elvileg igaz.. több elemző mondta, hogy voltak esetek, hogy elölről az ukránok lőtték az oroszokat, amikor vonultak volna vissza a csecsenek..
elvileg igaz.. több elemző mondta, hogy voltak esetek, hogy elölről az ukránok lőtték az oroszokat, amikor vonultak volna vissza a csecsenek..
Nem tudom igaz-e vagy csupán propaganda, de eszerint a csecsenek és a burjátok az orosz seregben egymásra fenekednek:
Putin faces army mutiny as Russian soldiers turn guns on Chechens - morale in tatters (msn.com)
Eszerint Putin azért hívta be a csecseneket, hogy hátulról sakkban tartsák az orosz katonákat.
Putyint oroszokat belehajszolta usa ebbe a helyzetbe. Biztos vannak nekik is mi lenne ha tervek. Ha már így alakult akkor megcdinaljak. Gondolom elemezték az eroiket. Putyin hagyományos fegyverekkel akarta megoldani a kérdést. Máig nem gondolom teljes Ukrajnát akarná, vagy más országokat siman a fekete tengeri részeket, eroforrasokat. Nagy provinciakat nem könnyű fenntartani. Kikényszerítik a korlátozott atomcsapast. Gondolom már tárgyaltak a nagyok a jövőről.
Talán az is lehet a klasszikus IQ teszt nem alkalmas a mai ember képességeinek meresere. A mai világnak világban másfajta tudásra van szükség. Fiataloknál látom nincs általános műveltség vagy széles tárgyi tudás. Jók a képességeik, okosak de csak beleelnek a világba. Csak annyi munkát fektetnek egy dologba a amennyit kell. Raulnek a trendekre. Nem kellenek kombinációs kepessegek. A szélesebb és szűkebb csoportok akikhez tartoznak már fix és kitaposott utszmegoldast adnak ha nem akkor ott a kollektív bölcsesség tárháza a net. Világos jovokepuk van értik a világot okosak de alkalmazottak ontudattal szabadsággal. Zokszó nélkül váltanak akár országot is. 80/20 az arany szerintem.
Szerintem Bidennek meg a demokratáknak a bedarálás nélkül is reszeltek, Trump bejelentkezett falkavezérnek. Bident ütni fogja, annyi videó, meg anyag gyűlt össze, hogy jelenleg sima győzelem, feltéve, ha nem szednek elő egy ütőképesebb jelöltet.
készítettek a legrosszabb forgatókönyvről egy ilyen szimulációt.. ezt szerintem senki nem akarná...
Sztem ha a "donbaszi" csatát nem nyerik neg az oroszok max 3-4 hónap alatt akkor putyinnak reszeltek és megbukik így vagy úgy és oroszországnak is reszeltek valószínú h feldarabolják. Ez a zoroszonak élet halál harc ha viszont bekerítik és bedarálják az ukránokat akkor zelinszkijnek reszeltek továbbá az eu-nak és Bidennek valamint a demokratáknak a novemberi midterm választáson. Szal igazán nagy a tét
Az ukránok azért nincsenek egyedül és erre a harcra készültek 2014 óta.
Ráadásul az egykori szovjet hadsereg egyik legütőképesebb területéről beszélünk.
Bennem inkább az a kérdőjel, hogy ha hosszútávon marad a patthelyzet, arra Putin hogyan reagál majd?
Nem-e vezet ez olyan bizonytalansághoz a hatalom gyakorlásában, amit senki nem szeretne?
annyira hihetetlen számomra, hogy az ukránoknak van energiájuk támadni az oroszokat :-/
Ha a Lengyel doktrína az, hogy nem akarnak oroszok szomszédai lenni, akkor támogatniuk kell.
Lengyelek mellett a Németek is küldik a tankokat https://infostart.hu/kulfold/2022/04/29/magyarazza...
Az oroszok már készítettek egy listát, hogy kit kéne megtámadni https://www.portfolio.hu/global/20220428/listat-ko...
Ahogy olvasom, felkészül Moldva, már az oroszok ott is mozgolódnak https://www.portfolio.hu/global/20220428/nagyon-ve...
ha megtámadják moldvát az megint egy új helyzet lesz...
történelmi párhuzamok https://www.portfolio.hu/global/20220429/meghokken...
jajaja itt van 2 random kép a norvég sorkatonákról

nem tudom ki hány feka harcost lát köztük, én egyet se, ők sztem max a norvég fociválogatottban meg a netflix vikinges sorozatokban jelennek meg. Persze lehet azért is nem kerültek be mert a meredeken eső fehér norvég IQ szintjet se ütik meg már alapból, de én másra gondolnék
https://www.portfolio.hu/global/20220429/200-tanko...
Ezek a lengyelek csoda , hogy még nem üzentek hadat az oroszoknak...
Tényleg nem értem őket... Mintha ki akarnák provokálni azt, hogy az oroszok odaküldjenek nekik néhány rakétát és akkor végre bele lehet rángatni a NATO-t is a háborúba...
pont ezért tartom valószínűnek, hiszen sorkatonai szolgálatban bevándorlók még alig lehettek, ma már viszont elég ránézni a norvég fociválogatottra és az is tele van bevándorlókkal, gondolom a katonaság hasonlóan, az ősnorvégok meg bankárok, olajfúró torony üzemeltetők, meg halászati cégvezetők...
Emiatt nem valószínű:
"A kutatók az 1970 és 2009 között a norvég sorkatonai szolgálatba lépő férfiak IQ-teszjeit tanulmányozva kimutatták, hogy nemzedékenként hét ponttal romlott a tesztet kitöltők teljesítménye."
és az nem lehet, hogy Norvégiában egyre több a bevándorló generációról generációra és ezek leviszik az átlagot?
Simán lehetséges.
Én is épp azon gondolkodom, hogy sok olyan jelenség és hatás van, amely a hetvenes-kilencvenes évek óta jelent meg és terjedt el tömegesen.
Amiket írsz, azok is, de akár a számítógép is ilyen.
És még lehetne sorolni.
Tudatos manipulációt se zárok ki.
Feltételezem, hogy szigorú regionális összehasonlítással közelebb lehetne jutni az okhoz, amennyiben ez lehetséges és meg van a szándék.
Na és mi van akkor, ha az intelligencia csökkenés mesterségesen előidézett volt? az 1970-es évektől volt rendszeres az évenkénti influenza járvány illetve az oltások vagy az arra adott szerek, mi van ha ezek cinkeltek voltak és ma is azok? Mi van ha az influenza járványokat is mesterségesen váltották ki mint a covidot ? Amcsiban és nyugaton ezeket a szereket tömegesen alkalmazták sűlyos évtizedek óta, ezeket a gyanukat visszamenőlegesen pont a kreált covid járvány és az arra adott pfiz moder vakcina agyi funkcionalitásokat zavaró mellékhatásai alapozzák meg. Pont a coviddal ezeket a hatásokat napjainkban fel is turbózták. Érdekes h az oltásokat már igyekezenek gyerekkorban beadni nagy EU és who támogatással. Azután ott vannak a szinte minden feldolgozott élelmiszerben megtalálható furi élelmiszer adalékok akiket senki nem vizsgált ilyen szempontból, azután a szunyog és rovar permetez.ések, a mezőgazdasági permetezések gyom és kártevőirtók, a gén módosított növények termesztése, mesterséges cukrok alkalmazása stb..... Bőven van lehetőség ennek annak a bekeverésére és a szervezetbe juttatására ipari méretekben, ami kivált ilyen világnéretű hatást. És ezek alkalmazása pont 1970 óta gyorsult fel azt is mondhatjuk h az iq hanyatlás erősen korrelál az élelmiszeripar "fejlődésével" a mezőgezdaság vegyszeresítésével és a különböző járványok elterjedtségével. Ez biztos nem véletlen.A "modern" élet egyre hosszabb lesz viszont az emberek egyre hülyébbek lesznek. De mondjuk amcsiban mér évek óta csökken a várható élettartam a férfiaké különösen és pont ott a legelterjedtebbek a fenti hatások
Szerintem van itt néhány további faktor is.
Úgy mint, pl. multitasking, általános értékválság és bizonytalanság, ami megzavarja az agyakat, a potenciális választások túlzott bősége és számtalan itt még nem említett környezeti hatás.
A kérdés az, hogy ez tükröződik-e már olyan helyzetekben, mint ez a három válság, ami most majdnem párhuzamosan fut vagy csupán egy szellemi jobbágy réteg létrejöttének vagyunk a tanúi, akik majd mint kvázi alávetettek vegetálnak a világban?