Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Vélemény?

#1496624 matgab Előzmény: #1496605

Várható, hogy az önkormányzatok nyitnak legalább egy MBH-s számlát is.

Azt mondjuk soha nem értettem, hogy az önkormányzatoknak miért nem az Államkincstárnál van a pénzük?? Miért kell ebbe magánbankokat bevonni?

Vélemény?

#1496606 Koffein Előzmény: #1496605

Szerintem az MBH minimum 20évvel le van maradva, ha nagyon belehúznak, s óriási hátszelet kapnak, akkor is minimum 10évről beszélünk, de ez is a külvilágnak szól, hisz OTP menni Üzbegisztán s nem MBH...

Vélemény?

#1496605 Koffein

• A közgyűlés és a pénzügyi bizottság megkerülésével a békéscsabai polgármester új számlavezető bankot talált az önkormányzatnak: az OTP Bankot a Mészáros Lőrinc érdekeltségi köréhez tartozó Magyar Bankholdingra (MBH) cseréli

https://24.hu/fn/gazdasag/2023/10/30/mbh-bank-mesz...

Megjegyzés: Csányi már évek óta tudja, hogy az OTP addig OTP, amíg ő áll az élén. Amikor távozik, a NER maffia azonnal támadást fog indítani a vállalat ellen. Sőt, mint látjuk, a kóstolgatás már most megindult. -by Káncz Csaba

Akkor irány észak

#1496149 Koffein

és azon is túl... :)

"Ma reggel az Erste bankelemzője a korábbi 13.000 forintról 15.300 forintra emelete az OTP részvényekre vonatkozó 12 hónapos célárat, s megtartotta a felhalmozási ajánlást. Ennek a legfontosabb oka a várható magasabb eredmények, amelyeknek köszönhetően az osztalékvárakozás is növekedett. Ráadásul nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a pozitív tényt sem, hogy az OTP osztalékot hozhatott ki Oroszországból, míg ezt más bankok vagy cégek nem feltétlenül tehették meg (pl. Raiffeisen). Ez a mintegy 40 milliárd forint a saját tőkét igen, de az eredményt nem változtatja meg. Az engedély pedig valószínűleg annak köszönhető, hogy az OTP Oroszországban relatíve kicsi, s az összeg is kicsi mind Oroszországhoz, mind pedig az OTP csoporthoz képest. A lépés egyes befektetőket elmozdíthat abba az irányba, hogy figyelembe vegyék az orosz operációt is, amikor az OTP részvények értékét próbálják meghatározni.


Forrás: Erste Group

Mint a fenti táblázatból is jól látható. Az idei évben beért az OTP akvizíciós stratégiája. Az egyszeri vagy egyszerinek tekinthető tételeknek köszönhetően nagyot ugrik az eredmény idén, s meghaladhatja a 900 milliárd forintot is, a tavalyi 345 milliárdot követően. Viszont az olcsó pénz kora véget érni látszik, így annak ellenére sem számítunk akvizícióra a közeljövőben, hogy a hírek szerint az OTP is szeretne bankot venni Lengyelországban (Velobank, kb. 93 milliárd forint saját tőke, kicsi). Ennek megfelelően az esetleges akvizíciókból származó hatásokkal sem kalkulálunk. Ráadásul az idei év speciális abban az értelemben, hogy még a számviteli változások is segítettek a céltartalékképzést alacsonyan tartani. Vagyis abban is emelkedésre számítunk az elkövetkező években annak ellenére, hogy nem számítunk számottevő portfólió romlásra. Ráadásul számos országban, Szlovéniában (árvíz), Szerbiában és Romániában is különadót vetettek ki a bankokra vagy kamatsapkát vezettek be. Ezek együttes negatív eredményhatása évente mintegy 20 milliárd forint lehet az elkövetkező néhány évben.

Mindent összevetve, a tisztított eredmény ugyan bővülhet jövőre és utána is, de a dinamika lassulni fog, míg az egyszeri tételek miatt a számviteli eredmény az idei kiugró év után visszaeshet, majd néhány év távlatában visszakapaszkodhat az idén várhatóan elérendő szintre.

Egyrészt ennek köszönhető, hogy az OTP részvénye nem a régen megszokott 10-es, hanem a 2-5-ös P/E rátán forog, na meg azért is, mert gyakorlatilag az összes bank árazása nyomott. Ugyanis általában a felívelő időszakokban pl. a P/E mérőszámokban nem szokta lekövetni az árfolyam a változásokat. Ezt szoktuk lefelé is látni. A befektetők általában a hosszútávú eredményhez igazítják az értékelésüket. S van még egy nagyon fontos dolog is. A tőkeköltség az elmúlt időszakban nagyon megemelkedett, az emelkedő hozamok és a növekvő részvénykockázati prémium miatt is. S egyelőre úgy tűnik, hogy legalább az első tényezőben, amely talán nagyobb hatás is, nem lesz visszatérés a korábbi szintekre. Ez pedig szintén alacsonyabb árazást jelent.

Hát ezért nem látunk 10-es P/E szorzókat és az ennek megfelelő 26.000-30.000 forintos célárfolyamokat jelen pillanatban. Miért éppen 10-es? Mert a múltban ez az értékelési szint volt jellemző az OTP részvényekre."


Q2

#1495298 matgab Előzmény: #1495191

bankadót vetettek ki Olaszországban és Lettországban.

Mindeközben az OTP rekord eredményt ért el, a magyar költségvetés viszont erősen pénzhiányos...

Következtetéseket mindenki vonja le magának...

Szlovén bevásárlás

#1491399 Ibiza Előzmény: #1491379

leszúrásban lezártam a shortom, tovább akartam vinni de mára elég volt.. megvan a tűpénz

Szlovén bevásárlás

#1491379 Ibiza Előzmény: #1491123

nem tudom milyen az otp chartja de nyomtam egy shortot.
Max 11500ig szokott felmenni.. utána le..10750ig..11500nál nyomom a következőt 11.650nél visszaveszem és lehet longba fordulok mert onnan általában elmegy 950ig.