Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Hűtés, fűtés, szárítás - brainstorming topik (2) - ásító házak, széltornyok

#1485476 Ibiza Előzmény: #1485468

nyitott szemmel kellene járni a világban és felcsipegetni az 1000éves bölcsességeket.

Aszály

#1485474 Ibiza Előzmény: #1485383

tudtommal a stadion építés pántlikázott EU-s pénzekből épültek, másrészt foglalkoztatni lehetett az építőipari nagy cégeket.
Egy nagy építőipari cég csak egyben ér valamit nagy megrendelésekre van szükség ezért elengedhetetlen a kormányzati kapcsolat. Kevés cég tud nagy dolgot építeni, a komcsik idején is megvoltak azok a nagy cégek akik kedvesek voltak a vezetőknek. Amikor kormányváltás lett ezeket eladták az új kedvezmnyezetteknek és ha úgy alakul akkor ezek is el fogják adni. Mondom még1x mert egyben többet ér mint 6kicsi.
Most a Blahánál látom a strabag logója van ami a komcsilibsik és a volt szdsz kedvencei. De Austriában és németeknél is benne voltak az állami korrupcióban Kohl bele is bukott.
De ha a demagógia érdekel akkor ezeket vedd figyelmen kívül.
Csak példa, pár éve benne voltam egy nagy kelet m-i város egyik projektjében, szökőkút. Mondták ok de ezer más dologra kellene a pénz, a pántlikázott eus pénz csak erre volt jó meg némi térkövezésre...mondták vagy erre vagy másra nem lehet.. végül kiszálltam..ha jól tudom megcsinálták..milyen lett nem tudom. Ajánlottam egy egyedi és jó témát, egyre többen lettek benne, majd már mindenki értett hozzá.. mondtam ok akkor léptem.

Kormányülés szombaton

#1485472 Ibiza Előzmény: #1483210

csak így lehet mert másképp még a törött lábúak is ott nyüzsögnek. :)


Hűtés, fűtés, szárítás - brainstorming topik (2) - ásító házak, széltornyok

#1485468 TrendMan Előzmény: #1474722

Erre most találtam egy érdekes hivatkozást.

Ha valaki felüti az augusztusi IPM magazint, van benne egy jó válogatás olyan megoldásokból, amelyeket az emberiség a történelem folyamán hasonló helyzetekben bevetett.

Az egyik ilyen a perzsa --> Széltorony, amely hasonló elveken működik, mint egy magasház nyílászárók nélkül:

Iráni széltorony Yazd városbanhttps://wanderers.hu/a-perzsa-legkondicionalas-600...

https://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9ltorony

Jazd, a volt víztározó széltornyai

xxx

#1485431 TrendMan

Itt a nagy hír! ? Megvannak az első nyertesek a lakossági napelemes pályázatban

A hivatalos pályázati oldal uniós helyreállítási program statisztikáit bemutató aloldalán hétfőn kora délután az alábbi állapot látható és amint bekereteztük: a 8268 pályázóból jelenleg 497 nyertes van kihirdetve az RRF-6.2.1-21-es kódszámú pályázat első alprogramjából (nekik december 6-án nyílt meg a pályázat a fenti megyékben, január 16-ig adhatták be az anyagot, és közben az ország többi részén is megnyílt ezekben a hetekben másik három ütemben a pályázat). Az első nyertesek együtt egyelőre 1,278 milliárd forintnyi támogatást nyertek el az igényelt 25,42 milliárdból.

A következő napokban valószínűleg hirtelen jelentősen több pályázati nyertest is kihirdet majd a minisztérium, illetve megjelennek majd a nyerteseket tételesen bemutató listák is a támogatott projekteket bemutató oldalon.

napelemes palyazat elso nyertesek220801

Mindez azt jelenti, hogy az érintett megyékben hét és fél hónapot kellett várni arra az eredményhirdetésre, amit elvileg 30 napon belülre ígért az illetékes tárca, illetve a lebonyolító szervezet. Ennyi idő alatt a pályázatban tervezett kivitelezési árak nagyon jelentősen megemelkedtek, így félő, hogy rengeteg pályázó azzal szembesül: az elvileg 100%-os támogatásúnak ígért pályázatban a megítélt támogatás feletti költségeket bizony saját zsebből kellene kifizetnie. Emiatt valószínűleg nagyon sokan átgondolják, hogy bevállalják-e a pályázatot, és a vele járó több százezres, vagy több milliós önerőt, igaz közben éppen a mai naptól elindult a rezsicsökkentés új korszaka, amikortól az átlagfogyasztás feletti részre már komoly költségnövekedéssel is szembenézhetnek az érintettek. Így ez is lényeges tényező lehet annak átgondolásában, hogy esetleg az említett önerő-kényszer mellett is bevállalják a már eltervezett energiahatékonysági és fűtéskorszerűsítési beruházást, hogy az átlagfogyasztás fölé lógó fogyasztást minél inkább faragni tudják és így a később megugró rezsiszámláknak is elejét vegyék.

A pályázat eredményhirdetésének elhúzódását az elmúlt hónapokban több cikkünkben is körbejártuk, és ezekben már felhívtuk a figyelmet az ígéret ellenére potenciálisan fellépő önerő-szükségletre:

Aszály

#1485414 Spade Előzmény: #1485400

Azért nem szakadnak be a hó súlya alatt a háztetők ahogy látom, és a kocsikat se kell kiásni reggel induláskor, talán csaucseszkuz küldte véreinek hűsítésként