Nálam is ez a szkenárió él...
Én hullámzó tőzsdére számítok ! Nem lesz rakétamód, se nagy esés hosszútávon !
Kínában kevés gabona termett,sztem ott nagyon nagy bajok is lehetnek ...
Dax-ba régebbi képem ! 
Ez betettem régebben ! 2024-be nagy válság lesz, nem biztos, a gazdagok féltik a pénzüket azt ne feledd , és oda nagy trutyi kéne a globális vagy helyi gazdaságba mint 2008-ba volt, hogy nagy esés legyen ! Amerika vagyona, ma meg igen tőzsde függő, nem a reálgazdaságból van csak , Kína pl. megteheti hogy nem függ tőle annyira ! 
DX és VIX, EUR/USD szintén az emelkedést támogatja....Lenthor, dupla csúcs vagy új ATH szerinted....?.....lehet hogy a háborús mélypont az V. hullán 4 alhulláma volt és most építjük V.5. hullámot...?....vagy egy összetett korrekciós hullámot építünk....?...tényleg nem nagyon mintegy. Elvileg a nagy váltság 2024.- ben kezdődik és 2026.-ban éri el a mélypontját, de ez már ezotéria, illetve néhány guru gazdasági periodusokból számolta ki.
Estére megkeres a nagy DOWN Elliot elméletet abba a nagy háború is bent van és 2023-2026 közé teszi, valamint a nagy összeomlást is...
Sőt!
15.342 volt az áttört ellenállás. Lehetséges lenne egy volt ellenállás visszateszt.
Most látom, hogy az első támaszt 15.400-at elértük, a következő, ha majd folytatja, mint írtam 15.315 környékén lehetne. Ha azt is letöri, akkor a 15.000 már közel van.
Most van a tipikus esete a kivárásnak.
1.) Tehát áttörtünk egy komoly ellenállást 15.342-nél -tehát nyitott elvileg az út felfelé.
2.) elmaradt egy befejezetlen korrekció 14.704-ig, ha elkezd csúszni lefelé, különösen, ha letöri a 15.000-et, akkor valószínű, hogy 14.704-et akarja bepótolni.
Míg el nem dől az irány, addig most mindenki a "ködben szurkál"!
Elnézést, de nem értem mi a konklúzió? Mi a várakozás? Ha elesik a 15400, majd a 15315, akkor lehetséges a C 14700-al, ha ezek mégse esnek el, akkor meg új ATH? És akkor most hogy áll az eliot? Most 3-as emelkedőbe vagyunk, vagy 5 utáni a,b, utáni cé-re gyúrunk, hogy jöhessen az emelkedő 1, vagy elkezdjük az 5 lépcsős esés első körét? Ezekhez a számozásokhoz mindig kasu voltam, de marhára nem mindegy, hogy pl azemelkedés 3ba nyitunk longot éppen vagy a korrekció c-ben akarunk egy rövid shortot kockáztatni - amit minek ha jobb lenne az emelkedésre longot keresni az esésben...
Most a támasz 15.400, majd 15.315.
Ha esetleg 15.000 alá esne, akkor kerülne képbe az elmaradt harmadik láb 14.704-nél.
Jó reggelt, sziasztok!
Köszönöm a reggeli gondolatokat!