Az emberben végtelen vágy van a világ megértésére..ez az egyik tulajdonsága ami megkülönbözteti az állatoktól..( a másik a végtelen fejlödés képessége, lásd gördeszkások, bringások, elméleti fizikusok..)
Az emberiség a társadalmak az érdekcsoportok működése egy olyan szövet egy olyan katyvasz mit nehéz átlátni..keressük benne a logikát..a titkot.. szabadkömüvesek?..a háttérhatalom? tuggyukkik? vagykik?.. ezek ismerik és használják a hatalomgyakorlás sok ezer éves módszereit.. tudják mik az emberiségben rejlő kányák..mik azok a tulajdonságok amikre számitani lehet...ezek a befolyásolás müvészetének az alapjai.
Általában több könyvet olvasok párhuzamosan..3at 4et.... Most épp Hamvas Bélát, Egy gazdasági bérgyilkos vallomását.. Huntington A civilizációk összecsapása és a világrend kialakulása.. könyveket nyomom.. de néha belelapozok a Kinai gondolkodás könyvbe meg van egy maffiás könyvem is.
Az Huntingtont azért szereztem mert többször hivatkoztak rá.. még az elején vagyok..ezek mindegyike ad egy nézöpontot.. egy gondolat kisérletet egy lehetséges forgatókönyvet.. ami már az én fejemben áll össze..és közel sem objektiv.. én nem hiszek a bibliákban amiket guruk irnak.. van Kissinger könyvem is.. majd talán egyszer..
De ez csak hobbi.. mint a világgazdaság felfedezése..ebböl nem lehet megélni...mégha talán befolyásolja is a döntésem.