Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Kalifornia a jelenben:

#1494091 Koffein Előzmény: #1494089

Igen, covid körül gyorsult fel, ha jól emlékszem, azt csinálták akkoriban a nagyobb városok NY, Chicago stb, hogy ingyen repjegyet vettek a hajléktalanjaiknak.. csak oda út.. amúgy is meleg van, télen nincs gond velük, és ha már ott vannak, akkor már úgysem tudnak vissza szivárogni...

Azért gondolj bele, milyen lehet a kormányzó személyisége, aki ezt engedi... hosszú távon szerintem a középosztály nagy része, és a csilliárodosok otthagyják, már a kovid óta menekül aki teheti... s ki fogja pénzelni az államot, és meddig? mert adót behajtani nem nagyon fognak tudni a hajléktalanokon... max a googlen, fb.n, almán, disneyn, s azon a pár multin akik még ott vannak, de ahogy ismerjük őket, adózni nem nagyon akarnak, max kampányra kiszórnak pár millát, barterbe megjelenést adnak, algokat átprogramozzák, hogy az általuk támogatott arc kapjon több megjelenést...

Kalifornia a jelenben:

#1494089 TrendMan Előzmény: #1494088

Állítólag 4-5 éve kezdődött és a Covid idején súlyosodott el a helyzet idáig.

Így érhető honnan jönnek a szupermarketek kirablói.

Mondjuk el tudom képzelni, hogy az egész országból minden hontalan lemegy Kaliforniába, mert ott egy sátorban is el lehet lenni.

környezettudatos-e vagy hétfő-péntek?

#1494083 TrendMan Előzmény: #1493888

Érdekes:

"Nepálban az emberek a hét napjai után vannak elnevezve. Amelyik napon születtél, az az első neved. És amelyik napon az édesapád született, az a második neved. Nem tudom pontosan, melyik napokat jelölik, de úgy kell elképzelni, hogy Paszang Dava azt jelenti, hogy hétfő csütörtök. Emiatt nagyon sok serpának ugyanaz a neve, ami nehezíti a megkülönböztetésüket, ezért ő a becenevéről, Padawáról híresült el fő hegyi vezetőként, én így is hívtam őt végig. Ő az alaptábortól kísért fel, de a feljebb lévő táborokig teherhordó serpák hordták fel a felszerelést."

https://index.hu/tudomany/2023/06/15/price-marton-...

vallás, nem vallás, felemészt, nem emészt, szeret, nem szeret

#1494064 TrendMan Előzmény: #1494062

Ez nem vallás, ezek kvázi közösségek a megszűnt vagy megszűnőben lévő valódi közösségek helyett.

Ez a kisfilm viszonylag jól foglalja össze a modernista társadalom által kiváltott fenyegetéseket és félelmeket szembeállítva azok potenciális ellenszerével:


vallás, nem vallás, felemészt, nem emészt, szeret, nem szeret

#1494062 Koffein Előzmény: #1494059

Annyira vallás, mint amennyire az Apple.. fanatizálják a tagjaikat, mintha harcot kéne vívniuk a nem lmbtqvégtelen emberekkel...

vallás, nem vallás, felemészt, nem emészt, szeret, nem szeret

#1494059 TrendMan Előzmény: #1494054

Nem látom egyenlőre a bizonyítékot, hogy vallás lenne, neked van ilyen? (A zászló aggatás egyenlőre egy vizuális elem, amellyel az internettel sújtott világban egy látványelemre tesznek szert).

De az is lehet, hogy igen.

Én jelenleg úgy látom, hogy amit 50 évvel ezelőtt Ámerikában a nagy olvasztó tégelynek hívtak, az próbálja meg kiterjeszteni magát még tovább globálisan.

A legerősebb fegyver ezzel szemben az lenne, ha valamilyen erős értékrendszert, emberi összetartozást tudna bármely társadalom ezzel szemben felsorakoztatni.

Nem nagyon látok ilyet, mert mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti elsősorban.

---

Mellesleg itt van Corvin Mátyás egy fiatalkori festménye, ezen gyerekként mindig fennakadtam:

https://www.google.com/search?q=Corvin+J%C3%A1nos&...

Corvin János 1.Ez is a kor egyfajta globalizációs hullámában született, Mátyás király direkt olasz művészeket foglalkoztatott, hogy a kor reneszánsz fejlődését beengedje az udvarába.

Szerintem először C, maj…

#1494054 Koffein Előzmény: #1494049

Szerintem először C, majd B-A verzió...

Itt nem a vonulásról van szó, hanem a vallásról, mert ez inkább vallás, mint meleg jogi harc, hisz a nyugati világban vannak jogaik és ha nem tolnák ennyire, megállnának egy határnál, akkor más lenne a helyzet...

Már arra gondolsz, hogy …

#1494049 TrendMan Előzmény: #1494047

Már arra gondolsz, hogy /A verzió/ a Pride-on így fognak vonulni nálunk is vagy, hogy /B verzió/ átitatja majd a közéletet más értelemben is vagy esetleg, hogy /C verzió/ a fidesznyikok erre való hivatkozással még nagyobb befolyásra tesznek szert?

Annyi jelentősége van, h…

#1494047 Koffein Előzmény: #1494046

Annyi jelentősége van, hogy pár év késéssel ide is beszivárog.. na jó, lehet ide évtizedbe mérhető..

robbantás

#1494005 prfecó Előzmény: #1493996

Szerintem56 ban oroszbarát bábkormányt hoztak létre Masgyarországon. Most ugyanezt akarjá Ukrajnában , de Ukrajna harcol függetlenségéért Magyarország csak cca három hetet birt ki.

robbantás

#1494004 prfecó Előzmény: #1493995

Ne keverd össze a kahovkai gátrobbantást és az az északi áramlat felrobbantását.

Segítségül mondom tegnap még egy gátat felrobbantottak az oroszok , hogy az ukrán nehézfegyverek ne tudjanak felvonulni ( harcászatilag teljesen igazuk van)

robbantás

#1493996 matgab Előzmény: #1493976

Ez nem 56. Az inkább a 6 napos háború. Érdekes ott vhogy Izraelt nem ítélték el, nem foganatositottak szankciókat.

Kb. ugyanúgy a ruszkik az okai a háborúnak, mint a lengyelek a 2. VH kirobbantasanak. Vagy a magyarok az 1 VH-nak. Mire a háború megindult, addigra már mindent elokeszitettek a későbbi győztesek...