Úgy megy az osztalék részvény (M), mintha növekedési lenne.
Hogy lehet innen kiszállni?
Úgy megy az osztalék részvény (M), mintha növekedési lenne.
Hogy lehet innen kiszállni?
Na igen, Ez soha nem egyszerű döntés.
Ha az arany addig stabilizálódna 2000 felett, az lehetne egy irány.
Vagy 1-2 hónapig a kp. sem tragédia.
Szerintem most mindenki úgy számol nagyvonalúan a 15% átmegy és a végén full haszonként jelentkezik... De a működés, bérek, beruházás, emberek spórolása megdönti ezt az elméletet. Lehet 2024 Q1 gyj előtt kellene dobni és átülni, cska nem tudom mire :\
Akkor még tartom!
Kezdetben, amikor belevettem egyszer még tudtam bővíteni, aztán hónapokig nem sikerült.
Most sikerült 2 hete még egyszer, akkor egyenlőre maradok ;-)
Tisztelettel! :-)
https://www.portfolio.hu/uzlet/20240119/elkepeszto...
Haverom 1500-öt mondott rá :D :D
Megnéztem a jegyzeteimet és tényleg 10-15% volt a tippem mindig. Megérte dobni akkor mert utána a korrekció miatt 1-2 évet lehetett ülni. De voltak cégek ahol 1-2 hét korrekció volt és továbbszaladt...
De mindenki 1-1nek veszi, hogy most 15% emelés az 15% marad és minden bevétel megdob. De pl. nálunk is mso felül lesz vizsgálva van-e értelme a basic TV csomagnak, mert 2500 oké volt, de most kijött az hogy éve 3x nézzük így megy a kukába. Ez csak 1 példa, de sok ilyen lehet másnál is.
Nagyot nézne ha minden eladó kiállna 08:59:50-kor :))) 20 1db os ajánlat maradna bent, hogy kitakarja, hogy utána 10.000-ig nincs semmi :)))
Másfelől az utolsó még meglévő short certifikátot is lehet kontraindikátorként használni ;-)
Ksz :-)
Általában az a tapasztalatom, hogy ha meg van adva egy célár, akkor az alatt cca. 10 %-kal szokott 'megfenekleni'.
Dobd ki a felét a másik felét meg futtasd tovább. Nem hallottad csillió osztalék lesz, ami kicsit felbeszélés szagú....
Úgy tépik, hogy ha a hüvelykujj szabályomat követem, hamarosan el kellene adnom.
Jaj-jaj! Most mit csináljak?
Most is a céláremelés előtti napokban már elkezdett emelkedni.
Nem tudom, ezeket az időpontokat meghírdetik?
Lehet előre tudni?
Ha így megy tovább, január végén megcsinálja a csúcsot, februárban-márciusban egy mélypontot, osztalékfizetés előtt dupla csúcs és aztán vissza, majd unalmas oldalazás.
Ma megjelent angol nyelvű elemzésünkben megerősítjük a Magyar Telekomra vonatkozó vételi ajánlásunkat, és 668 forintról 910 forintra emeljük a részvényekre vonatkozó célárfolyamot – írta az Erste Befektetési Zrt.
A befektetési sztori fontos eleme a magyarországi tarifaindexálás, a cég egy számjegyű inflációs környezetben két számjegyű áremelést hajthat végre 2024-ben.
Az áremelés mértékére vonatkozó becslésüket 10-ről 12 százalékra emelték, ami 2,5 milliárd forintos havi bevételnövekedést jelenthet. A Vodafone egyébként 15,4 százalékos díjemelést jelentett be márciustól.
a záremelés beérett .. kár h nélkülem megy ennyire... :-/
https://bet.hu/site/newkib/hu/2023.11./A_Magyar_Te...