Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

válasz Trendmannek

#1487274 TrendMan Előzmény: #1487271

Nem tudom milyen értelmes akciótervvel lehet előállni.

Most az ember összeszedelődzködik, leszáll mondjuk Rio-ban a gépről és állást keres egy piacon vagy egy étteremben?

Helyismeret nélkül? Nyelvismeret nélkül?

Persze előtte kell egy szállás, mondjuk ott jön a nyár, talán elvan egy kempingben. Vajon egyáltalán vannak ott olyan értelemben vett kempingek, mint itt?

Meg sem tudom becsülni, hogy egy használható végzettséggel és mondjuk angol nyelvismerettel ott el lehet-e helyezkedni, mennyi idő és mekkora esély?

Melyik a racionális választás, a bizonytalan jövővel szembenézni itt vagy a bizonytalan jelennel ott?

Nem is biztos, hogy ott az ember megússza a bizonytalan jövő a gazdasági válság torkában, Bolsonaro-val az elnöki székben, amikor alighanem a Dél-Amerikai nagyvárosok is be vannak célozva atommal ?!

Van egyáltalán racionális döntés ilyen helyzetben?

Trükköznek az oroszok?

#1487272 Ibiza

Csak beugrott egy gondolat:
Ukránok nagyon belelendültek a keleti országrészbe, oroszok kivonják Szíriából az ejtőernyős ezredet. Mi van ha a hazatérő egységek meg sem állnak Kijevig? nem tudom mekkora erő maradt ebben a térségben de egy rakétatámadás az ejtőernyősök a csecsen brigád esetleg a fehérorosz erők.. simán elfoglalhatják és a visszafelé szaladó ukránokat simán le lehet szedni a goromba rakétákkal.

válasz Trendmannek

#1487271 Ibiza Előzmény: #1487257

A világválság topikban a kérdésem a válságra vonatkozó egyéni akciótervekre vonatkozott. Erre is számítottam, gyakorlatilag a többség csak néz mint lukinyúl. Lesz majd reakció ha majd itt a baj, de az soxor már késő.
Mint az oroszok, tudták mi várható de megvárták amig bejelenti Puty a részleges mozgósítást utána szaladtak a repülőtérre.

A körölöttünk lévő világot próbáljuk a saját mintánk szerint megérteni esetleg új egyenletet készíteni.

válasz Trendmannek

#1487262 matgab Előzmény: #1487243

https://www.portfolio.hu/global/20220923/sci-fibe-...

Érdekes ez a jövőbeli technika, hogy a sisakból látjuk az összes baráti és ellenséges egységet is (bár az ellenségeset nem tudom hogy, de biztos megoldják). Logikus, hogy így jóval kevesebb lesz a baráti tűz.

Egy jó kérdés, viszont, ha az ellenfél megszerez egy ilyen sisakot, akkor azonnal lesz infoja arról, hogy hol tartózkodik az összes amerikai??

Giczan Putyinról

#1487258 TrendMan Előzmény: #1487257

Elemző: olyat tett Putyin, ami a harkivi kudarcnál is jobban feldühíti az orosz nacionalistákat

Giczan Twitteren közzétett véleményében rávilágít arra, hogy az Ukrajna elleni háború egyik fő célja a ?nácimentesítés? volt, az orosz propaganda pedig nyolc éven keresztül démonizálta az Azov-ezred tagjait. Az orosz médiában gyakran az SS-hez hasonlították az ukrán félkatonai formációt, akik az oroszok szerint tömeges atrocitásokat követnek el a donbaszi civilek ellen.

Giczan úgy látja, az orosz haderő mariupoli győzelme, mely során az Azov vezetőit élve elfogták, az orosz haderő eddigi legnagyobb sikere volt. Az azovos vezetők pere és kivégzése pedig Ukrajna ?felszabadításának? szimbolikus lépése kellett volna, hogy legyen.

Aztán pont, mikor elkészültek a tárgyaláshoz való ketrecek, Putyin kicserélte őket keresztlányának apjára. Ez olyan az orosz nacionalisták szemében, mintha a Szovjetunió elfogta volna Rommel tábornokot egy teljes SS-hadosztállyal 1942-ben, aztán elcserélte volna őket Sztálin fiára

? írja Giczan.

A fehérorosz elemző szerint a harkivi orosz kudarc miatt eleve dühös orosz nacionalistákat Putyin most teljesen maga ellen fordította.

Ezzel az árulással gyakorlatilag az elsőszámú ellenség lett. A lépés miatt teljesen világossá vált, hogy Ukrajna nácimentesítése csak egy blöff volt

? fogalmazott Giczan.

A NEXTA főszerkesztője azzal zárja gondolatait, hogy a mozgósítással is hibát követett el Putyin, hiszen maga ellen fordította a társadalom apolitikus részének elég jelentős szeletét.

Még korai megmondani, de szerintem 2022. szeptember 21-ét úgy emlegetik majd a történészek, mint az egyik legfontosabb nap Putyin Oroszországának bukásában

? írja Giczan.

Az orosz haderő tegnap hajnalban cserélte ki az Azov nemzeti gárdista ezred vezetőit 55 orosz hadifogolyra, illetve Viktor Medvedcsuk oroszpárti ukrán politikus-oligarchára, Vlagyimir Putyin személyes jóbarátjára.

Dávid vs Góliát

#1487251 Koffein

Alex Karp az ukrán balhéról aszondja, hogy egy szoftver használatával és hősiességgel megtudják nyerni a háborút... rákérdeztek, hogy palantir szoftvert használnak-e, egy annyival lerendezte, hogy nincs felhatalmazva, hogy beszéljen erről... szóval, valószínűleg élesben tesztelik...

13perctől a recessziós kérdésre faja választ adott.. nem szarozott :D XD

válasz Trendmannek

#1487243 Ibiza Előzmény: #1487216

csak hatott rád a propaganda. Meghülyült, beteg, pszichopata..

Putymó KGB-s volt, oda nem vettek fel hülyéket és valamiért elnök lett.
A világ első 3hatalmában benne vannak.
Az orosz hirszerzés az egyik legjobb.
Most ehhez képest jönnek a Puty erre nem számitott, megijedt.. kommentek és még rátesznek az usa és angol "szakértői" nyilatkozatok.
Puty hagyományos fegyverekkel akarta megnyerni a háborút ez nem jött össze usa miatt. Nincs kétségem ezt nagyon visszakapják. Oroszok ki fogják adni az adatokat az ellenségeiknek, esetleg besegitenek.

Vélhetően a hirszerzési adatokat idealizálták az előkészületekkor erre kigyomlálta az öreg pöcsöket..
A hagyományos stratégia sikeres volt de cselekkel új fegyverekkel letörhető.
Ahogy nézem a videókat a torkolattüzekre azonnal mennek válaszok és állitólag a mobiltelefon jelekre is azonnal indul a lövedék.
A tözérségi támadásra nagy erejű de pontatlan ellencsapás megy katyusák. Ez fenntarthatatlan.
Egy 80km hatótávolságú pontos ágyúval vissza lehet őket szoritani? elég érdekes. Még ha ukránok jól is használják, parancsnokságokat, hadtáp vonalakat raktárakat támadnak.

Tehát vagy nem vetik be a magasabb technikát, vagy a csúcsfegyver és a hagyományos között nem fejlesztettek.
Nem hinném a műholdak ne tudnák azonositani a himarsokat. Azt sem hiszem nincsenek kis teljesitményű pontos rakétáik. Sziriában láttam ilyet, megprovokálták ellenséget a torkolattüzekre azonnal mentek a kis töltetű rakéták.
Azt sem értem miért nem vadásszák le amcsi műholdakat vagy miért nem blokkolják ezeket? Elég lenne űrszemétnek álcázni..
Az is fura, oroszok nem tudják hol adják át a fegyvereket az ukránoknak? milyen szállitási útvonalak vannak?

A háború elején fura volt oroszok cél nélkül berepültek finnekhez svédekhez.. akik gyorsan NATO tagok akartak lenni és amcsi fegyvereket akartak venni..

Szóval nekem nagyon fura..

német gdp előrejelzés

#1487236 Koffein
még sok az ismeretlen, de így is úgy gondolom, hogy szolidan nyúltak a 2023as előrejelzéshez...

Kép

Nem lennék a helyükben, …

#1487216 TrendMan Előzmény: #1487215

Nem lennék a helyükben, de az enyémben sem.

Viszont Mongólia lehet elkezd prosperálni.

+ autóval menekülnek Grú…

#1487215 Koffein Előzmény: #1487212

+ autóval menekülnek Grúzia, Finnek fele és Mongol határnál is dugó alakult ki...

Oroszországból ki elfogy…

#1487210 Fornit Előzmény: #1487208

Oroszországból ki elfogyott azonnalra az összes repjegy is úgy olvastam.

Elég szellős képeket lát…

#1487209 TrendMan Előzmény: #1487208

Elég szellős képeket láttam, amolyan fiatalok elmentek nézelődni a zöldbe jellegűeket.

Ahogy látom, a mozgósítá…

#1487208 Koffein

Ahogy látom, a mozgósítás hatására, az oroszoknál elkezdődtek a tüntikék... kíváncsi vagyok, hogy sikerül szétverniük, vagy átcsap egy durvább tüntetés hullámba...