Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

és így kerülhet amerikai kézbe a TikTok

#1499060 Koffein

"Steven Mnuchin, volt pénzügyminiszter egy befektetői csoportot szervez a TikTok felvásárlására, reagálva arra a törvényjavaslatra, amely az Egyesült Államokban fenyegeti az alkalmazás jövőjét, és arra kényszerítheti a ByteDance-t, hogy eladja azt"

https://www.portfolio.hu/uzlet/20240314/volt-ameri...

nyaklevesek a női szerepek körül:

#1498977 TrendMan

"Két nyaklevest" osztottak ki az ír kormánynak: kudarc lett a nőnapi népszavazás

Az ír kormánypártok által kezdeményezett, nőnapra időzített népszavazáson mindkét alkotmánymódosító javaslatot leszavazták az ír állampolgárok. Így változatlanul marad az 1937-es dokumentum, ugyanis az ír alkotmány megváltoztatása csak referendum kiírásával lehetséges - számol be az Irish Times.

A két kérdés közül az első, a családról szóló népszavazás ? amely a család fogalmának kiterjesztését javasolta a házasságon kívüli tartós kapcsolatokra is ? 67,69 százalékos nemleges szavazattal elbukott, miközben a nők gondoskodásban betöltött szerepéről szóló javaslat ? amely a nő otthoni életére és az anya otthoni kötelességeire való hivatkozás törlését, helyette pedig a családon belüli gondozás elismerését javasolta ? 73,9 százalékkal nemmel szenvedett vereséget.

Ez utóbbi az ír alkotmánymódosító népszavazások során az eddigi legnagyobb arányú nem szavazattal ér fel.

Leo Varadkar miniszterelnök szerint "két nyaklevest" kapott a pártja, a Fine Gael, illetve a Fianna Fáil és a zöldek vezette kormánykoalíció.

"A mi felelősségünk az volt, hogy meggyőzzük az emberek többségét, hogy igennel szavazzon, és ezt egyértelműen nem sikerült megtennünk"

- mondta a kormányfő. Hozzátette, hogy ha valaki "ilyen csúnyán és ilyen különbséggel" veszít el egy népszavazást, az azt jelenti, hogy sokan voltak, akik "tévedtek, és én biztosan közéjük tartozom" - ismerte be felelősségét Varadkar.

A referendumot számos kritika érte annak siettetése miatt, hogy nőnapon meg lehessen tartani, illetve az "igen" szavazatok melletti kampány erőtlensége miatt is. Bár csak egy kisebb ellenzéki párt biztatott a "nem" szavazatra, a szövegezést többen is bírálták: a család fogalmának a kiszélesítését túl homályosnak vélték, míg a gondoskodásról szóló változtatást például azért ellenezték, mert aktivisták szerint felmenthette volna az államot a fogyatékkal élők támogatása alól, amit ehelyett a család nyakába varrt volna.

Mary Lou McDonald, a közvélemény-kutatásokban jelenleg első helyen álló Sinn Féin ellenzéki párt elnöke úgy reagált: "A kormány által tett javaslatok megbuktak, így nincs szó azok újbóli benyújtásáról. [...] Csak szeretném megnyugtatni az embereket, hogy részünkről nem lesz kísérlet arra, hogy ugyanazokat a kérdéseket újra feltegyük" - fejtette ki McDonald, utalva arra, hogy az egy éven belül várható parlamenti választás során az ír történelem során először kerülhet hatalomra a baloldali nacionalista Sinn Féin.

Tucker Carlson interjú

#1498841 TrendMan Előzmény: #1498840

Később majd jó lenne látni azt az interjút is, amit azzal készítenek, aki Tucker Carlson-t meginterjúvolta.

ééééés így fog leértékel…

#1498751 TrendMan

ééééés így fog leértékelődni Trump elnöki pályázata?

https://infostart.hu/kulfold/2024/02/28/donald-tru...

"a 81 éves Biden a 77 esztendős Trumpot támadja most - a korával."

"Ennek adott új fordulatot Donald Trump hétvégi bakija, amikor a Konzervatív Politikai Cselekvés Konferencián (CPAC) tartott beszédében Mercedesként hivatkozott feleségére, Melania Trumpra"