Egy ilyen inverz fej-váll?
Egy ilyen inverz fej-váll?
Jövő hét pénteken lesz a nagy lejárati nap (3. péntek)
Ennél egyébként fontosabb lesz, hogy mit gondolnak a további kamatemelésekről?
Mer' ugye eddig arról volt szó ill. abban reménykedtek, hogy ez a 0,75 % - ami most 1 % - lesz talán az utolsó nagyobb kamatemelés.
Nyilván most ismét előtérbe fog kerülni a kommunikáció.
A csalódást keltő amerikai inflációs adat után a Nomura szakemberei arra számítanak, hogy jövő héten a Fed 1 kerek százalékponttal fogja emelni az irányadó kamatot az eddigi 75 bázispontos emelések után.
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke ma tartja meg az Unió helyzetéről szóló szokásos évértékelő beszédét az Európai Parlament előtt. A beszéd lehetőséget ad bizottsági elnök számára, hogy ismertesse a növekvő európai energiaárak csökkentésére irányuló tervét, de a Magyarországgal szemben folyó jogállamisági eljárással kapcsolatban is kiderülhetnek új információk. Különösképpen azért, mert von der Leyen beszédét követően az Európai Parlament a magyar jogállamiság helyzetét is tárgyalja.
Köszönöm!
Jó reggelt, sziasztok!
Köszönöm a remek chartokat, iránymutatást!
A "Z" hullám 'X' hulláma is (a-b-c) hullámból lesz? Ez érdekes kérdés, én szerintem a válasz igen, de a még jobb válasz a nem tudom, viszont akkor ott majd a shortok-kal vigyázni kell, mert visszahúzhatják megint. Mostanában gyakori ez a-b-c minta, feltűnően.
Sziasztok, jó reggelt!
Egy kis napos gyertya érdekesség:
Prompton:
Dark Cloud Cover
- akkor fordul elő, amikor a 2. napon egy medve gyertya az 1. nap gyertyájának közepe alá zár

Futures:
Bearish Engulfing Candlestick Pattern

A "W" hullám 'X' hulláma (a-b-c) hullámból épült fel.
Kérdés:
A "Z" hullám 'X' hulláma is (a-b-c) hullámból lesz? Mert, ha igen, akkor 12.850 környékéről még lenne egy felfelé irány.

Mindenesetre veszélyes, mert nem lehet tudni, hogy a "Z" hullám fekete "X" hullámát hová akarják tenni. A veszély abban áll, hogy felvihetnék akár a napos Kumo környékére is.
---------------------------------------------------------------------------
Tegnap tettem be. Elérte a napos Kumot és elindulhatott lefelé a 'Z" hullám fekete "Y" hulláma, ami lehet olyan mély, vagy mélyebb, mint az a "W" hulláménál volt.