Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Aszály

#1485391 Spade Előzmény: #1485390

Igen a Duna -Tisza csatorna király de össze kéne kötni a Suezi csatornával és akkor jöhetne rajta hajókon a zolaj is fullosan

Aszály

#1485388 Spade Előzmény: #1485383

Akkor ne lehegd túl, inkább olvass utána az többet ér. Ha nézed most a forma1-t akkor láthatod h mutatják a radaron felhő érkezik Mogyorod fölé, de nem esik mert a sok elfüstölt üzemanyag szétoszlatja a felhőket, a rakéta valami ilyesmit csinál csak sokkal nagyobb mértékben.Az öntözést eröltetni önmagában butaság, írtam is ha a Tisza csontszáraz akkor nincs miből, de ezt úgy látszik elengedted. biztos ismersz egy csonszáraz földből vizet fakasztó eljárást :) Navier-Stokes szimulációkat kellene futtatni a Tisza-Duna közére front megoszlásonként (mit szólsz ezt a muzeologuson tanultam ) és nézni a csapadék eloszlást. Van egy csomó történeti adat ami alapján be lehetne csiszolni a peremfeltételeket. Egy jó modell rengeteget hozna a konyhára az öntözési és termesztési stratégia révén. Igen kecskemét alatt tilos bármit is termeszteni esetleg kertészkedni, csak az erdősítés marad. sztem

Aszály

#1485383 TrendMan Előzmény: #1485381

Nem lihegném túl ezt a rakéta dimenziót, mert torzítja a józan paraszti megközelítést.

Egyszerűen az öntözést már rég fel kellett volna futtatni, mondjuk stadion építés és klientúra építés helyett.

Azt néztem a tegnapi-mai hidegfront esője mennyire egyenetlenül esett le az országban, pl, az Alföldön Kecskemét alatt egy csepp sem esett, pont a legszárazabb területen.

Ezek a képek sokat mondanak:

https://index.hu/belfold/2022/07/31/idojaras-csapa...


Aszály

#1485381 Spade Előzmény: #1483519

Sajnos a most jött hidegfront és eső a legrosszabbkor jött. Mert a gabona kukorica termésen már nem igazán segít (talán a kukoricán kicsit) viszont ennek hatására szinte bizti elodázzák a cselekvést mondván nincs itt nagy baj csak kicsit megcsúszott a zeső. Pedig a baj már most is qrva nagy különösen ha tart még 1 évet a rakétázgatás. A Tiszán újabb duzzasztó gáta(ka)t és tava(k)at kéne létesíteni a Tisza régen szabályozott eredeti ártereit bevonva ami felfogja és tárolja a tavaszi árt és amiből majd lehetne öntözni az aszályban, miközben a növénytermelés szerkezetét masszív támogatással kéne átstrukturálni és erdősíteni erdősíteni erdősíteni a zalföldön h elkerüljük a sivatagosodást. Sztem

proféciák

#1483844 Láma Előzmény: #1477034

Jó esetben még mindíg nincs meg az ötször. Ha megvolt ötször és még mindíg nem érted a rendelet szövegét, az már egyenlő a funkcionális analfabétizmussal.

Ugyan, foglald már össze néhány szóban, az utalgatások helyett, hogy szerinted miről szól a rendelet.

proféciák

#1483830 Láma Előzmény: #1476621

Ajjaj. Ezt a rendeletet nyilván nem olvastad ötször. Kár. Akkor talán értenéd. (Saját bevallásod szerint. )

Kormányülés szombaton

#1483797 Láma Előzmény: #1482750

A taxisok lesznek az utolsók. Már senki nem fog 480-ért tankoklni, mikor a taxis még mindíg. De az is lehet, hogy ők még ebből is kapnak majd kedvezményt a végén. :)

Nem szándékosan gyengíte…

#1483786 Láma Előzmény: #1482952

Nem szándékosan gyengítették, hanem még mindíg szándékosan gyengítik, most éppen az adófizetés miatt jelentkező forint kereslet kiiktatásával.

Aszály

#1483519 Spade Előzmény: #1482665

"Viszont ezt bebizonyítani se lehet, annál kevésbé, mert a Tisza már 3-4 éve is kiszáradt egyszer."

Jók ezek a mendemondák,h a múlt években is ez meg az,meg stb. de a konkrétum, h mióta mérik,a vízállást azaz kb 1860 óta szolnokon möst van a legalacsonyabb vízállás és ez már talán jelent valamit. Egyébként meg valszeg nem tudod, de a rakétákkal eleve lehet a felhőket és az esőt eloszlatni. Az oroszok valszeg már 1 milla rakéta elpuffantásánál járnak. Ez csak azért lényeges mert ha igazam van, akkor ha tart a háború, jövöre se lesz sok eső, és az öntözéssel is elmehetnek a picsába hiszen ha a tiszában nincs víz akkor nincs miből öntözni. Ami megoldás lehet h drónokkal lehet esőztetést csinálni (elektromos töltést visznek a felhőbe (kísérleti cucc) ) llletve hosszabb távon erdőt telepíteni ezekre a helyekre vagy kertészeteket amit lehet öntözni, de gabona kukorica táblákra már sok helyen nem lesz elég víz. Sztem.

És ezt jó lenne ha olvasná illetékes.

Kormányülés szombaton

#1483210 KawaBazsy Előzmény: #1482750

A patkány kurva anyjukat, s persze déltől érvényes.. már nem fértem volna be a kútra.




újra itt van, újra itt van

#1483208 TrendMan

A kormányinfó 11-kor kezdődött, a Magyar Közlönyben 1/2 12-kor meg is jelent az új határozat és a kőszén bányákat 12.00-kor már újra meg is nyitották:

Szép volt! Napoleon is így csinálta! Csak így tovább!

https://telex.hu/gazdasag/2022/07/30/koszen-kiterm...

"A villámhatályosító kormány egyébként a mostani bejelentésével lehet, hogy új csúcsot döntött, ugyanis a kormányinfó 11-kor kezdődött, és az azon kihirdetett rendelet 12 órakor lépett hatályba. Nagyjából fél 12-kor a Magyar Közlöny is megjelent, ami pontosította és hivatalosította a kormányinfón elhangzottakat."

Nem kizárt, hogy a fentiekben van némi csúsztatás, de ez manapság belefér.

Pf kommunikáció

#1483132 TrendMan

Beregisztráltam a pf-re, mert ez az oldal nemsokára lehal.

Viszont topikot nem tudok létrehozni.

Javaslom, hogy vagy a

--> Megtámadták Svédoroszágot topikba írjunk majd

vagy az

--> Orbán elkúrta

Mindkét topik alacsony látogatottságú (bár ez utóbbi lehet, hogy most majd felfut), ezért kevés vizet zavarunk majd - akár szavazhatunk is, melyik szimpatikus :-)

tapsolás és sírás-rívás

#1482966 walex Előzmény: #1479079

Inkább nem írtál volna semmit, ez iszonyat erőltetett volt, de te tudod. :D