a nyilvántartásba?

Ingatlan, bankszámla, részvény, autó, festmény, nemesfémek..

Miért? Hogy az orosz oligarchák vagyonát nyomon tudják követni, meg harcolni tudjanak a terrorizmus és a pénzmosás ellen...

Tehát, a kisember vagyonát kémlelni fogják, hogy lássák miként alakul, miként tudják megadóztatni és akár könnyebben kisajátíthatóvá is válik, ha a jogalkotó úgy akarja...

https://de.nachrichten.yahoo.com/verm%C3%B6gensreg...

Angol választás

#1501264 matgab Előzmény: #1501201

Megmondom őszintén, ez fel sem merült bennem...

Mármint, hogy ők is szavazhatnának... :-)

Angol választás

#1501181 matgab Előzmény: #1501076

Én kizárnám a nőket a politikából, mind a szavazók közül, mind a jelöltek közül. Egyszerűen a női politikusok nem látják a fától az erdőt. A férfiak közül is csak az szavazhatna. aki több SZJA-t fizet be a költségvetésbe 5 év átlagában, mint amennyi támogatást kap onnan.


Francia választás - II. forduló

#1501129 Koffein Előzmény: #1501128

Ezekszerint a visszalépések miatt:

"Ráadásul a francia választási rendszer szerint a második fordulóba nem kizárólag a két legtöbb szavazatot szerző jelölt jut tovább, hanem minden olyan jelölt, aki 12,5 százalék felett teljesített, így több mint 300 körzetben hármas verseny alakult ki a második fordulóban.

Ez alapvetően Le Penéknek segített volna, azonban az Emmanuel Macron francia elnököt támogató centrista-liberális Ensemble! (jelentése: Együtt) pártszövetség, illetve a szélsőbaloldaltól a kommunistákon át a zöldeken keresztül a szocdemekig terjedő Új Népfront (NFP) jelöltjei a június 30-i első forduló után összesen 221 helyen léptek vissza egymás javára, hogy így állítsák meg a lepenisták többségbe kerülését."

https://index.hu/kulfold/2024/07/08/franciaorszag-...

Francia választás - II. forduló

#1501128 Koffein Előzmény: #1501124

Nem tudom, ha értenék franciául jobban alá merülnék, hogy megértsem a jelenséget, de így elengedem :)