Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

" …

#1487098 Fornit

"

Az idei „Autómentes nap” alkalmából 2022. szeptember 22-én nulla órától aznap éjfélig korlátlan számban utazhatnak utasaink vasúton 2. kocsiosztályon bármilyen viszonylatban és a TramTrain járatokon is bármilyen, a MÁV-START, a GYSEV, a Volánbusz és MÁV-HÉV járatára aznap érvényes menetjeggyel és bérlettel, ideértve a TramTrain-re érvényes zónás menetjegyeket is. Ezekkel a vasúti jegyekkel, bérletekkel a MÁV-HÉV, a GYSEV és a Volánbusz járatai is korlátlan számban vehetők igénybe."

https://www.mavcsoport.hu/egyjeggyel?fbclid=IwAR06...

Nem igazán értem, akkor most valaki egy Kelenföld - Déli pu jeggyel elutazhat Debrecenbe?

Vagy csak oda vissza járhat két megálló között annyiszor ahányszor akar?



ez a telexes csávó egy i…

#1486990 Koffein Előzmény: #1486787

ez a telexes csávó egy idióta fasz... percek óta azon lovagol, hogy miért mondta G.Márton, hogy MZP.-re szavaz... minden kérdés után hozzáteszi, hogy ez mekkora feszültséget okoz a stábban??

jó összefoglaló

#1486953 Ibiza Előzmény: #1486919

Szerintem nem volt amerikai érdek, usa jól elvolt a két világrenben. Ijedten pislogtak amikor összeomlott.

jó összefoglaló

#1486929 matgab Előzmény: #1486921

Lehet, hogy fordítva volt az ok-okozat.

2000-2010 között még jóval gyengébb volt az orosz érdekérvényesítő képesség, mert maga az ország is csóróbb volt. És az USA-nak sem voltak expanzív ambiciói a térségben.

Ez alapvetően akkor változott meg, amikor Bidenék 2014-ben előkészítették a Majdan téri puccsot és egyre erősebb nyugati hídfő állásokat kezdtek el felépíteni Ukrajnában.

Amikor már arról volt szó, hogy az ukránok belépnek a NATO-ba és az EU-ba előbb utóbb és ezért az ukránok kellően felbátorodtak ahhoz, hogy a minszki egyezményt is felrúgják- az már kiprovokálta azt, hogy az oroszoknak is lépni kellett (mielőtt Ukrajna defacto NATO taggá válik). Így is Ukrajna már kvázi NATO szövetséges, lehet látni, hogy az egész NATO elönti őket minden katonai felszereléssel, hírszerzési infokkal stb stb.

Valszeg az oroszok azon sopánkodnak inkább, hogy miért álltak meg a Krímnél 2014-ben, miért nem intézték el az egészet egy menetből, amíg megvoltak az embereik még a megfelelő poziciókban és a NATO ukrán kötelék sem volt ilyen erős.

jó összefoglaló

#1486921 TrendMan Előzmény: #1486919

Mi a helyzet azzal a dimenzióval, hogy 2000-2010 között prosperáltak az orosz vállalatok, a fizetések emelkedtek és azokat ki is fizették?

Addig szent volt a béke és látszólag nem keresték a szocialista restaurációt.

Mióta a gazdasági dimenzió megremegett, azóta ismét előkerültek a kardok és előmásztak a keményvonalasok az árkokból.

jó összefoglaló

#1486919 matgab Előzmény: #1486903

Gorbi sem önmaga döntött. Az afganisztáni háború és annak költségei voltak a SZU-nak fenntarthatlanok, meg a fegyverkezési verseny.

Ha nem Gorbi, akkor lett volna más, aki elengedi. Ahogy Gorbi tette , az viszont orosz szempontból nézve valóban hazaárulás volt. Az egy dolog , hogy a balti államok kiváltak, de hogy az identitásukban is szovjet tagállamokat (mondjuk az 1938 előtt is már szovjet részek) is engedte kiválni és FÁK-ot megalapítani, az elég erős - orosz szemmel nézve. Az egész SZU felbomlása az gyakorlatilag amerikai érdek volt. Nem véletlenül kezelte Gorbi-t a nyugat egy sztárnak. Az ő szempontjukból nézve valóban alávert a ruszkiknak jobban, mint azt feltétlenül kellett volna.


jó összefoglaló

#1486903 prfecó Előzmény: #1486870

Mondjuk orosz teljes politikai elit Gorbacsovot hazaárulónak minősítették. Putyinra és az összes orosz elitvezetőre nyugodtan lehet mondani gyávák , hálatlanok , kulturálatlanok, tiszteletlenek. Gorbacsov nem lett volna Magyarország még mindig kommunista , orosz gyarmat lenne. Ehhez nincs mit hozzátenni , sajnos ezt sokan nem látják.

2milla után 22millás áramszámla

#1486887 matgab Előzmény: #1486858

Durva világ jön.

Ezeket a rezsiszámlákat nem tudják a magyar vállalkozók kitermelni , se a magyar lakosság megfizetni (azon termékek és szolgáltatások árait, ahol ezt megpróbálják átterhelni).

Egy pillanat alatt be fognak zárni a konditermek, játszóházak, éttermek , pizzériák, pékségek, szállodák, gyárak.

Ezek miatt akár hatalmas munkanélküliség és áruhiány lehet.

Ha ezt megspékelik egy általános gáz (és áram) hiánnyal is, akkor nagyon durva világ jön itt, kb. mint 1929-31...


jó összefoglaló

#1486870 Spade Előzmény: #1486869

Von der Leyen-t meg webert és a mostani német kancellárt meg a külügyminisztert is elnézve Scmidt Máriának tökéletesen igaza van (index):

„Sem az amerikaiak, sem az európaiak nem tisztelték meg jelenlétükkel az elhunytat, akit egykor »hősüknek« tekintettek. Különösen szembeötlő, hogy egyetlen német politikus sem volt, aki kifejezésre juttatta volna köszönetét annak a Gorbacsovnak, aki nélkül hazájuk még mindig ketté lenne osztva”

"Vezetőik gyávák, hálátlanok, kulturálatlanok, tiszteletlenek. Eloldották magukat az európai kultúrától, körvonaltalan, arc nélküli senkik."

Nincs mit hozzátenni, sajnos.

jó összefoglaló

#1486869 Spade Előzmény: #1486866

igen ő javasolta, de wéber se lett volna jobb aki azt javasolta most h vegyék el a gázt Mo-tól és a közép-eu országoktól a németek javára, ő igazi gestapo főni is lehetett volna. Ez a szomcsi valóság h max sori bá jobb és balkeze között választhatsz, ő meg csak nyer, nyer és nyer a gáz és energia és hitel combo longjával, eu meg vastagon szop

2milla után 22millás áramszámla

#1486867 prfecó Előzmény: #1486856

hmmmmmmmmm német , belga , francia , holland pékségek , éttemek már régen átálltak az energia takarékos berendezésekre.. pl. 168 szobás négy csillagos német szálló , 160 fő benti , 180 fő terasszal okos-viztakarékos komplett vizmű rendszerrel 110.000 Eur beruházás ( 8 év alatt leírható költség) közel 30 % csökken a viz8csatorna) költség. Komplett konyha elektromos berendezései már bérelni (lizingelni lehet ) és így elektromos energia megtakarítás ára a bérbevevőnél jelentkezik és ugyanakkor havi bérleti /lizingelési költség jelentkezik.


Most Magyarországon német tulaj inkább bezárt , mert semmilyen cég nem akart ilyen konstrukcióban korszerűsíteni. Majd hozz egy nyugati céget télre bezár , beinvesztál , később kinyit, amikorra a magyar tulajok tönkremennek.

jó összefoglaló

#1486866 TrendMan Előzmény: #1486859

Igen, ezeket én is hallottam és olvastam korábban.

Azt is, hogy milyen gyenge hadügyminiszter volt korábban.

Viszont úgy tudom Orbán őt támogatta az elnöki posztra.

2milla után 22millás áramszámla

#1486860 Ibiza Előzmény: #1486856

haver dolgozott pizzásoknak mondta, a villany nem mindig pörög.

2milla után 22millás áramszámla

#1486858 Koffein Előzmény: #1486856

Gondolom a 8 évnyi rezsicsökkentés miatt, mert amíg a németeknél, meg máshol a világban, évente újraszámolták az átalányt, addig itt egy befagyasztott összeget fizettünk, amit most engedtek el...

Nem mindegy, hogy honnan számoljuk a 2014es átlag 20-25€-ről, amit fizettünk eddig, vagy a 2021es 50-100€-ról https://www.barchart.com/futures/quotes/TGV22/inte...

amúgy a chartot elnézve, 2021 júniusában elindult valami, szeptembertől meg jött az elszállás... érdekes... mintha előrejelezte volna balhét...