Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

95%

#1489461 Koffein Előzmény: #1489457

persze, nyertek rajta

https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2022/11/ha-ingy...

"Pletser Tamás, az Erste Befektetési Zrt. olaj- és gázipari elemzője a VG-nek korábban úgy kalkulált, a 30 dollárral olcsóbb Uralon naponta 2,5 milliárd forintot nyer a Mol (az EBITDA-soron)."

Oké, most olvasom, hogy üzemanyagra vonatkozik a szankció, a csőben érkező olajra még nem

https://www.szabadeuropa.hu/a/elfogyhat-a-benzin-f...

"Pletser Tamás arra figyelmeztetett, hogy december 5-én lép hatályba az orosz nyersolajimport elleni szankció, amely a csővezetéken érkező molekulára nem vonatkozik. Utóbbival kapcsolatban fontosabb dátum február 5-e, amikor az Oroszországból származó nyersolajból készített feldolgozott termékek, mint a benzin és a gázolaj exportját és importját tiltja meg az Európai Unió."

legyen inkább 2 rugó

#1489459 Spade Előzmény: #1489450

Sztem 1000 helyett legyen inkább 2000 a benzin literje. És akkor mindenki járhat bicajjal, zöld is egészséges is és óccó is és ráadásul lehet majd a belvárosban is parkolni,, Na és lehetne a zótópályákon bicaj&roller sáv meg mellé egy buszsáv

95%

#1489457 Ibiza Előzmény: #1489456

Hozzászerkesztettem. Egyelöre van szerződés és jön és van hozzá embargó mentesség.
Ilyenkor csinálhatsz stratégiákat de step by step van. Kimaxolod a zsugákat.

95%

#1489455 Ibiza Előzmény: #1489452

mert látják a számokat, orosz olaj olcsón jött és abból nyomták a benzint. Ha jól rémlik a 480on is keresett a mol a kereskedők nem sokat.
"Iparági forrásaink szerint ugyanis a többi – fent felsorolt - üzletág révén a tevékenység teljes vertikumát tekintve így is literenként 100 forint nyeresége lehet a vállalatnak." 2021es cikk alapján
Benzinmizéria: megőrült a Mol, vagy mutyi van a dologban? - mfor.hu

95%

#1489453 amix Előzmény: #1489452

Nagyon helyes amúgy az ársapkát neg lehetett volna tartani 7g ha az állam állja az inportőrvfelé a különbözetet

Végre nincs sapka. Lehet…

#1489450 amix Előzmény: #1489442

Végre nincs sapka. Lehet újra normális áron tankolni. Nem kell sorban állni, 4 perc alatt kész a tankolás azt go. remélem február 5-e után végre átlépjuk az 1000 fabatka/litert. Utána legalább már az M1 autópálya is járható lesz, megszűnik a tömöttség.

el kéne engedni a taxisok kezét

#1489447 Spade Előzmény: #1489444

Sztem walexnek kéne odamenni a taxisokhoz és elmagyarázni nekik ezt az ársapi kérdést ne csak itt legyen nagy szája

Orbán Viktorhoz fordulna…

#1489442 Ibiza Előzmény: #1489431

Orbán Viktorhoz fordulnak a taxisok az eltörölt ársapka ügyében
erről beszéltem.

80/20as szabály és annak…

#1489441 Ibiza Előzmény: #1489436

80/20as szabály és annak a 20%nak is a 80/20as szabálya.
Amúgy nagyon érdekes.
Most a 80% átlagember a 20% minden szitán átlátó, mindent azonnal megfejtő, nagyon okosba sorolja magát. És a 80%ot pedig birkázza. Ami számtanilag érdekes.
Kellene egy felmérés ki hova sorolja magát. szegény: átlagos/alsó középréteg: vagyonos/felső középréteg: gazdag: szupergazdag.
és mellé rakva a véleményt jól érzi magát ebben a kategóriában? igen vagy nem.

Nem kellett volna erolte…

#1489431 Ibiza Előzmény: #1489424

Nem kellett volna eroltetni a benzinre az arstopot. Gondolom fejben volt a taxisblokad. A komcsik csinaljak a feszkot rajatszottak volna. Osztrakoknal szlovakoknal olcsobb a benzin? De gondolom a magyar jov adok miatt nem.

Mar irtam de gondolom nem ez szamit. Mo. on alacsony adok vannak /szja tao.. / a fogyasztast adoztatjak.

1 kommunista árstop kilő…

#1489424 walex

1 kommunista árstop kilőve.

"A többi árstop marad?

Gulyás azt mondta, általánosságban nem jó, ha árkorlátozást kell bevezetni, és az árstopokat csak addig érdemes fenntartani, amíg nem alakul ki hiány. A kormány vizsgálja folyamatosan, hogy fennáll-e ilyen helyzet."

Cukor is hegyekben kapható ugye hónapok óta. Én egyszerre kivezettem volna az összes komcsi árstoppot. Igaz, hogy nehéz lett volna Hernádi helyett Gulyás mellé szerezni egy cukorrépát, napraforgót, tojó tyúkot este fél 11-kor, de ennyit megért volna. :)

Persze a hibás megvan. Brüsszel. Szankciók. Azok a szankciók melyeket egytől-egyig megszavazott a Fidesz is.