Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

ez is Amerika

#1490672 Koffein

egy bolt tulajdonos lelocsolta a hajléktalant, hogy menjen odébb, mert a vásárlókat elriasztja...

https://twitter.com/briochesf/status/1612521981374...

erről volt is vita különböző fórumokon, hogy már annyira elkeseredettek friscoban, hogy annyi a hajléktalan az utcákon, hogy eltűnnek a vásárlók, s ha egy bolt tulajdonos tesz valamit, akkor jön a virtuális lincselés... érthető is, meg nem is...

oszt most látom, hogy letartoztatták, mert vizet spriccelt a hajléktalanra..

https://www.cbsnews.com/sanfrancisco/news/homeless...

akik a hajléktalan mellett voltak azt hozták fel, hogy emberség, megalázást.. a másik oldal, aki a vállalkozó mellé ált, azzal érveltek, hogy friscoba a város segíti a hajléktalanokat, lakást adnak, kaját, és akik az utcán vannak, azt önként teszik, ezért jogos a boltos kiborulás, ha minden nap ott van és azt látja, hogy a forgalom csökken és az ő megélhetését veszélyeztet...

mindeközben a közösségi média hajléktalanságra kárhoztatná a spricckolót... érdekes társadalmi folyamat...

Eu vezető és leggazdagab…

#1490600 Ibiza Előzmény: #1490577

Eu vezető és leggazdagabb országai és usa is gyarmatosító országok. Egyszerűen erejüknél fogva elvettek kiraboltak országokat..egyoldalúan kisajátították a föld kincseit.
Ezekhez nem kell ész csak mocskos pofa..
Usa a mai napig ezt teszi.. beleavatkozik a világ működésébe.. konfliktusokat ellentéteket gerjeszt.. de annyi esze volt.. a rabolt pénzeket visszaforgatta a jövőbe.. a jövő technológiájába.
israel meg abból él.. rákapaszkodik usára.. függővé teszi a zsidó tudósoktól.. és az usa pénzén végzett kutatásokat átcsempészik nekik..majd ők pénzes gyakorlatba ültetik.

a tényfeltáró újságírás halála ..

#1490580 TrendMan

Nem ismerem a hölgyet, de lényeglátó beszélgetés:

Ezt mondtam. Euban semmi…

#1490573 Ibiza Előzmény: #1490571

Ezt mondtam. Euban semmi komoly fejlesztés nincs és semmilyen tudományos áttörés. Startupok pályáznak pénzekre, jól feépített marketinggel valami baromság vagy valami lilaködös művészkedés féle. Repülnek a hívó szavak.. zöld kék..fenntartható..környezetvédelem.. gender..és persze van hozzá applikáció
Euronews -on nézem néha... szörnyű.

Igen, ha Jean D'Arc-hoz …

#1490556 Koffein Előzmény: #1490552

Igen, ha Jean D'Arc-hoz hasonlítjuk, hozzá képest tanultabb.. :)

Amúgy itt ez a probléma, hogy a média felkapta, szórja a hülyeségeit, rémisztgeti az embereket, ráerősít az aktivisták lelkivilágára, de a probléma nem oldódik meg, jelen esetben generálja a feszültséget az adott település környékén... a helyett hogy elmenne egyetemre, feltalálna valami olyan energia forrást, ami jobbá teszi a világot... a kutatók meg rémülve nézik, hogy milyen baromságokat beszél ez a klímaszorongó lány... több betegsége is van (Asperger-szindrómát, szelektív mutizmust és obszesszív-kompulzív zavart (kényszerbetegség) diagnosztizáltak nála)

https://hu.wikipedia.org/wiki/Greta_Thunberg

Azon túl, hogy bizonyos …

#1490552 TrendMan Előzmény: #1490549

Azon túl, hogy bizonyos szinten szeret szerepelni én nem látok ilyet vagy legalábbis ebből nekem nem jön le ilyesmi.

Szerintem hasonló erő hajtja, mint talán anno Jean D'Arc-ot, csak ugye utóbbi szegény parasztlány volt, Greta Thurnberg meg tanult.

Ja és minden nő feminista vagy legalábbis küldetésként képes megélni azt, hogy kiáll a férfi társadalom ellen.

Ennek a Grétának van vmi…

#1490549 matgab Előzmény: #1490546

Ennek a Grétának van vmi fogyatékossága sztem, úgy a feje- tekintete alapján szegénynek...

BMW

#1490540 amix Előzmény: #1490519

Opel már amúgy sincs. Peugeot lett belőle.

Neve még megvan, pár évig, szerintem, aztán az is kuka.

elképesztő

#1490527 Ibiza Előzmény: #1490518

oroszoknál 110-120 fokos szaunában voltunk. Sört locsoltak a kövekre. Bent sört ittunk jó hideg maradt az üvegben.
Mondták vegyem ki a nyakláncom mert megmarad a nyoma.
negyed óra húsz percig voltunk bent. Finoman kellett venni a levegőt mert ha erősebben vetted égetett. Ha a hajadhoz nyúltál égette a fejbőröd. Semmi különös nem volt, jól esett.. és ömlött belőled a víz. Amig a bőröd nyálkás volt addig a mérgek jöttek belőled..amikor már tiszta víz akkor jó volt.
Utána fejessel bele a kinti medencébe 3-4fokos vízbe. Egyáltalán nem éreztél hideget csak 1000tű szúrta a testedet. Ha csak belemerültél a hideg vízbe az nem jó mert a fejedben van a hőérzékelés.. Utána pihentél egy ágyon plédbe csavarva.. teát kortyolgatva.. teljesen kiment minden feszkó..érezted a tested megkönnyebbül...a cerkának is jót tett. Jöhetett a következő buli. :)
Oroszoknál a szaunázás az egy nagy gesztus. Van az előtérben egy nagy asztal csurdig kajával, édességgel, kaviár lazac.. (miközben alig lehetett venni dolgokat a boltban)
A cégeknek volt ilyen szauna helyük meg egy dácsájuk (nyaraló) valami tó partján ahol színtén volt szauna hely.. meg halfüstölő.
Volt olyan, meghívtak minket a banyaba (szauna) jöttek finom kis csajszik.. megtudták a cégnél a vezető poziban lévő idősebb hölgyek is.. kikövetelték velük is legyen.. őket csak jól megtáncoltattuk..

BMW

#1490519 Koffein

Így múlik el az EU dicsősége.. a szabályalkotók lassan de biztosan kinyírják a legjobb autógyártókat.. a világ többi része, meg szarik a zöldekre, látni fogunk egy átmenetet náluk is, de nem annyira hirtelen mint itt... de addig is, megerősödnek a kínai gyártók, tesla is, a kisebb eu gyártók meg eltűnnek, mint pl citroen, peugeot, opel, alfa, seat stb...

Kép

a kommentek meg siralmasak...

https://www.facebook.com/photo?fbid=70776322405269...

WEF

#1490511 matgab Előzmény: #1490507

sztem ebből a ChatGPT-ből fognak majd valami "show"-t csinálni. A covid már unalmas, a háború is már kezd kevésbé érdekes lenni és amúgy is patthelyzet van... Tavaszra vagy inkább talán őszre kellene valami új hiszti!