Full nyitott állapotban az enyém N állapotban van.
Full nyitott állapotban az enyém N állapotban van.
Hmm, én a thermosztátos fejekről beszéltem.
Ezeket nem elég kitekerni, mivel,hogy thetmosztátos, nagy melegben van úgy, hogy folyamatosan nyomja a szelepet.
ezért, célszerűbb, és olcsóbb is, inkább leszereni az ilyen fejeket nyáron,,,,,no.
És ha nem olyan a kazánod akkor a szivatyukat is járatni kell 3 hetente 1 percig.
Pontosabban: a fütési szezon végén minden radiátor szelepet teljesen ki kell nyitni. Összel egyszerübb zárni mert záráskor befelé mozditod, nyitásnál meg a thermofejeknél kell a rendszer ellennyomása is.
Még egy apró, de jó tanács, ID romantik alu radiátorokhoz.
Nekem 10 éves romantik radiátoraim vannak.
Ezeknek a légtelenítő szelepe, elég kezdetleges még.
Van a radiátor végén, egy nagy hatszög alakú végelzáró, amiben van egy alu hernyócsavar.
Ezt a hernyócsavart kell kitekerni a légtelenítéshez.
A hatszög alakú végelzárón van egy lyuk, ott tud kijönni a levegő a radiátorból.
Igen ám, de van úgy, hogy a lyuk lefelé, fölfelé áll.
A lefelé a szerencsés, a fölfelé, kevésbé, mert ilyenkor víz is jön a levegővel, ezért spiccel össze vissza.
Megoldás,ha rongyot, vagy szivacsot teszünk a lyukra, de nem tökéletes.
Erre találtam ki azt, egy 1,5 literes, üres asványvizes palacből, kivágok egy olyan formát, amilyen a radiátor vége, majd a kivágott lyukkal szembe, csinálok egy kisebb lyukat, amin a csavarhúzót dugom majd be.
A radiátor formájúra vágott lyukat, rátolom a radiátorra, úgy, hogy a légtenenítő lyuk, fölé érjen, majd a csavarhúzót bedugom a kisebb lyukon, és kitekerem a légtelenítő csavart.
Így szinte egy csepp víz sem megy a padlóra.
értehő volt?
Van bizony hála istennek, de a naggyal is volt már rá példa, hogy januárba mentünk vele, gyönyörű napsütésbe:)
De bizony! Arra már sort kell keríteni.
:(
Majd, tavasszal ismét elő lehet venni.
Addig marad a cross, már akinek van efféle ...
;)
Hát mindenki nézzesse meg gyorsan kazánját nem-e pókhálós és poros mert tuti akkor nem fog működni, amikor már nagyon hideg lesz és be kéne gyújtani...
Én kandallóval fűtöm az egész házat, de én is ki fogom pucolni a gázkazánt, soha nem lehet tudni mikor lesz rá szükség...
Köszi a tanácsot, nekem is ilyen szelepeim vannak, azokat is megnézem:)
JA,és még egy apró jótanács, így fűtésszezon előtt.
A radiátor szelepeket, azokat a kisrudakat, amika kupak letekerése után látni, meg kell mozgatni, hogy könnyen járjanak.
Ma én is elindítottam a fűtést, asszony fagyos....
Javaslom, akinek thermosztátos radiátor szelepek vannak szerelve, nyáron, leállított fűtés mellett, vagy nyissa ki teljesen, vagy szelelje le.
Ma felvilágosítottak, egy szerelvény boltban, ugyanis nekem ezért kellett csapot cserélnem.
Hát ja, már nálunk is beindult a fűtési szezon, nálunk is jó meleg van :) !
A kis családomnak megraktam a kandallót:) Nagyon kellemes meleg van, de azért szeretnék még várni egy kicsit a fűtéssel...
Sziasztok !
Most csak szerdára mondott havazást, vagy szerdától mondta, hogy esni fog a hó ?
Meg áll az ész, októberben már havazik !
Jó, nem Magyarországon van, hanem gondolom Amerikában valahol, de Magyarországon még nem hallottam, hogy tennének ilyet a kiskorúakkal (ovisokkal) !
A szülőket nem értem sajnos, hogy miért engedik, meg miért hagyják ezeket tenni a gyerekükkel ?
Meg gondolom fizetnek is nekik ezért, és biztosan a szülőknek ez jó hasznot jelent !
5 évesen elkazdenek kurvulni
15 évesen már a menedzserek, fotósok, ügynökök mind túlvannak rajtuk...
de közben még lehet 10 évesen valami pedofil zsidó filmrendező is végigmegy rajtuk..
Szép kis világban fognak felnőni a gyerekeink..
Épp az imént láttam a tévében, az egyik adón, hogy már 5 éves kislányokat sminkelnek, meg pózoltatják őket a kamerák előtt !
Most nem azért de megnézném őket 20 éves korukba, meg szerintem nem jó irányba vezetik őket !
De jó neked :))) akkor jó kortyolgatást !