Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Hegedűzs Zsuzsa interjú

#1482897 Koffein Előzmény: #1482692

Jól összefoglaltad :)

Szerintem Hegedűs Zsuzsának az a problémája, hogy mellőzve van/volt. Ő mondta, hogy évek óta nem beszélt OV-al. Üldögélt az irodájában a titkánőjével, tettek, vettek, de a főni nem hívta, gyűlt a sértődöttség, ideg, teltek a napok, hetek, hónapok, évek, s nem telefonált a főni, majd jött tusványosi megszólalás, ami személyesen is érintette, és kitört mint egy vulkán... végül felhívta a főni, nyilvánosan leveleztek, elnézést kért, majd megy tovább minden a saját medrében... jön egy utód, vagy nem, mert tanácsadóból dunát lehet rekeszteni... meg a főni is megmondta, generáció váltás van a fideszben...

Kormányülés szombaton

#1482876 Koffein Előzmény: #1482750

Ez is egy utolsó pillanatos sztori, mielőtt a falba csapódnának, másodpercekkel azelőtt próbálják félrerántani a kormányt...

Hernádi mióta mondja, hogy el kell engedni az árstopot, mert baj lesz? OMV leállt, MOL leáll, nem lesz üzemanyag.. akkor most elengedik a cégek kezét és teljes áron tankolhatnak. oké. de ettől nem oldódik meg a probléma, hisz a cégeknek menni kell, árat emelnek... a magánszemély, az ugyanúgy 480ért tankolhat, ugyanúgy mehetnek ide oda, nem szállnak még át tömegközlekedésre, s ha tippelnem kéne, akkora kereslet csökkenés nem lesz, mint amire számítanak...

....

más, a héten néztem a foodpanda kiszállítási díjait, egy pár ingyenes, egy pár 299-es kiszállítás és a többség 599-től felfele... ha így haladunk év végére meglesz az 599-es minimál és az 1299-es maximális kiszállítási díj... megoldás, ennél is kevesebbet rendelünk :)

Kormányülés szombaton

#1482750 matgab Előzmény: #1482692

https://www.portfolio.hu/uzlet/20220729/gulyas-gergellyel-targyalt-ma-a-mol-vezer-az-uzemanyagokrol-558735

Szűkítik a kedvezményezettek körét... Szombaton fognak kommunikálni.

Na miért szombaton jelentik be és kik nem fognak ezentúl 480-as üzemanyagot kapni?

Hát a céges autók! És azért szombaton mert aznap a céges autók nagy részét már nem fogják tudni megtankolni, mert pénteken még el lehetett volna menni elkuldeni a sofőröket tankolni, hétvégén viszont nem dolgoznak.

Viszont ez érinteni fogja a taxisokat is, vagy ők megint kivételek lesznek? Sztem nem lesznek kivételek, de majd meglatjuk...

Kormányülés szombaton

#1482748 matgab Előzmény: #1482692

https://www.portfolio.hu/uzlet/20220729/gulyas-gergellyel-targyalt-ma-a-mol-vezer-az-uzemanyagokrol-558735

Szűkítik a kedvezményezettek körét... Szombaton fognak kommunikálni.

Na miért szombaton jelentik be és kik nem fognak ezentúl 480-as üzemanyagot kapni?

Hát a céges autók! És azért szombaton mert aznap a céges autók nagy részét már nem fogják tudni megtankolni, mert pénteken még el lehetett volna menni elkuldeni a sofőröket tankolni, hétvégén viszont nem dolgoznak.

Viszont ez érinteni fogja a taxisokat is, vagy ők megint kivételek lesznek? Sztem nem lesznek kivételek, de majd meglatjuk...

Hegedűzs Zsuzsa interjú

#1482692 TrendMan Előzmény: #1482441

Ez egy kicsi kis robbantás volt, nem kevés mellébeszéléssel és a hölgy kioldalazott a studioból.

Mivel holnap rendkivüli Kormányinfo lesz, lehet a kormány holnap robbant egy nagyot, lehet magukat robbantják fel vagy a lakosságot.

Nehéz ebből a beszélgetésből pozitívat leszűrni (ebből is), a reporter próbált rámenősen kérdezni, a hölgy oldalazva kitért.

Ami ismét kiderült: Ha nagy a baj, az aktuális kormány összekapja magát, ha elmúlt a baj, már csak magukkal törődnek, az ország érdeke másodlagos lesz.

Mit mondjon a mezei állampolgár, aki 2010-ig azt hallotta, hogy azért nem megy az ország előre, mert minden ciklusban más kormányoz és nincs ideje végigvinni amit akar. (?!)

Most meg kiderül az ellenkezője, itt volt a lehetőség több cikluson keresztül alkotni valami jót és szépet, de már csak magukkal törődtek és most a 4-éves váltóciklust sírjuk vissza. (?!)

És az a magyar mit gondoljon, akinek felmondták a lakásbérleti szerződését Németországban, mert Orbán gyűlöletre uszít idehaza, de nem úgy gondolja, csak el akarja terelni a figyelmet másról?

Most komolyan, felvágjam az ereimet vagy kiugorjak az ablakon?

Aszály

#1482665 TrendMan Előzmény: #1482470

Hajjaj, ma különösen lassú az oldal, igen nehéz itt publikálni.

Nem lehet kizárni, hogy a háború közvetlenül hat rá, bár nagyon sok helyütt van aszály széles az Európában.

Viszont ezt bebizonyítani se lehet, annál kevésbé, mert a Tisza már 3-4 éve is kiszáradt egyszer.

Engem jobban foglalkoztat az a kérdés, hogy ha Kádár alatt 250.000 ha-t lehetett öntözni, akkor ez hogyan és mitől zsugorodott össze 100.000 ha-ra.

(Állítólag a birtok szerkezet miatt is, de ha ez TSZ függő, akkor az sem jó hír.)


Aszály

#1482470 Spade Előzmény: #1479218

Szerintem a mostani bazinagy aszályt az alföldön nagy mértékben befolyásolta az oroszok és ukránok kibaszott sok ellőtt rakétája a háborúban és ezek illetve a gecisok akna felrobbanása is mert jelentősen beszennyezte a légkört és ez visszahat a légáramlások révén a csapadékra.. Ráadásul ha megnézzük pont február után csökkent drámaian a csapadék az alföldön..És onnan is látszik h keletről jön a baj h a tisza (amelynek a vízgyüjtője keleten van) vízállása lassan már a minuszokban tolja

Hegedűzs Zsuzsa interjú

#1482441 Koffein

nem tudom mekkora robbantás az, hogy péntekre már szent a béke... :)

folyt köv, pici morgás, …

#1481672 Koffein Előzmény: #1479831

folyt köv, pici morgás, ingatlanpiac jelenlegi állása, kata, adózás téma stb... érdekes...



ingatlanosok a kata elpu…

#1479831 Koffein

ingatlanosok a kata elpusztításáról... jó gyakorlati példákat hoznak fel...


Egyébként azorbán szerin…

#1479779 TrendMan

Egyébként azorbán szerintem se rasszista, azorbán elitista.

https://index.hu/kulfold/2022/07/28/orban-viktor-a...

Ennek megfelelően nem ad ki szinte semmilyen döntési jogkört a kezéből, túldolgozza magát és ennyi feladatot már nem is tud megfelelően megoldani.

Így Tusványoson alaposan elrontotta a kommunikációt és tévesen fajokról kezdett hadoválni kultúrák helyett, ami ég és föld különbség. Most meg nem győz mentegetőzni és magyarázkodni, ami már önmagában is gáz.

Másrészt alighanem túl sokat olvasgat és hallgat különféle tanácsadókra, olyannyira, hogy a gyakorlati érzéke teljesen elsatnyult. Olvas ezt-azt, aztán jön egy ilyen fesztivál, ott ül a porondon és visszamondja egy az egyben, amit előző este olvasott és mindenki pislog.

Pedig tudjuk, hogy leírva bizonyos tartalmak egész másként veszik ki magukat, mint kimondva.

tapsolás és sírás-rívás

#1479184 Koffein Előzmény: #1479079

A tusványosi beszédből lehetett tudni, hogy nem lesz megszavazva :)

ha már 26os választás, a menetrend az lesz, hogy 23ban szopunk, 24ben stabilizálja a költségvetést, 25ben mini növekedés, 25vége fele, 26elején ismét ereszd el a hajam, osztogatás, hogy ismét behúzzák... örömébódóttá...

tapsolás és sírás-rívás

#1479079 Spade Előzmény: #1478620

Ha én azért tapsoló vagyok mert nem zombiként néztem ov beszédét és észrevettem h bevezetendő német gázeinstandról beszélt, És aztán azt is észrevettem h kb 1 héten belül Ursula bizottsága ezt a gáz einstandot rendeletben el is rendelte....Akkor te a napi sírásrívásaid miatt hivatalos elő siratónak mehetnél el temetésekre. Áprilisig a fityesz ahogy te hívod, minden nap elveszítette a 22-es választást., Most mindennap tönkreteszi a kisembert. az EURHUF-al miközben az MNB hol nem tesz semmit szerinted ha kamatot emel akkor meg az a baj...Kivi vagyok mikor váltasz a 26-os választás naponta elveszrtésére a zseniális kommunikációdban.


Orbán Viktor szerint ezt kell tenni és jól jövünk ki a válságból:

#1479054 Spade Előzmény: #1477963

Nem ez a 10 pont volt a lényeg, még közelről sem, különben is ennél sokkal patentabb lépései voltak gyurcinak, 20, lépés,50 lépés, 893 lépés meg faszom tuggíya hány lépés aztán persze nem lett egyikből sem semmi csak egy ujabb lépéssorozat meghirdetése..

Jaksity a Corvinuson.

#1478936 Koffein Előzmény: #1476303

ha valakinek van 444 előfizetése, megkérhetem, hogy bemásolja az interjút?

https://24.hu/belfold/2022/07/27/jaksity-gyorgy-di...

Igaz:

"...az üzleti szférában kevesen vállalják fel a véleményüket, még akkor is, ha az – mint az ő esetében – nem elsősorban, vagy nem kizárólag politikai, hanem gazdasági kérdésekről szól.

Az oka ennek az, hogy még azoknak is sok kockáztatnivalójuk van, akik nem a rendszer által lettek pénzügyileg sikeresek. Az emberek Jaksity szerint sok helyzetben okkal félnek, és ez a hozzá befutott rengeteg üzenetből és hívásból is kiolvasható.

Az egyik üzenet így szólt: az igazi baj az, hogy bátorság kell már ahhoz is, hogy elmondja valaki a véleményét. Ebben minden benne van.

Szerinte azért nem lehet szemrehányást tenni, mert az emberek figyelmét az köti le, mi lesz holnap vagy azután, hogy a saját életük és családjuk sorsa érdekli őket igazán, és kevesebb erejük marad azzal foglalkozni, mi történik évek múlva, és mi történik a tágabban vett környezetükben. Ez természetes emberi reflex."