Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Budapest

Igen, ott továbbra is fe…

#1497026 TrendMan Előzmény: #1497018

Igen, ott továbbra is felállnak a töltésre, bár most lett az a rész is épp fizetős, lehet most lesz egy fordulat, azóta nem jártam arra.

Hát ha azon a részen vinnék fel a 3. vasúti vágányt, az lenne igazán érdekes, mert ott érzésre elég hely sincs, viszont a lakott oldalon pihenő családi házas övezet van.

Ami még érdekes, hogy ismereteim szerint nem azon, hanem a másik oldalon (ahol jellemzően inkább nagy társasházak vannak) alakult ki intenzív tiltakozás.

Ha viszont az imént említett terv élesedne, akkor a másik oldalon a zöld övezet talán alíg szenvedne kárt.

Kíváncsi vagyok, hogyan alakul ez majd tovább?

Ismerem a környéket, két…

#1497018 Koffein Előzmény: #1497012

Ismerem a környéket, két külön részről beszélünk, Te a töltés másik oldaláról beszélsz, ahol van kutyafuttató, pad stb én meg a túloldaláról, ahogy a hídról lejősz, ott igen, parkolók vannak kialakítva, de ahogy mész tovább a fehérvári út túloldalán a tétényi fele, na ott jobb oldalt a töltésre is felszoktak állni, mint ahogy felálltak a budafoki úttól visszafele a feljáróig szépen a zöld gyepen sorakozva, hol belógtak az útra, hol nem... kinek hogy sikerült felállni... lehet már nem, már nem járok arra, max hétvégén, mert hét közben tök balesetveszélyesnek éreztem...

Ha felújítják a zaj nagy része is eltűnhet...

Mindenfele gyorsulnak, de többször hallom alkotáson kifele, m1-m7kivezető csutka, majd 5perc múlva vissza csutka padlógáz bocskain versenyezve vissza a városba, 20perc múlva kör letudva ismét ki alkotáson m1-m7 kivezető, majd vissza... szerintem zavaróbb mint a vonat, főleg, amikor a lámpánál padlógázzal kilőnek, de azelőtt is röfögteti a nyomorékja, hadd hallják két kerülettel odébb is...

Normál parkoló övezet va…

#1497012 TrendMan Előzmény: #1496988

Normál parkoló övezet van ott, persze biztos parkolnak néhányan a tilosban is.

A zöld övezet csak annak csenevész, aki erdőben lakik mint remete. aki itt helyben lakik, az futóköröket lát, kutyafuttatót, padokat, kerékpárutat.

A mindennapi gyorsulás meg a Lágymányosi-híd levezetőjén zajlik, egyrészt az hangfogó falak mögött történik, másrészt az ellen se volt több tere a helyben lakóknak tiltakozni.

De ez a zaj milyen gondolati síkon lehet érv arra, hogy akkor vigyünk még több zajt oda?

Milyen gondolkodás ez?

xxx

Hja kérem, aki csupán fölébe száll, annak csupán térkép a táj.

https://nemzeti.net/mesz…

#1497011 TrendMan Előzmény: #1496997

https://nemzeti.net/meszaros-del-pesti-vasutfejles...

Gondolom az van a háttérben, hogy vasgaton kártalanítják majd a környéken lakókat, hehehe, persze nem vicces.

Egyébként, szerintem, simán az is lehet a háttében, hogy a kifutott stadion építések és a csökkenő új lakás átadások hiányában nehéz lesz GDP emelkedést kimutatni, mivel azt eddig sem a kreatív fejlesztések vitték előre, ergo szükség van néhány kirakat projektre amelyek értékben majd jól beépülnek az éves GDP számokba - minél drábábban épülnek, annál inkább.

338 milliárd forint 2021…

#1496997 Fornit Előzmény: #1496981

338 milliárd forint 2021 es állapotok szerint. Drágább lesz a 7 km vasútfelújítás, mint a Svédországot Dániával összekötő tengeri alagút.

"A G7 számolt utána a költségeknek név nélküli szakértők bevonásával, akik jócskán túlárazottnak nevezték a projektet. Kifejtették, hogy

egy ilyen munka ára valahol 30-50 milliárd forint lehet legfeljebb, vagyis tízszeres a különbség a Mészáros-féle győztes ajánlathoz képest.

Érdemes megemlíteni a lap szerint, hogy a teljes magyar vasúti rendszer fenntartására 2019-ben 346 milliárd forintot költött a kormány, pont annyit, amennyit most egy hét kilométeres szakaszra szánnak. Mészárosnak nem ez az egyetlen túlárazott vasúti beruházása: A Budapest–Belgrád vasútvonal szintén Mészáros-féle fejlesztése, ami idáig a túlárazott közbeszerzések egyik legerősebb szimbóluma volt, durván másfélszer ennyibe, 590 milliárd forintba kerül, de az egy több mint 150 kilométeres vonalon történik, vagyis a fajlagos, egy kilométerre jutó költsége csak a tizenötöd része a mostani Mészáros-projektnek - írja a lap. "

Az Orbán család jól ki lesz tömve ismét a miniszterelnöki strómanon keresztül.

Nincs ezzel probléma, ma…

#1496988 Koffein Előzmény: #1496981

Nincs ezzel probléma, majd ültetnek új fát... ingatlan érték ugyanúgy nőni fog, ahogy eddig, főleg ha csendesebb lesz a vonat suhanása, meg gyorsabb bejárás lesz mondjuk bicske - ferencváros, vagy zugló vonalon...

Na meg ilyen zöld felületre gondolunk? Dombovári út, Sárbogárdi útnál az a pár csenevész fa, meg füves rész? ahol tilosban autók parkolnak nap mint nap?

A vonat zaj zavarja az ott lakókat, de a mindennapi gyorsulás zaja nem? ugyan már...

Azért na. Az M0 már 20 é…

#1496987 Bendeguz Előzmény: #1496982

Azért na. Az M0 már 20 éve ott volt, amikor te építkezni kezdtél. Tehervasúti vonalakat sose városba tesznek, Újbuda gyakorlatilag belváros. Régen a déli vasút városon kívül volt, azóta nőtte körbe Budapest. Logikusan kéne egy déli új vasúti elkerülő. Csak haszna volna, gyorsabb volna, nem zavarna senkit, több a hely, lehetne rögtön két dedikált pálya, nem csak osztott.

Vazz azt, h kapják be. É…

#1496982 KawaBazsy Előzmény: #1496981

Vazz azt, h kapják be. Én meg tiltakozzak, h itt az M0, s zajos? Szükség van arra a vasútfejlesztésre, ezt már a Vitézy is elég alaposan kifejtette. Akit meg zavar egy város zaja, költözzön tanyára.

Budapart, te drága

#1496561 matgab Előzmény: #1496522

keress már rá a belföldi szállásokra (nem 2 főre, hanem mondjuk 2+2 főre, 2 szobával), hogy mik vannak... Azért írtam 50-100e Ft-ot. Ezek egyike sem luxus 5 csillagos szálloda. Balatonról ne is beszéljünk nyáron!

Budapart, te drága

#1496519 matgab Előzmény: #1496500

Nemcsak a vendéglátók a hotelek szállások ára is elszállt teljesen.

10 éve kb. 50e Ft /éj áron luxusszállodában lehetett szállást foglalni.

Ma ha elmegyek a Bakonyba egy közepes minőségű lakásba, az 50-100e Ft /éj.

Ki a fax megy ennyiért a Bakonyba 3 éjszaka 300e Ft?! Még csak nem is vízpart vagy tengerpart és nem is főszezon, egy szimpla október...

Akkor inkább hozzádob az ember még 3 napot és akkor elmegyünk repülővel Thaiföldre vagy Vietnam-ba vagy Mexikóba és ott legalább tengerpart, nyári napsütés...