Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Hejj Magyarok, Magyarok!

#1497937 TrendMan Előzmény: #1497890

Ez mekkora duma már:

'A rendőrség talált a helyszínen egy férfit véres ruhában, fegyverrel, aki magára is vállalta az esetet. De a nyomozás során megállapításra került, hogy az úr fideszes, tehát inkább hazudott, mint nem, ebből kifolyólag biztos nem ő tette ....

Nagyon találó, ezt úgy hívják, hogy --> logical fallacy

"A logical fallacy is an argument that may sound convincing or true but is actually flawed. Logical fallacies are leaps of logic that lead us to an unsupported conclusion. People may commit a logical fallacy unintentionally, due to poor reasoning, or intentionally, in order to manipulate others."

Tipikusan olyan érvelés, amit diktatúrák szoktak használni, még ha ez itt légből kapott is, de a fordulat nagyon a helyén van.

(2:00 - 2:20 percnél)

Kepes interjú

#1497613 Koffein

https://forbes.hu/a-jo-elet/kepes-andras-konyv-ket...

"De a világ ma arról szól, hogy mindenki azzal szeret beszélgetni, aki úgy gondolkodik, mint ő, és azokat a sajtótermékeket olvassa, amelyek megerősítik őt a téveszméiben.

A vitaműsorokban pedig még egyszer sem láttam, hogy valaki felkiáltott volna: „igaza van, tévedtem”, mert elismerte, hogy meggyőzték a vitapartnere érvei.

Ezek valójában nem viták, a vitának az ókori görögök óta megvannak a szabályai. Ezek párhuzamos monológok. Sokféle hírforrást olvasok, nézek és hallgatok, a szélsőségeseket kivéve kormánypártit és kormánytól függetlent egyaránt, de egy idő után elég unalmasak, mert mindenki tudja, hogy milyen hírre melyik hogyan fog reagálni.

A diákjaimnak az egyetemen időnként feladatként adom, hogy egy azonos este mindenki más hírcsatornát nézzen, aztán összerakjuk, mi történhetett valójában. Ezek a fiatalok alig néznek híreket, ha néznek, ők is csak a buborékjukban élnek, mint a többség. Nem árt, ha látják, hogy vannak más nézőpontok is."

Számomra ez az újgazdag …

#1497573 TrendMan Előzmény: #1497572

Számomra ez az újgazdag esete a fogyasztói társadalommal.

De nem világos, hogy a másik topikban - szerintem nem kellőképpen részletezett és viselkedésmintákkal nem kellőképpen alátámasztott - elgondolás talaján vizsgálva ez hová kerülne?!

Szegény ember/Gazdag ember

Ki hogy ha kell költeni (nem) mer?!

Szerintem ez már a pazar…

#1497572 Koffein Előzmény: #1497571

Szerintem ez már a pazarlás esete.. a szülő saját magának nem veszi meg, de a gyereknek megveszi, hogy feltudjon vágni a suliba... ez nem egyéb, mint kompenzálás, mert nem hiszem, hogy kifizették volna kp-ra, így 2éves hitelt csengetik 25-30e ft-jával + előfizetés, az kb 40-50e ft/hó... függetlenként 600e ft egy ilyen készülék...

Ez most akkor az az eset…

#1497571 TrendMan Előzmény: #1497569

Ez most akkor az az eset, hogy a szegény fejben akkor is szegény marad, ha már van zsé vagy épp a fordított eset, amikor a szegény már fejben felnőtt és már gazdag ezért költ néhány (szükségtelen) apróságra is?

És ez a 13 éves forma lány mivel lesz majd elégedett 20 évesen, mi kell neki?