Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

???

#1385607 Ibiza Előzmény: #1385582

igen, a másik az a világ minden pontjáról hozatják a termékeket, nem nézik génmódosított vagy sem. Verseny van csak az ár számít. Volt olyan vettem az Aldiban vagy ósenben csodás paradicsomot, véletlenül hátra gurult egy darab a hűtőben, kb 1 hónap múlva került elő, ugyanolyan volt mint amikor megvettem. A magyar gyümölcsöknek teljesen más íze van.

???

#1385606 Ibiza Előzmény: #1385582

kufár lelkek. Régen is volt olyan, a kereskedők a termelők sírtak mint a fürdős qrva, kértek minden támogatást utána meg szénné keresték magukat. Ilyenek ezek.

???

#1385603 TrendMan Előzmény: #1385582

Na igen, de mi magyar árút veszünk.

Francia vagy londoni vásárlónak ilyen csak ritkán jut ;-)

(Jó kis szénnel fűtött üvegházas keményvonalas paradicsom ...)

Egyébként másik eset, hogy hollandiai 100m2-es lakás bérlője panaszkodott, hogy a korábbi havi 150 eurós gáz díj az márciusra már felment 700 euróra.

Most akkor itt nekünk jó vagy nem jó?

???

#1385602 Koffein Előzmény: #1385582

nem az van, hogy az üzemanyag+műtrágya drágulás, béremelkedés, árbefagyasztás, stb, így hat az árakra?

???

#1385582 matgab Előzmény: #1385466

Az a durva, hogy Franciaországban és Londonban lévő ismerősöm is azt mondja, hogy jelentősen olcsóbb kint a kaja, mint itthon. Ilyen deviza árfolyamok mellett is.

Mi a phasz van itt gyerekek? Hogy lehet ez egy mezőgazdasági országban?

???

#1385466 Spade Előzmény: #1385281

sztem is meredek h Pintér, de sztem azért lehet főleg az eü-ben (de az oktatásban is távoktatás pl.) mert ujabb covid vagy még súlyosabb járványokat vár ov (nem is egy hullámot bgeci már beigérte őt meg komolyan kell venni) (a háború lehetséges eszkalálódásáról már ne is beszéljünk) és ilyenkor kell a központi irányítás..(ahogy ov mondta kihívásokkal teli időszak várható a kövi 4 évben)

Medgyessy interjú

#1385461 Ibiza Előzmény: #1385460

Orbán elhivatott és küldetéstudata van. Ellenzéki oldalon nyomokban sincsenek ilyenek. Pénzre és hatalomra gyúrnak.

csak tisztázás égett, nem megyóra gondoltam.

Medgyessy interjú

#1385460 Koffein Előzmény: #1385459

na jha, ilyen politikusokra lenne szükség, akik még gondolnak valamit a világról s nem belesimulnak a brüsszeli tutiba... nekem úgy jött le, hogy nagyjából orbán politikájával egyetért..

amiben nagyon egyet tudok érteni medggyóval, hogy orbán minimum 5 lépéssel gondolkodik előre... az a helyzet, hogy ide fel kell nőni... hadházyk, tordai bencék erre nem képesek...

Medgyessy interjú

#1385459 Ibiza Előzmény: #1385457

minden szélsőség teher. Kulturált úri emberek a jövö. Méltóság/jellem, tehetség és elhivatottság. Nem kell performensz.. hiszti meg a f@szság.

???

#1385402 matgab Előzmény: #1385281

Lehet Pintérnek az lesz a feladata, hogy az utolsó nagy balliberális szakszervezetet egy kicsit megregulázza. Az egészségügy is hasonló.

De az is lehet, hogy komoly sztrájkokkal számol a kormány és Pintér félmaffia módszerei eredményesek lehetnek a sztrájkhangulat elfolytásához.

???

#1385281 Koffein Előzmény: #1385277

bármi lehetséges :)

eddig ennyit tudunk https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220513/hivatal...

hadügyminiszter minimálisan jártas a hadiiparban (amúgy ez így nem összeférhetetlen?) https://telex.hu/belfold/2022/05/13/szalay-bobrovn...

még kérdéses az egészségügy, de az oktatást megkapta pintér https://hvg.hu/itthon/20220513_Pinter_Sandorhoz_ke...

amúgy csodálatos, hogy a rendőrökön szocializálódott ember kapja meg az oktatást, s talán még az egészségügyet... ez azt vetíti előre, hogy tovább fogják erodálni az oktatást, a pedagógus szakszervezeteknek neki fognak menni...

???

#1385277 TrendMan

Most hallottam a sörözőben:

Pintér lesz az oktatási és egészségügyi miniszter?

Van ilyen?

Jó hír is van:

A hadügyminiszter egy amolyan sima 'lopós' csávó lesz, ergo nem súlyos a hadi helyzet.

???

megtakarítás

#1384925 Koffein

a magyarok megtakarítása is csökken...

A tartalékkal egyáltalán nem rendelkezők aránya egy év alatt 9 százalékponttal emelkedett, és elérte a 40%-ot, ráadásul a legtöbb megkérdezett esetében a meglévő megtakarítások is csupán néhány hónapra elegendőek.

https://www.penzcentrum.hu/megtakaritas/20220510/e...