Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Egy biztos, ősztől itt k…

#1457671 matgab Előzmény: #1457632

Egy biztos, ősztől itt kva világ jön. Véget ért a 7 bő esztendő.

Az emberek meg fogják tapasztalni az energia árak emelkedését. Amit azért nem értek teljesen, hogy a világban miért ment fel ennyire- hiszen Mo-n is az áram felét Paks adja, ami 20 ft alatt termeli a kilowattokat. És ugyanez van a világ többi atomerőművében is. Mitől ment fel ezeknek az ára? A másik amit nem értek, hogy ha ezeknek ilyen hirtelen felment az ára (úgy, hogy az alap nyersanyagok ára meg még mindig nem éri el a 2008-as szinteket (olaj, szén, urán stb) akkor az energia termelő cégek árfolyama a tőzsdéken miért nem szálltak el?? Hol csapódik le a pénz, amit az emberek kifizetnek??

Szóval az energia árak itt is nagyon fel fognak menni. Az embereknek nem fog pénze maradni fogyasztani, szórakozni, TV-t lecserélni, szolgáltatásokat igénybe venni. Sőt aki lakásokat adott bérbe, az sem fogja tudni annyiért bérbe adni , hiszen a bérlők nem fogják tudni kifizetni ezeket a bérleti díjakat és rezsit.

Ez a kamat emelkedésekkel egy durva ingatlan árcsökkenést is generálhat. Az meg a 2008-as jelzálog hitel válságot is okozhat, hiszen az emberek olyan lakásokra fognak fizetni 100 milliós hiteleket magas kamatokon, amik mondjuk 50 milliót érnek. Megindulnak a tömeges végrehajtások, kilakoltatások. Vagy banki csődök.

Szóval mivel jóval kevesebb szolgáltatást vesznek igénybe az emberek és kevesebbet vásárolnak, ezért durva recesszió is jönni fog. Arról nem is beszélve, hogy a magas energia árak és kamatok miatt az EU-s cégek elvesztik versenyképességüket a kínai, usa cégekkel szemben. Ezek meg munkanélküliséget fognak okozni, ami további recessziót fog előre vetíteni.

Mindezt úgy hogy közben lehet nem is lesz majd gáz/üzemanyag/energia.

Kurva egy világ jön, nemcsak Magyarországra, hanem az egész EU-ban

mekkora is a baj a fejekben és kinél ?

#1457634 Spade Előzmény: #1457560

Úgy jön ide h a kettő többé kevésbé ugyanaz, és konvergensen 1984-hez tart Persze aki csápol bármelyik mellett az ezt nem feltétlenül tudja

érdekes lesz a rezsicsök…

#1457632 matgab Előzmény: #1457587

érdekes lesz a rezsicsökkentés azokban a társasházakban is , ahol házközponti fűtés van. Ott hogy fogják kalkulálni a rezsicsökkentési limitet? A házon lévő fogyasztók száma alapján? Vagy nekik is marad az egy felhasználóra jutó limit? Mert akkor ezek a házak lakói brutálisan fognak szívni...

Ezt írtam már hónapokkal ezelőtt, hogy minél tovább maradnak fenn ezek a dél amerikai jellegű árstopok, annál fájdalmasabb lesz a kilépés belőlük.

Ahogy emelkedett az energia ára, úgy kezdtek volna el a fogyasztók spórolni, meg napelemeket feltenni meg alternatívákat keresni. Most meg hirtelen pofába nyomják az emelést. Mindenki elkezdi keresni a szakikat, hogy csináljál már napelemet. Igen ám, de van nekik is egy szabad kapacitásuk (illetve már eddig sem volt, nemhogy most!). Ráadásul ezeket a szakikat épp most kúrták pofán a KATA eltörlésével...

Szóval ez nagy szívás lesz most és ezek a hirtelen azonnali intézkedések nagy káoszt fognak okozni.

arra nem árt ha figyel a…

#1457587 matgab Előzmény: #1457226

arra nem árt ha figyel az ember, hogy ha hajnali kettőkor tudatmódosítók hatása alatt áll már, hogy akkor el tudja nyomni a grafomán érzéseit, különben ilyen nyomokat kezd el hagyni az interneten maga után. Mondjuk annyi szerencséd van, hogy ez egy anonim fórum nagyjából és nem egy facebook...

#1457560 KawaBazsy Előzmény: #1457428

Hogy jön ide a háttérhatalom, meg a többi konteó? Sztem világosan fogalmaztam.. akinek a "nyugati" rendszer szimpi, az nyugatra, kelet szimpatizánsok keletre.. Nincs ezen mit magyarázni, meg röfögni, nincs nyugatról kelet dicsőítés.. Válassz!

#1457478 TrendMan Előzmény: #1457232

Spengler a könyvét 115 éve írta, azóta a Nyugat folyamatosan hanyatlik, nem hiszem, hogy a hanyatlás egy globalizált világban ugyanazt jelenti, mint korábban.

A lovas, nomád népek most pl. Putin képben támadnak.

Másrészt, ha valaki vagy valami hanyatlik, nem biztos, hogy a kivonulás a legjobb válasz, hanem egy jobb példa felmutatása.

#1457432 Spade Előzmény: #1457232

Nem nem olvastam, ezt is csak véletlenül.Ha legközelebb csak annyit írsz h mikmukk vagy h 2*2= 3 értelmesebbnek nézel ki mint most.

#1457428 Spade Előzmény: #1457418

Elmondanám h a kommunizmust (Lenin Trockij Kun Bélus) és a fasizmust nácizmust is a háttérhatalom hozta össze. Mit szeretnél szétválasztani ? a vizet a víztól ? Mondjuk ezt a telexben nem olvashatod :)

#1457418 KawaBazsy Előzmény: #1457232

Továbbra is tartom a javaslatom. Válasszuk szét az országot, akik kommunizmust, Putyint, "erős vezetőt" akarnak, azok egyik (praktikusan keleti) felébe, többiek a másikba, s csá. Ugyanez alkalmazható Ukrajnára is. Lehet oldalt választani, s onnan nincs ugatás, röfögés, mindenki ott dagonyázzon, amit választott.

#1457232 Láma Előzmény: #1435783

"Honnan tudjuk h egy civilizáció hanyatlik ? Érdemes elolvasni Spengler A nyugat alkonya című könyvet , legalább 5x h megértsd. És érdekes Spengler is nyugatról beszél, nem tudta h mi a nyugat ? a hülye németje"

Gondolom olvastad az előzőt. Nem könnyű nyelv a magyar. Ne csüggedj. :)

"A globális bölcsességben hinni meg bízni a teljes média és a szociális média manipulálás közben, a több mint 90% átlagos elérés mellett, egy méretes faszság"

Inkább mesélj nekünk újra a csúnya, gonosz háttérhatalomról. Aztán elolvassuk ezt is és eldöntjük, hol szeretnénk élni.:

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/imadok-olvasn...

"A nyugat az nem nyuget …

#1457226 Láma Előzmény: #1435226

"A nyugat az nem nyuget Európa, hanem a Az USA, Kanada és NyEU. NyEU viszont egyre inkább periférikussá válik."

Köszi.

Segítségül hívom Sancit. Hátha......

"De szellemét a tűz nem égeté meg,

Mert az maga tűz; ugy vigyázzatok"

Minden nyelvnek vannak sajátos szófordulatai. Ez is egy ilyen. Majd ha mentek magyar felsőfokú nyelvvizsgára, akkorra az ilyeneket már illik ismerni, felismerni alkalmazni. :)

Nem azt írtam, hogy egymaga. De értelmezheted úgy is, hogy a megtestesítője, az origója, bölcsője.

Ajjaj. Ez a bölcső is ilyen. Még mielőtt.......

"És hanyatlik a nyugat önmagához képest, elég beszélgetned néhány némettel vagy franciával, ahhoz , hogy ezt lásd. Gazdaságilag, morálisan, közbiztonságilag. "

Hogy önmagához képest hogyan változik éppen adott pillanatban (egy civilizáció, kultúra életében ez akár több évtized, netán évszázad is lehet) az teljesen irreleváns. Mindig a konkurenciához kell hasonlítani.

Ha Katinka tavaly ugyanazon a távon nem úszott új csúcsot és rosszabb lett a saját előző, tavaly előtti eredményénél 1 mp-el. és már nem nyolcat, de még mindíg 5 mp-et rávert a másodikra, akkor hanyatlik?

Szóval eget verő baromság a mi életünkben a nyugat helyett a bricsbe vágyni, mert ilyen rövid távon csak veszíthetünk. Lehet hogy eljön annak is az ideje, de szerintem még az unokád is jobban fog élni a hanyatló nyugaton, mint a kortársai a bricsben.

Majd, amikor a zemberek innen vágynak tömegesen a bricsbe költözni, akkor ráérünk a Torockai marhaságaival foglalkozni.

kicsit tervezettnek tűni…

#1457109 Ibiza

kicsit tervezettnek tűnik. Orbánék hajtanak eus pénzre - ellenzék akadályozza euban- népharagot gerjesztenek - jurova meg nyomja a refrént..egy fizyinget sem.
Orbánék költségvetésében fontos rész volt eus pénz..ezért ezt támadják mert borul az egyensúly, vagy eladósitás vagy megszoritás

Én 44-et hallottam, de j…

#1456864 TrendMan Előzmény: #1456458

Én 44-et hallottam, de jobban érdekelne a teljes befogadóképesség pl. a szlovák tározókhoz képest, amelyek már 100 %-on vannak.

Rólunk azt hallottam, hogy növelték a méretüket, hogy regionálisan is ütőképesek legyünk, de nem tudom ez mit jelent.

a kommunikációval előre …

#1456458 Koffein

a kommunikációval előre szaladtak a fiúk? az eu is érdeklődik a vészhelyzet miatt :)

https://24.hu/kulfold/2022/07/14/europai-bizottsag...

habár nem csodálkozom, hogy tele a gatya, 36%on vannak a gáztárolók.. az nem valami sok, másfél hónap van szeptemberig, ami qrva kevés idő, ha mákjuk van, s kitart a nyár szeptemberben lehet tölteni, októbertől már fűtési szezon kezdődik...

https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/gaztarozo-...

gondoltam rákeresek, itt meg 40%ról beszélnek

https://nrgreport.com/cikk/2022/07/04/kritikus-tel...

mégjobban utánanézve, elvileg 44,5%on állunk... gyakorlatilag fene se tudja... az egyik tárolók 62%-on, a másik 36%-on.

https://agsi.gie.eu/

mindenesetre, érdekes ezaz össze vissza kommunikáció...