Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Lábon lövés

#1489228 Ibiza Előzmény: #1489224

Az eus versenyképesség jelentős vesztesége a válság hatásai a vásárlóerő csökkenése csak később jön ki, a vállalatok mérlege és tőzsdei eredménye még nem tükrözi ezeket. kb 2024-25ig csapodik ez le ha márciusig befejeződik az ukrán konfliktus.
Ott van Kína, észak Korea, irán törökök szerbek.. még ezer válsággóc plusz usa érdeke mozgathatja az embargókat a világgazdaságot.
Ami eddig történt az mind az eu bőrére ment és usa húz belőle hasznot.

Igen, és teljesen felesl…

#1489223 Ibiza Előzmény: #1489222

Igen, és teljesen felesleges. Nem kellett volna basztatni kisebbségeket, önrendelkezést adni az orosz területeknek. A krimet 10-20-99évre bérbe adni az orosznak.
Ukránoknál magas a korrupció lusták, semmire nem jutottak 20év alatt. Csőd közelébe kerültek. Lett volna egyszerűbb megoldás.

Orosz kinai hadgyakorlat…

#1489208 Ibiza

Orosz kinai hadgyakorlat nemi hatarsertessel... Eszak korea es iran fuszerrel? Egy szep baratsag kezdete. .

egy rasszista párbeszéd:

#1489194 TrendMan

Susan Hussey: Honnan érkezett?

Ngozi Fulani: A Sistah Space-től. [Ez Fulani alapítványának a neve – a szerk.].

Susan Hussey: Nem, úgy értem, hová valósi?

Ngozi Fulani: Hackney-ben van a székhelyünk. [London egyik városrésze – a szerk.]

Susan Hussey: Nem, én úgy értem, hogy Afrika melyik részéről?

Ngozi Fulani: Nem tudom, arról nincs feljegyzés.

Susan Hussey: Nos, tudnia kellene, hogy honnan származik [...] Tehát honnan származik?

Ngozi Fulani: Innen, az Egyesült Királyságból.

Susan Hussey: Nem, úgy értem, hogy milyen állampolgár?

Ngozi Fulani: Itt születtem, brit vagyok.

Susan Hussey: De valójában hová valósi, honnan származik a népe?

Ngozi Fulani: Az én népem? Hölgyem, ezt mégis hogy érti?

Susan Hussey: Ó, látom, hogy nagyon nem akarja elmondani, honnan származik. Mikor jött ide először?

Ngozi Fulani: Hölgyem! Brit állampolgár vagyok, a szüleim az 50-es években jöttek ide, amikor...

Susan Hussey: Na, tudtam, hogy csak kiböki végül, ön karibi!

Ngozi Fulani: Nem, Hölgyem, én afrikai–karibi származású vagyok, és brit állampolgár.

https://index.hu/kulfold/2022/11/30/brit-kiralyi-c...

Meg vagyok döbbenve!

Katar - Német kapcsolat

#1489174 TrendMan Előzmény: #1489172

Ez szerintem azért van, mert mindenki ezen a világon beszűkült lehetőségek között operál és kénytelen kijátszani ellentmondásos kártyákat is.

kormány probálkozása

#1489161 walex Előzmény: #1489158

Az államadósságcsökkentés kormánya, a híveik ezt hiszik.

2010-ben még nem volt 20000 milliárd Ft az államadósság nominálisan, mára már több, mint a duplája és nyoma sincs annak, hogy törekednének a nullás költségvetésre. Megy az eszetlen költekezés. Helyette nyugdíjprémium, 13. havi nyugdíj, stb.

Családbarát kormány családtámogatásnak álcázott építőipari támogatásokkal, befagyasztott családi pótlékkal és szintén befagyasztott családi adókedvezménnyel, utóbbi se ér mostanra már szinte semmit.

Durva bezuhanás lesz a következő 1-2 évben az újszülöttek számában szerintem.

kormány probálkozása

#1489158 prfecó Előzmény: #1489049

kiderül, h pénz nem lesz EU tol. Viszont 1;6 milliárd dollárt (6;75 kamatra ) meg 400 milliót rá hívtunk. Előtte 1 milliárd EUR , kínai , zöld kötvény , panda kötvény , orosz hitel.Eladositja Magyarországot dobrogi

Századvég: A liberalizmu…

#1489156 Ibiza

Századvég: A liberalizmus után — Tömegdemokrácia a menedzserállamban (szazadvegkiado.hu)

Paul Edward Gottfried (1941–) magyar származású amerikai konzervatív eszmetörténész. Az amerikai jobboldal paleo-neo vitájának egyik fontos szereplője volt, ő alkotta meg a paleokonzervatív kifejezést. A felvilágosodás hagyományának és az adminisztratív állam elveinek és gyakorlatainak átvétele miatt bírálta a neokonzervatívokat. A történeti és helyi eredetű konzervatív gondolkodást hangsúlyozza az univerzalizáló helyett. Jelenleg a Chronicles magazin főszerkesztője és a Mencken Club elnöke.

A könyv a győztes liberális demokráciát és jóléti államot bírálja a szabadság szemszögéből. Az egykori szabadság eltűnt, és vele eltűnt a 19. századi liberalizmus, amely azonban hátrahagyott néhány, a mai menedzserállam igazolására használt jelszót. A kormányzást felváltotta a személytelen adminisztráció. Ennek ideológiája az egyenlőség, a fejlesztő állam, a sokféleség, a kinevezett kisebbségek védelme, a nyelv uralása a PC révén, a diszkriminációmentesség és az igazságosság. A könyv végkicsengése realista, írásakor (1999) a szerző a számtalan jogos kritika ellenére nem lát politikai alternatívát. Mindez azonban nem jelenti, hogy önfeledten kellene szolgálni a menedzserelitet és belesimulni annak liberális demokrata, multikulturalista és globalista ideológiájába. Másrészt a menedzserállam nem szükségszerűen jár a ma uralkodó balliberális ideológiával. Az eszmék nem a gyakorlat szükségszerű termékei, és nagy szerepük van a gyakorlatunk alakításában.

Putin ráng (vagy nem ráng) ...

#1489152 Ibiza Előzmény: #1489146

nem hinném stresszelne. Mondtam, kgb-s. Putyin simán meg tudja csinálni, hogy hamis jelzést ad és arra is figyel amit mond. Tudják jól elemzik a felvétleket. (ők is)
Csak emlékezz vissza mennyi elemzés volt, halálos beteg, alcheimer..
Anno Fidel székletét is naponta vizsgálták az amcsik.

Az orosz az orosz amerikai.. egykutyák.
Putyin nem fog vesziteni mert ha kell elinditják a nagykutya bombákat. Ha beleugat valaki akkor oda is mennek a cuccok. Usa szeretne végső csapást az orosszal de nem a saját területén. Mindig ez volt.
Putyinra mondják amcsik háborús bűnös.
Csak jelzem usa az egyetlen olyan terrorista hatalom aki civilekre dobott le atombombát, nem egyszer kétszer.
Vietnámbam napalmmal büntettek falvakat, égve rohangáltak nők gyerekek.
A 2, VH ban magyar civileket bombázott usa is, lakóházakat, kórházakat játszótereket.
Afganisztán? És Iraq? hamis bizonyitékok alapján - amit a zsidók mutattak be- szállták meg iraqot, ölték meg Saddamot, verték szét az országot, mindezt nemzetközi felhatalmazás nélkül, utólag fabrikáltak valamit.
Usa sem háborúnak nevezte a fentieket, igy nem kellett kongresszusi hozzájárulás az államterrorhoz.

#1489149 Koffein Előzmény: #1489146

Igen, én is stressznek mondanám, nem lehet kellemes, hogy 3 napos háborút tervezel és lassan már egy éve folyik... mindenki liheg a nyakadba, akik nyalták a seggét, már azok is feszkósak.. a már lappangó betegségek is kijönnek, már nem csak a szeme tikkel, hanem mindene.. :)

Pár hete is volt valami találkozó, ott nekem az tűnt fel, hogy kapaszkodik a székbe, elég természetellenes módon..

#1489146 TrendMan

https://index.hu/kulfold/2022/11/29/oroszorszag-vl...

Mondjuk annak, amit a videóban láttunk ezer más oka lehet.

Stresszes kisdiák ugyanígy mozog a lábával, amikor már nem tud az órán tovább ülni az oskolában, mert az udvarra menne.

Vagy aki túl sok kávét iszik, annak is lehetnek öntudatlan izom mozgásai.

Hitlernek is rángatózott a keze, amihez alighanem a túl nagy stressz és kockázat is erősen hozzájárult.

Nem biztos, hogy jó dolog, ha az ember úgy érzi, szemben áll az egész világgal.

illúziónak

#1489117 Ibiza Előzmény: #1489053

Amúgy cseppenthetnél valami kis nektárt nekünk a végtelen tudásodból, vannak topikok ahol brillírozhatnál mi meg ihatnánk szavaid, csüngenénk ajkadon mint tikkadt méhek.
Van a vállalkozás topik, ott láthatod mekkora vállalkozó vagyok ha igen akkor miért nem. Itt jól esne sokaknak egy végtelen bölcselet. A bizonytalanok megerősödnének hitükben, az albukók erőt merítenének és nekivágnának a végtelennek. Karnyújtásra tőlünk a nirvana, lökj át minket a holtponton, taszajts bele a mézesbödönbe. Mohón habzsolnánk isteni eledeled.