Regisztráció Elfelejtett jelszó

Európai Unió

Német tőzsde CEO-ja

#1500530 Koffein Előzmény: #1500525

Jól kiakadt emberünk a német politikára, gazdaságra... :)

- azt mondja, hogy úton vannak az öreg gazdaság fele.. európa japánjává válnak, mert nincs növekedés, tehát japáni úton vannak...

- gazdaságpolitikailag már nincs meg az iránytű.. nagy kormány van, aki azt hiszi, hogy mindentől meg kell védenie az embereket..

- autóipart tönkre vágták, amikor erről beszél schozal fáj a lelke, hogy 4es p/e-n forognak.. mondja, hogy egy bizonyos körök miatt elrontották az ipart..

- migráció politika hibás, azt mondja, hogy azt kellene csinálni, hogy be kell hozni azokat, akik dolgozni akarnak, megtakarítanak és nem azokat, akik a családi pótlékokat összeszedik és másik országba küldik...

- hadiiparban elaludtak, hazudnak.. aszondja a hadseregnek 2napra van tölténye..

- régen merkel azt mondta, hogy gazdaságilag kell vezetniük és nem politikailag, de most már nem vezetnek politikailag és gazdaságilag sem.. és most már a befektetők egy rizikó prémiumot kérnek, korábban rizikó kedvezmény volt, mert németo. szuper jó gazdaság...mostmár nem így van...

- azt mondja, hogy eljött egy olyan pont, amikor privát gazdasággá kell válniuk, amikor a vállalkozóknak azt kell mondaniuk, hogy az állam most nem irányít, a külföldi befektetők visszavonulnak... ki kell mondani, hogy az irány dél fele mutat... annak az időszaknak, amikor azt mondták, hogy "németo-nak nem megy rosszul" vége van, egyszerűen vége van...

Késelés Németo.

#1500438 matgab Előzmény: #1500436

Hát igen...

A 2. világháborúban vesztes országokat ugyanúgy vagy még jobban kiherélték, mint az első világháború párizsi békéivel.

Csak míg a korábbi esetben inkább a hadsereget próbálták minimalizálni és hatalmas területeket (gyarmatokat) vettek el a vesztesektől, vagy feldarabolták a vesztes államokat (nekünk ezt nem kell elmagyarázni), addig a 2 világháború után kulturálisan is eltörölték a régi társadalmakat.

A keleti blokkban jött a kommunizmus- ennek régi társadalmakra való hatását megintcsak nem kell magyarázni, a japánoknál is teljesen lerombolták a korábbi tradíciókat , társadalmi berendezkedést (ezért is lettek a japánok olyan mentálisan betegek, gyökértelenek, mint amilyenek manapság), a németeknek meg az identitás tudatát semmisítették meg annyira, hogy a 70-es évek generációja már a német himnusz szövegét sem tudta és semmit nem lehetett már úgy kimondani, mint régen, a szólás szabadsága ugyanolyan kicsi volt, mint a 40-es évek közepéig.

Csak most a háborús múltról nem lehetett beszélni, ők lettek a bűnös nemzet, aki nem is lehet büszke saját tetteire. Az örök kárpótlás fizetésre ítéltetett nép, aki jólétét is csak a Marshall segélyből kapta vissza...

És a mai napig is ez van, a migriket csak simogatni lehet, nem lehet szóvá tenni sem azt ha valaki megalázza a németeket, vagy érdekeiknek keresztbe tesz. Rájuk ültette amerika ezt a végletekig korrupt és hazaáruló politikai sleppet, akik maximálisan kiszolgálják az új-bolsevik- "demokrata" politikai erők akaratát és mosolyogva áldozzák fel Németország gazdaságát és személyi állományát akár egy ukrán háború érdekében.

Nos igen... A jómódú embereknek esetleg több idejük van gondolkodni, hogy törvényszerű -e ez ahogy most vannak? Hogy normális-e , hogy adóik, jövedelmük nagy részét idegen érdekek érdekében elvonják tőlük és akiknek adják azok meg terrorizálják őket saját otthonaikban , lakókörnyezetükben és ez ellen nem emelhetik fel a hangjukat?

A jómódú emberek esetleg többet tudtak tanulni, jobb, normálisabb helyeken , iskolákban és láthatják, hogy amit velük művelnek , az nem normális!

Valószínűleg őseik évszázadok óta élnek német földön és fel tudtak halmozni valamennyi vagyont, német vagyont (földet, gyárakat), amihez kötődnek, amit nem akarnak feladni, nem akarják hagyni, hogy elrabolják tőlük.

És ők ezt ki merik mondani -fiatalok, lázadók- nem tartanak attól, hogy tönkreteszik őket- pedig ha beazonosítják, akkor a média meg fogja őket lincselni, stigmákat fog rájuk akasztani vérben forgó szemekkel! Remélem elég gazdagok ezek a fiatalok, hogy ez ne tudják tönkretenni az életüket!

Hát ez a nagy titok valószínűleg.


Késelés Németo.

#1500435 matgab Előzmény: #1500423

Mennyire álszent g.cik ezek a politikusok!

https://www.portfolio.hu/global/20240603/egesz-nem...

"Mélyen elszomorít, hogy a bátor rendőr belehalt súlyos sérüléseibe a Mannheimben történt szörnyű támadás után. Mindannyiunk biztonsága iránti elkötelezettsége a legnagyobb elismerést érdemli. Gondolataim a családjával és mindazokkal vannak, akik gyászolják őt ezekben a keserves órákban" írja Olaf Scholz.

Valójában meg valszeg csak annyira érdekli a rendőr és a családja, hogy az ő népszerűsége ne csökkenjen.

Ráadásul pont ők hozzák/hozták Németországra és egész Európára ezt a vészt a rövidtávon politikai haszonszerző willkomens politikájukkal...

Gusztustalan szemetek (ott is)!

A múlt visszainteget :)

#1500409 TrendMan Előzmény: #1500405

Annyit azért hozzáfűznék, hogy a tervgazdálkodás és az, hogy az emberek legalább bizonyos javakat a szükségleteik szerint megkapjanak a társadalomról történő gondolkodás egyik archetípusa.

Az, hogy a kapitalizmus ezen átlépett, az egy dolog, de ahogy egyre szűkösebbek a körülöttünk elérhető erőforrások, ez az archetípus ismét visszaköszön, naivitás lenne azt gondolni, hogy nem.

körte kánaán lehetne ...

#1500155 Fornit Előzmény: #1500154

Tekintve, hogy a körte még csak most virágzott, ez szép teljesítmény. :)