Persze, csak mókázom :))
Az ellenzéki jólét rajta is meglátszik :)
Persze, csak mókázom :))
Az ellenzéki jólét rajta is meglátszik :)
Tudom ez milyen rossz, magamnak sem kívánnék ilyet.
Tekintélyes pocakja van az úrnak.
biztos meglepődött volna, ha odaúszol 3 könyvvel és egy tollal, hogy írja már alá, plusz egy szolid szelfi :)))
Mintha Pogátsát láttam volna a XXXXX-ban lazítani az élménymedencében, persze én ezt nem tudhatom, csak egy megérzés ... meg ugye mindenkinek kell egy hely, ahol nem ismerik fel.
Örö é bódóttá :-/
A horvát után idén idén a bosnyák piacra is belépett a Mészáros Csoport azzal, hogy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis megvette a Lukavac cementgyárat.
Mi történt? A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt. csütörtökön lezárta a boszniai Lukavac Cement felvásárlását, amelyről még júliusban írták alá a szándéknyilatkozatot az osztrák Asamer Baustoffe AG-vel.
Előzmények: Orbán Viktor 2019-ben hirdette meg a kifektetési stratégiát, amelynek keretében a kormány ösztönzi a magyar cégek külföldi terjeszkedését, hogy aztán az ott megtermelt profitot hazahozzák.
Tágabb kontextus: a vállalat éves kapacitása évi 650 ezer tonna klinkerbeton és több mint egymillió tonna cement. Emellett 50 százalékos részesedése van egy mészkőbányában. A céghez két betonüzem is tartozik Szarajevóban és Banja Lukában.
Felülnézet: a magyarországi külföldi tulajdonú cementgyáraknak bányajáradékot és szén-dioxid kvóta adót is kell fizetniük, így Mészáros cementgyára is profitálhat abból, hogy az importra ilyen terhek nem hárulnak.
Nem hallgattam végig, fogalmam sincs miről beszél.
Egyébként még a karrierje elején azt mondta, ne azt figyeljétek mit mondok, hanem hogy mit csinálok.
Ergo az ilyeneket eleve át lehet ugorni.
Irigylem, hogy ilyen jól tud hazudni... ahogy mondani szokás, mint a vízfolyás... habár volt 30-40éve gyakorolni..
na igen:
"Rácsodálkozom az olyan történetekre ügyfelekről a privátbanki
szegmensből, amikor olyan vállalkozó, aki egy csomó pénzt nyer az
államtól pályázatokon, ilyen-olyan támogatások formájában, és nem egy,
nem két szintet lépett az elmúlt 6-8 évben a vagyonában, mondja azt,
hogy nem teszem állampapírba a pénzem, mert azoknak nem adom, mert itt
bármi lehet.
Egészen morbid, amikor nagy vagyonnal és cégstruktúrával bíró emberek
kifejtik a véleményüket, hogy ők a 100-200 milliós megtakarításukból
nem hajlandók állampapírba rakni 15-16 százalékos kamat mellett sem.
Ilyenkor azt szoktam felvetni, hogy a te kitettséged az nem 100 millió,
hanem a milliárdos értékű cégeddel együtt 1,1 milliárd, és ha te
állampapírba rakod a 100 milliót, és bármi olyan katasztrófa lesz, hogy
az állampapírodat nem fogják kifizetni, akkor téged nem az a 100 millió
fog érdekelni, hanem az egész céged. Mert ha az állam nem fizet, akkor a
bankrendszer is megnyekken. Az ingatlanaid itt vannak Magyarországon,
azok el fognak értéktelenedni. A céged lehet, hogy csődbe fog menni.
Ezeken sokszoros lehet a veszteség, tehát akkor neked a legkisebb gondod
is nagyobb lesz a leértékelődő állampapírnál."
Értékelem! :-)
Ebben az esetben, ha a magyar és a román helyzetet össze akarnánk vetni, szükség lenne még egy 'adattáblára', ahol a hiteltörlesztésre fordított összegek jelennének meg.
Már csak azért is, mert román Csok nincs (ha jól tudom), magyar meg van és ez alapjaiban befolyásolhatja az összképet.
Kíváncsivá tettél, rákérdeztem... meglepően gyorsak voltak :)
"A hiteltörlesztést a számítás nem tartalmazza. Az Ön által meghivatkozott Eurostat elemzésben szereplő, vásárlóerő-paritáson kifejezett, egy főre jutó adatokat a tényleges árukra és szolgáltatásokra fordított kiadások részletes bontása alapján számítják ki."
Aktivista, színész, úgy próbál fogalmazni, hogy hatást érjen el.. indulatokat váltson ki... vannak részek, ahol füllentést érzek..
Azzal egyetértek, hogy az egész társadalom kussol, de a történet többi része számomra túl 'színes' és széttartó:
Fene tudja, talán öregszünk :) sokan visszamentek pf-re, vagy fb-n tolják különböző csoportokba, vannak akik discordon..
Belefutok tőzsdés podcastekbe, csak mosolygok azon, hogy bő 10éve minőségibb blogbejegyzések, fórum hozzászállások voltak itt, mint amit előadnak 20-30éves emberkék...
Na ja.
De hol vannak az írek ? ;-)
Egyébként nagyon sok ismerősömön tapasztalatok egy ilyen leszarom, nem érdekel semmi életérzést.
Érdekes, ez vajon honnan jön?