Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

tiltott zónák és társadalmi összeomlás: ok vagy tünet?

#1494467 TrendMan Előzmény: #1494464

matgab, elképesztően elvakultan látod a nyugdíjazás kérdését.

Amiket leírtál, fikció, mesterkélt, életidegen okoskodás.

Ha a világ ilyen lenne, akkor a miniszterelnöki székben egy gyermektelen férfi/nő ülne.

Az ember hálózatokban él, nem az jut előre, akinek rengeteg ideje van, hanem akinek nagy hátszele van.

Annak van nagy hátszele, aki nagy, erős közösségből jön.

Ennek legalapvetőbb formája a nagycsalád, sőt lassan ez az emberi közösségek egyetlen, utolsó hírnöke, mivel az emberi közösségek megszűnőben vannak.

Aki nagycsaládból érkezik, rengeteg olyan 'juttatást' kap, amire valaki aki gyenge közösségben él soha nem is számíthat.

pl.

Korábban egy olyan munkahelyen dolgoztam, amely viszonylag jó reputációval rendelkezett, egy külföldi megbízónak végeztek többnyire közgazdász végzettségű (többnyire Corvinus) fiatalok egy bizonyos fajta irodai munkát, amely nyelvtudást is megkívánt.

Mivel én hosszabb ideig itt dolgoztam, egy idő után feltűnt, hogy a frissen érkezők állandóan nyugat magyarországi származási helyeket emlegetnek (jóval a várható érték felett) és ilyeneket mondanak a hétvége közeledtével:

'hétvégén a balatoni telken vagyok', 'családi összejövetelünk lesz Balatonbogláron', 'a nagyanyám vár Keszthelyen, ahol házunk van', egyszer egy kollégám még összejövelt is szervezett Kenesén stb stb

Összességében úgy tűnik, hogy szinte mindenkinek illetve a családjának, aki ilyen úgymond jobb munkakörökbe eljut és Corvinus-t végzett telke van a Balatonon.

Vajon ezeknek a fiataloknak lesz jó öröksége?

Vajon ezek a fiatalok a sok szabadidejük miatt végeztek a Corvinuson?

Vajon valaki, akinek a családja gyenge, vagy aki mondjuk árva, kap elég 'juttatást', van esélye előrejutni?

/nyilván társadalmi méretekben mindenre és az ellentettjére is lehet egyedi példát hozni/

Az a kérésed máris megvalósult, hogy mindenkit tartsanak el a saját gyerekei öreg korában, hiszen létezik a kötelező szülő tartás intézménye:

https://nyugdijmaskeppen.hu/kotelezo-szulotartas/

Akinek viszont nincs gyereke vagy mondjuk meghalt, az csak az államra számíthat és kapjon szép, erős nyugdíjat.

Kivétel természetesen, ha multimilliomos az illető.

Gondold végig ezeket, mielőtt gyors sztereotípiákat visszhangzol.

(P.S Az orosz-ukrán kérdésben írt előző hozzászólásod viszont szerintem legalább részben helyes, alighanem az a téma nem érint ennyire személyesen téged.)

tiltott zónák és társadalmi összeomlás: ok vagy tünet?

#1494464 matgab Előzmény: #1494323

"hiába keres valaki élete folyamán pénz és fizet akármennyi járulékot az államkasszába, ha akármilyen oknál fogva nem sikerül családot alapítania, ebek harmincadjára kerül."

Miért kerülne ebek harmincadjára? Hiszen egész életében sosem kellett a következő generáció felnevelésére időt , energiát, pénzt költenie- ezért sokkal többet dolgozhatott, sokkal előrébb juthatott a ranglétrán. Emiatt jól keresett, tudott spórolni sokat, megtakarításai befektetései keletkeztek élete során.

Miért kellene számára egyáltalán bármi jövedelem transzfert biztosítani öreg korában?


Mindenkit tartsanak el a saját gyerekei öreg korában. Akinek nincs családja, az meg dolgozzon aktív idejében annyit, hogy el tudja tartani magát idős korában a megtakarításaiból és legyen hálás azoknak , akik szolgáltatást/terméket biztosítanak a korábban félretett pénzéért.

Moszkvát is támadják a drónok

#1494463 matgab Előzmény: #1494435

prfecó, elképesztően elvakultan látod ezt az orosz ukrán háborút.

Hogy ki provokált kit, ki kezdte, ki mit csinál...

Egy biztos, Biden már Belgrád bombázása során adta a nyilatkozatot, hogy Oroszországot Ukrajnán keresztül kell kibillenteni nagyhatalmi státuszából. Utána odaküldte a fiát és megszervezték a Majdan téri puccsot. Majd odatolták a NATO rakétákat Moszkva orra alá és megígérték, hogy Ukrajnát a korábbi megállapodások ellenére felveszik a NATO-ba.

Illetve odaültettek egy ilyen bajkeverőt elnöknek, aki aztán gyorsan a minszki szerződést meg is szegte és nehéztüzérséggel lőtte a szeparatista orosz erőket.

Valahogy ezek a bajkeverőkkel mindig gond van, az ókori Róma óta ahol a hatalomba jutnak, ott mindig háború lesz, vagy válság -miközben ők jól meggazdagodnak. Zelenszkijnek is luxus villái vannak már mindenhol a világban, miközben csóri ukránok tömegével halnak a fronton.

Fehér por a fehér házban

#1494452 prfecó Előzmény: #1494445

Hmmm van aki , úgy gondolja látogató vitte oda???


Sokkal nagyobb az esély valaki , aki ott dolgozik , csak van esze és nem a saját szekréyébe tette ,az iróasztalán sem érdemes tartani

Magyar kormány Ukrajna politikája

#1494443 prfecó

Nevetséges OrbánME és kormánya , főleg Szijjártó.

EU 11. határozatát Ukrajnával kapcsolatban megszavazta Orbán , mint ME. Itthon meg azt adja elő , mindent megakaszt Ukrajnával szemben ( mondjuk eddig semm lényegest)tsem sikerült

Bárki azt képzeli Ukrajna újjáépítésébő , ami minimálisanl cca 300 milliárd dollár egy fityinget is kap Magyarország az hülye. Pedig a pénz meg lesz . ÚJ Marshall terv ( Biden terv) Amerikai cégek már ott vannak a húsos fazék körűl. Ma meg dollár és euró, japán jen , jüan kötvényekert bocsát ki kemény felárakkal , hogy a költségvetése ne omoljon össze. Viszont van pénz megvenni bedöglött építkezést Zuglóban háromszoros áron. Elvesznek egy területet (hulladékgazdálkodás MOL ) és egészségügy CT és MT szolgáltatást kórházi patikák.

Moszkvát is támadják a drónok

#1494435 prfecó

Remélem megértik már Moszkvában is , ha meg támadnak egy független országot , akkor annak mindenjoga meg van a visszacsapásra. Nem nagyon kommunikálják , de már komoly partizán mozgalom van az Ukrajnától ideiglenesen elfoglalt területeken. Remegjenek az árulok.

"a francia utcákat ellep…

#1494394 TrendMan Előzmény: #1494393

"a francia utcákat ellepték az állatok. Természetesen nem a tüntetőkről van szó, .."

pizzázó lerombolása

#1494392 amix Előzmény: #1494374

Gyík náci ukrán haverjaid soha a büdös életben nem jutnak el Moszkvába, de még a krímbe sem. :)

Svájc is beállt a sorba

#1494388 Koffein

https://www.portfolio.hu/global/20230702/svajcra-i...

anno 2016 körül amikor a migránsok voltak terítéken... emlékeim szerint valaki azt mondta, hogy most jöjjenek, majd 10-15 év múlva ráért ezen gondolkodni és a problémán dolgozni... szóval lassacskán az idő eljön, gondolkodni kéne a megoldáson.. :)

gamifikált zavargás

#1494384 Koffein

https://www.napi.hu/kulfold/haborus-allapotok-fran...

"Emmanuel Macron szerint az erőszakba torkolló éjszakai gyülekezéseket a Snapchat, a TikTok és más közösségi oldalak segítségével szervezik, és a fiatalok között versengés folyik az erőszak másolásában.

Időnként az az érzésünk, hogy egyesek az utcán folytatják a videójátékokat, amelyektől megrészegültek

– tette hozzá. Jelezte, hogy a hatóságok kötelezik a szolgáltatókat a zavargásokról készült felvételek törlésére és a felhasználók azonosítására."

"Rendőrségi források szerint a péntekre virradóra előállított 875 rendbontó – akik közül 408-at a párizsi régióban vettek őrizetbe – háromnegyede kiskorú, a zavargások résztvevőinek átlagéletkora 17 év."