Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Döbrögi munkában!

#1492440 TrendMan Előzmény: #1492404

Budapest főtájépítésze megmondta a tutit:

https://infostart.hu/interju/2023/03/28/tettlegess...

Szerintem ez így egyébként jobb, mert könnyebb helyet találni a szűrkemarháknak.

Erdőben ugye kevesebb a szűrkemarha.

Jól értem egyébként, hogy úniós támogatásból építhető vendégház és az 5 év múlva eladható sajátként?

(Lásd a report vége felé a Léna vendégházat!)

Jól értem vagy ez egy torzítás?

Döbrögi munkában!

#1492404 Fornit Előzmény: #1492319

A fidesz működése kicsiben, falusi szinten.

Szerintem a 60 milla legalább 2/3-át lenyúlták. Szokás szerint.


Döbrögi munkában!

#1492369 Koffein Előzmény: #1492319

korrektül lenyírták.. van itt logika, kivágták a fákat, amiért jó pénzt kaptak, felépítették ezt a szart, amiért ismét pénzt kapnak és fát ültetnek, amiért ugyancsak pénzt kapnak... :)

GDP értelmezés by Pogi:

#1492300 Koffein

2022-es GDP/fő vásárlóerő paritáson:
SZLOVÁKIA - legnagyobb zuhanás, nemrég még a hónap dolgozója volt, szegény bezzegszlovákiázók
ROMÁNIA, LITVÁNIA - most ők a hónap dolgozói
LUXEMBURG, ÍRORSZÁG - offshore
FRANCIAORSZÁG - már nem az uniós átlag felett
LETTORSZÁG - nincs "balti" csoda, nem működnek a kulturális magyarázatok

Bar chart, Index of GDP per capita, 2022, in purchasing power standard, EU Member Stateshttps://www.facebook.com/photo/?fbid=6892828731995...

Millás Reggeli Zenei és Szöveges tanács

#1492299 Koffein Előzmény: #1492296

Előző adásokra kattints, elnyílik és tudsz lapozni... meg jobb oldalt van a kereső, beírod a kulcsszót és ha van találat kidobja... + ott van a spotify, apple podcast.. :)

Millás Reggeli Zenei és Szöveges tanács

#1492296 TrendMan Előzmény: #1492278

Mondd csak, a Millásreggelinek van jelenleg valahol valamilyen tematikus gyűjteménye, ahová vissza lehet nyúlni, ha bizonyos témában az ember vissza szeretne hallgatni ezt vagy azt?

Vagy ez a megoldás ott maradt a Jazzy raktáraiban?

https://millasreggeli.hu/

Ugye itt az uccsó 3 adásból látok szemelvényt.

Petőfi Zenei Tanács

#1492280 TrendMan Előzmény: #1492278

Szerintem kormányunk politikájának burkolt eszközökkel történő támogatása lesz a feladat.

mai kvíz kérdésünk: Melyik másik ágazatban hasonló a helyzet, mint a szinkronban?

#1492067 Koffein Előzmény: #1492065

Igaz, már el is felejtettem :)

mai kvíz kérdésünk: Melyik másik ágazatban hasonló a helyzet, mint a szinkronban?

#1492065 TrendMan Előzmény: #1492063

A nyelvtudás smafu, nem fontos, kormányunk hát kivette a diploma követelmények közül is.

Kell ennél ékesebb bizonyíték?

hát ebben elég durva kitételek vannak:

#1492062 TrendMan

Mintha háborúra készülne a kormány: kész a védelmi és gazdasági mozgósítás terve

Hétfő este megjelent a Magyar Közlönyben a kormány különleges helyzetekre kidolgozott védelmi és gazdasági mozgósítási terve. A részletes szabályozás kitér a háborús helyzetekben történő társadalmi feladatmegosztásra, a védelmi ipar felkészülési kötelezettségeire, valamint a civil lakosság ellátására is.

A jogszabály számos különös tételt tartalmaz, így például megjelenik a gazdaságmozgósítási feladat és a gazdaságfelkészítési tervezés fogalma is. Előbbi a kormány döntése alapján elrendelt mozgósítás során a kapacitásfenntartási rendelkezésreállási szerződésben kikötött vagyoni szolgáltatás nyújtása. Ez lényegében azt jelenti, hogy háborús veszélyhelyzet esetén különböző lakossági, katonai ellátási feladatokhoz anyagi erőforrások biztosítását kérheti a kormány.

A gazdaságfelkészítési tervezés technikailag pedig azt jelenti, hogy már a védelmi helyzet előtt védelemgazdasági tervet kell készítenie a kormány által kijelölt szakminisztériumnak.

A gazdaságmozgósítás alapfeladata a szükséges feltétel biztosítása a Magyar Honvédség, a polgári védelmi szervezet, a rendvédelmi szerv és a nemzetbiztonsági szolgálatok mozgósításához és azt követő működéséhez. De része a lakosság alapvető élelmiszerrel, gyógyszerrel, ruházati, ipar- és közszükségleti cikkekkel, valamint alapvető köz- és egészségügyi szolgáltatásokkal történő ellátása is.

Továbbá az is fontos elem, hogy az ország közigazgatási rendszerének zavartalan működését, továbbá a társadalom és a nemzetgazdaság működőképességének fenntartása is feladat.

A tervezés kiterjed arra is, hogy az ország erőforrás- és feladatigényeit felmérjék, megállapítsák mi az a többletszükséglet, ami a békeidőszaki alap feladatellátáshoz képest fennáll. Ehhez össze kell érni a szükséges ágazati és importigényt, valamint a hazai termelői kapacitásokat. Ugyanez nemcsak a védelmi feladatok ellátására igaz, de a lakosság különleges jogrendi időszaki és egyéb gazdaságmozgósítási helyzetben való ellátására is.

Az erőforrások tervezése mellett kell csinálni egy költségvetési tervezést is, amelyet aztán frissítenie kell a megbízott szervezetnek.

Tartalékok készletezése is szükséges

Létre kell hozni tartalékkészleteket is a nemzetgazdaság védelmi és biztonsági céljainak biztosítására, továbbá ennek minőségmegóvó cseréjére is gondot kell fordítani. A gazdaságmozgósítási helyzetben a szolgáltató feladatának végrehajtásához szükséges erőforrásigény kielégítésének tervezését, valamint a statisztikai tényadat gyűjtését a békeidőszakban is folyamatosan el kell végezni.

A tartalék kapacitástartalmát vagy összes vagyonértékét a kormány határozza meg. Annak összetételét és a törzskészlet szintjét a felelős vezető állapítja meg. A tartalék készletezésével, készletfejlesztésével, átstrukturálásával kapcsolatos kiadást ? egyedi kormánydöntés alapján ? a központi költségvetés külön jogszabály szerint biztosítja.

A tartalék egyes elemeiből a felelős vezető ideiglenes készletre vételt, illetve ideiglenes felszabadítást engedélyezhet. A készletszint a törzskészlet szintjéig, maximum 12 hónapos időtartamra csökkenthető. Különösen indokolt esetben a tartalék ? ideértve annak törzskészletét is ? meghatározott időpontig történő visszapótlási kötelezettséggel, a belgazdaságért felelős miniszter és az államháztartásért felelős miniszter egyetértésével felszabadítható

- írja a jogszabály, vagyis akár felhasználhatók a tartalékok veszélyhelyzet nélkül is.

Szerződnek is a mozgósítottakkal

Tisztázza a jogszabály, hogy védelmi és biztonsági szempontból stratégiainak minősül a rögzített védelmi ipari, a védelmi okból hazai termelésből biztosítandó alap- és nyersanyagot, eszközt, felszerelést gyártó, a minősített adatot tartalmazó információt feldolgozó, továbbító, fogadó, valamint a titkos információgyűjtésre szolgáló eszközt gyártó vagy javító kapacitás.

A védelmi és biztonsági szempontból stratégiai érdekű gazdálkodó szervezetet a belgazdaságért felelős miniszter ? a honvédelemért felelős miniszterrel, a rendészetért felelős miniszterrel, a helyi önkormányzatokért felelős miniszterrel, a területfejlesztés stratégiai tervezéséért felelős miniszterrel, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszterrel és a kormány feladatkörében érintett tagjával egyeztetett ? javaslatára a Kormány a Védelemgazdasági Alaptervben hagyja jóvá

- szól a jogszabály a felkészülés felelőseinek meghatározásáról.

Azt is tisztázzák, hogy ellátásbiztonsági szempontból stratégiainak minősül a lakosság alapellátását, különösen alapvető élelmiszerrel, gyógyszerrel, ipar- és közszükségleti cikkel, köz- és egészségügyi szolgáltatással történő kiszolgálását, valamint a társadalom és a nemzetgazdaság működőképességének fenntartását, illetve helyreállítását szolgáló kapacitás.

A gazdaságmozgósítási szerződés kapcsán az fontos szabályozás, hogy az érintett gazdasági szereplőkkel, akiket feladatellátásre kötelezhetnek, azzal akár előzetesen is szerződést köthet a kormány. Ha szükséges a bevonása egy veszélyhelyzet kezelésére, akkor a kormány döntése alapján a gazdaságmozgósítás elrendelését követően a végleges igényspecifikációt is elkészítik. A feladatok teljesítésére egy külön erre létrehozott költségvetési előirányzat terhére szerződnek, ugyanez igaz a kapacitásfenntartási rendelkezésreállás esetében is.

A védelmi ipar szereplőivel az ellátásbiztonsági kapacitás korszerűsítésére, illetve bővítésére szolgáló fejlesztésre az ágazati miniszter jogszabályban meghatározott forrás terhére költségvetési támogatást nyújt.

mai kvíz kérdésünk: Melyik másik ágazatban hasonló a helyzet, mint a szinkronban?

#1492061 TrendMan Előzmény: #1492010

Azért gondolom abban te is egyetértesz, hogy a hetvenes-kilencvenes években elkövetett igen színvonalas szinkronok sokat emeltek nem kevés filmalkotás élvezeti értékén?

mai kvíz kérdésünk: Melyik másik ágazatban hasonló a helyzet, mint a szinkronban?

#1492010 Koffein Előzmény: #1492009

Feliratozni kell, s egy kis kis külföldi nyelv is ráragad a fiatalokra..