Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

az eltűnt Covid topik nyomában és helyett

#1487803 TrendMan

Kétségbeesetten figyelmeztetnek a szakértők: hatalmas hibát követ el az emberiség a koronavírussal kapcsolatban

A vakcinák következő generációja a 2020 végén bevezetett Covid-19 oltásokon kíván javítani azáltal, hogy hosszabb ideig tartó vagy szélesebb körű védelmet nyújt különböző változatokkal és potenciálisan más koronavírusokkal szemben. A kutatás és fejlesztés során a hangsúly az olyan alternatív megoldásokon van, mint az orrspray-k, az inhalátorok és a tabletták, amelyek könnyebben beadhatók, gyárthatók és terjeszthetők.

A Financial Times anyagában ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy a politikusoknak és a döntéshozóknak már nem olyan sürgős az új generációs vakcinák kifejlesztése, mint amilyen volt a világjárvány berobbanását követően a megfelelő oltóanyagok előállítása. A kritikusok szerint

a témával kapcsolatban a közvélemény apátiája tapasztalható, de az előrelépést hátráltatja továbbá az is, hogy a fejlesztések finanszírozása körül viták alakulnak ki és a világjárvány elleni fellépés politikai csatározások színtere lett.

Kiemelték, október elején az amerikai kongresszus megakadályozta a Biden-kormányzat azon törekvését, hogy a Covid-19 elleni küzdelemre további 22,4 milliárd dollárt különítsen el az Egyesült Államok. Biden orvosi főtanácsadója, Anthony Fauci arra figyelmeztetett az üggyel kapcsolatban, hogy az új finanszírozás jóváhagyásának elmaradása késleltetheti több ígéretes vakcinajelölt kifejlesztését, amelyek egyébként egy éven belül készen állnának a nagyszabású klinikai vizsgálatokra.

Szakértők közben arra figyelmeztetnek, bár tagadhatatlan, hogy a legtöbb ország a koronavírussal való együttélés új szakaszába lépett, semmi sem utal arra, hogy a koronavírus, amely már többször is bizonyította óriási evolúciós potenciálját, nem mutálódhat tovább, hogy még virulensebbé vagy ellenállóbbá váljon a meglévő vakcinákkal szemben.

Néhány ország, köztük Japán és az Európai Unió is létrehozott szerveket, hogy megerősítsék a jövőbeli fenyegetések előrejelzésére és az azokra való reagálásra való képességüket, de a szakértők szerint sürgősebb intézkedésekre van szükség a fejlett vakcinák kifejlesztéséhez.

Az Egyesült Államokban Eric Topol, a Scripps Research Translational Institute alapítója szerint a Biden-kormányzat hibát követett el, amiért nem szállt szembe a republikánusokkal, amiért azok nem hagyták jóvá a koronavírus elleni küzdelemhez szükséges új finanszírozási forrásokat.

Hozzátette, hogy egyes intézkedések tekintetében az Egyesült Államokat megelőzte India és Kína, amelyek szájon és orron át bejuttatható vakcinákat hagytak jóvá a közelmúltban. Az indiai Bharat Biotech ebben a hónapban közölte, hogy megkapta az engedélyt két adag orrba adható vakcinájának sürgősségi használatára, amelyet 18 éves és idősebb személyek használhatnak.

A kínai CanSino Biologics pedig a múlt hónapban sürgősségi engedélyt kapott az ország gyógyszerfelügyeleti hatóságától vakcinája inhalációs változatára. A CanSino szerint a vizsgálatok azt mutatták, hogy a porlasztó készüléken keresztül beadott vakcina erős immunitást képes kiváltani, és így hatékonyan megfékezni a fertőzést, míg a Bharat vizsgálati eredményeit még nem tették közzé.

Láttam egy ilyet újságci…

#1487780 Fornit Előzmény: #1487763

Láttam egy ilyet újságcikkcímekkel. Trump / Putin, a szöveg ugyanaz, csak a nevek voltak kicserélve.

fura világ

#1487761 Spade Előzmény: #1487757

El kell kezdeni a pénzt kínai bankokban tárolni, Mo-n meg magyar tulajdonu bankokban, amire az amcsiknak nincs joghatósága. Az eu bankokra sincs elvileg, de az eu az amik zsebében van az eu vezetőkkel együtt, szal 2 nap alatt hozhat az eu bizottság vagy eu parlament rendeletet hogy lesz. Szal felejtősek. Sztem

orosz támadás

#1487758 Koffein Előzmény: #1487755

a videóban sem az szerepel, hogy ukrajna támadja meg a ruszkikat.. azt mondja az amcsi republikánus politikus (igen trámp párttársai), még porosenkó előtt, hogy azon fognak dolgozni, hogy 2017ben oroszország támadást indítson ukrajna ellen, ezért ők hősiesen megfogják tudni védeni ukrajnát...

fura világ

#1487757 Koffein

ez mehetne usa részvény topikba is, de a hír asszem ide való.. úgy néz ki, hogy a paypal nov.3tól 2500 dodót vonhat le azoktól az ügyfeleiktől, akik szerintük félretájékoztathatják a felhasználókat..

"“the sending, posting, or publication of any messages, content, or materials” that “promote misinformation.”

https://news.yahoo.com/paypal-policy-permits-compa...

https://www.paypalobjects.com/marketing/ua/pdf/US/...

ez azé odabassz... szerintem ez óriási nagyképűség és magabiztosságot sugall..

gondoljunk bele, egy otp, vagy raffi, erste, azért vonnának le x összeget a számládról, mert nem értenek egyet a nézeteiddel... durván bizarr...

orosz támadás

#1487755 prfecó Előzmény: #1487754

hmmm............ Zelenszkij megválasztása nem jelentette azt , hogy megtámadja Oroszországot. Viszont Putyin kirobbantott egy háborút , amit pillanatnyilag ugy tünik el/belebukik.

Igen zeli meglepetésszer…

#1487754 Ibiza Előzmény: #1487753

Igen zeli meglepetésszerű megválasztásával volt előkészitve az ügy, utólag nyert értelmet.

Északi áramlat

#1487746 Koffein

Jönnek az infók, amikor felrobbantak a vezetékek, amcsi repülő körözött a vezetékek felett... pont ott ahol a robbannások történtek.. biztos véletlen :-/