13.634 MA(200) elérve, most lesz érdekes!
USA mai félidős választása felborzolhatja a piaci kedélyeket.
Jó reggelt, sziasztok!
Köszönöm a reggeli iránymutatást!
Ebben teljesen igazad van, a fordulás előtt mindig van ellentétes irányú pánikoltatás és ezzel járó túlhúzás.
Az biztos, hogy ha esés a terv, akkor mindig beiktatnak egy short grillezést.
Ellenállás: 13.500 és az MA(200) - 13.636!
Ha átmenne az MA(200)-on, akkor súlyos long következne be.
Akkor felfelé: 13.800, majd 13.947 és ezek felett irány 14.800 irányába.
Jó reggelt, sziasztok!
Köszönöm a reggeli chartokat! Ebben a bizonytalanságban én megvárom mit kezd a 200 napossal, elvileg ez egy erős ellenállás, viszont ha átviszi és megtartja, akkor long jöhet, talán szerdáig eldöntik. Pénteki csúcsot támadják. Az lenne a meglepetés, ha folytatódna a long, ez jobban fájna sokaknak, benne van a meglepetés.
Most bizonytalan vagyok én is!
Ilyenkor dől el, hogy short égetés lesz, vagy longba ültetés.
Nem tankönyvi, de most nem tudni!

Sziasztok, szép estét!
Nálam két verzió fut, egy nagyon nem elképzelhető, de látok benne egy ilyet is h4-en
https://www.tradingview.com/x/E5NfCB6s/
Az inkább várható, h1-en lehet ezt az emelkedést 5 hullámosnak számozni és még mehet fel, mielőtt lefordul, ha hétfőn réssel fel nyit, az támogatná és a pénteki erős vétel is ebben az irányba mutat..
Kedden Usa félidős választás, kamatemelések mellett is erős USA munkaerőpiac, ilyen munkanélküliség mellett nehéz recessziót elképzelni, bár a kamatemelések hatása lassabban fejti ki a hatását és az adat a múlt.
Én nem tudom, de ezek alapján, még ha ki is lépett a csökkenő trendcsatornából, a fundamentális környezetet is figyelembe véve, ebből az ékből jövőhéten egy vérfürdőnek kellene kezdődnie... vagy megint maradok a hosszútávú befektetéseimben és egy darabig nem spekulálok a tőzsdén... 13600 fölé nem várnám... aztán, hogy mit hoz a holnap és a jövőhét, meglátjuk...

Nagy Grat!
Elsősorban ide vártam. A lefelé menet volt számomra váratlanul mély.
Sziasztok, szép délutánt!
Köszönöm a chartokat! Milyen longos bulit csináltak, reggeli kínai emelkedés ide is átragadt. Ilyen magasra nem vártam, grat aki ezt lekereskedte. Nyersanyagok, indexek is mennek, szép.