jha rémlik valami :)
...
megbotlott a svéd bírónő.. legalább csinálta volna nagyba..
jha rémlik valami :)
...
megbotlott a svéd bírónő.. legalább csinálta volna nagyba..
Tényleg mintha matrixban lennénk...
https://www.portfolio.hu/global/20220422/tevesen-t...
Emlékeztek arra, amikor véletlenül kijött a cikk a Bloombergen januárban (vagy február elején), hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát?
Na sikerült egy 15 percnél is rövidebb Drábik előadást találni, így már minden érthető
amikor olvastam ezt a hírt, a kiéheztetésre gondoltam. Putyin nem akar több áldozatot, a gyár körül van zárva, vagy megadják magukat, vagy ha kiakarnak törni, akkor megszórják őket... a kommunikációján már látszódik, hogy taktikát váltott, már nem annyira támadó..
valahogy így néz ki a gyár területe
elég demagóg duma egy tőzsdei spekulánstól aki nem kevés könyvet írt a tőkéről és egy szó nem esett benne a szép jövőről amit a gyerekeinknek kell őrizni és szebben átadni.
De úgy látom mint az átlagmagyar mindenhez is ért.
Elsőre az jött le, várt egy változást amiben volt egy igérvénye és most kicsit durci.
"Nem az a fő kérdés, hogy mennyibe kerül egy kilowattóra áram, hanem az, hogy milyen világban élnek majd a gyermekeink"
Vlagyimir Putyin: „Nem szabad bemásznunk azokba a katakombákba” (444.hu)
valamit nagyon őriznek itt. Túszul tartanak állítólag 800civilt, oroszok ezért nem vegyi anyaggal próbálkoznak (bár lehet félrevezetés)
Ha szabadon elmehetnének a civilek akkor már elmentek volna, oroszok elengedték volna őket. De nyílván a különleges alakulatok is próbáltak volna elszivárogni a civilekkel vagy nem akarják feladni a nagyon fontos valamit
Vélhetően igazak lehetnek a pletykák a különleges bunkerről és a benne lévő - akár amcsi- laborokról. Usa gyorsan ad zelinek nem kevés fegyvert még repülő is van a csomiban, mintha ennek a védelmére szánnák. Most vizsgázhat az orosz hírszerzés és a különleges fegyverek amivel kifingatják ezt a pakkot. De nincs kétségem civilek közé rakják a cuccokat.
Ksz
Úgy látom minden nagy nemzetnek szüksége van néhány terroristára, akire lecsaphat időnként, hogy bizonyítson.
Irakot nem támadta meg, a kurd terroristákra csapott le.. bementek, kijöttek..
Húsvétkor vendégségben voltam és a háttérben ment a televízió.
Egyszer csak a házigazda a képernyőre mutat:
"Törökország megtámadta Irakot" - ez jelent meg.
Na mondom, még ez hiányzott.
Most meg nem látom a hírt sehol.
Mi történt? Egyáltalán történt valami?
Minden kiveszett a józan paraszti ész, racionális gondolkodás...
"Az európai politika óriásit hibázott, amikor nem akarta elfogadni lehetséges kimenetnek azt, ami most történik. Még csak az elemzés szintjén sem foglalkozott a háború lehetőségével. Ha megtette volna, nem kellene most kapkodni, hogy legyen-e olajembargó, milyen szankciókat alkalmazzunk Oroszországgal szemben, és bepótolni nyolc év elmaradt gondolkodását, csak elő kellett volna venni a kész forgatókönyveket. Ezzel szemben Vlagyimir Putyin elővett egy olyan forgatókönyvet, amelynek megvalósítására nyolc éve készül."
2014 óta lehet tudni, hogy egyszer folytatni fogják a háborút, nem fognak kivonulni, de erről megfeledkeztek, mintha nem is vettek volna tudomást róla...
"túlhajtottuk a hatékonyságnövelést: így most a kis varázsinas próbálkozik a varázspálcával, csak éppen a bűvész nincs otthon, hogy segítsen."
Basszus, ehhez a felismeréshez nem kell diploma, elég a józan paraszti ész, de úgy látszik az kiveszett a folyamatokból ...
Jaksity interjú https://24.hu/belfold/2022/04/19/jaksity-gyorgy-in...
Tegnap olvastam André Kostolanyt, pont ezekről az időkről volt szó (II. vh előtti napok), Párizsba mindenki boldog volt, ment a tradelgetés, arra spekuláltak, hogy kiegyeznek Hitlerrel, a lengyelek ellen indított villámháború véget ér, tőzsde elszáll... erre meg Hitler tovább ment, Párizst elfoglalták, tőzsdék bezártak, vagyonok befagyasztásra kerültek...
Munkaerőhiány van, szükség van néhány előre megírt sémára, amit elő lehet rántani. Raknék ide egy smiley-t, de nincs kedvem.
Gyors és gazdaságos weblapírás. Kérdés olvasni érdemes-e még?
Közben én arra jöttem rá, hogy a szimpatikus Lavrov Brezsnyev és Arkagyij Rajkin keveréke:
https://infostart.hu/kulfold/2022/04/19/moszkva-ki...
Mellesleg ebben igaza van:
"Azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát és más nyugati országokat, hogy "elveszítik az érdeklődésüket" a saját szempontjukból előnyösként indult médiakampányok iránt, amint olyan tények merülnek fel, amelyek megkérdőjelezik ezek hitelességét."
Meg ebben is van igazság:
Szerintem a valóság manipulálása zajlik több síkon is.
Az orosz-kínai síkot most nem tekintve.
A Covid nyomán úgy tűnik, hogy eltűnt a munkaerő egy jelentős része nyugaton. Az emberek pihegnek vagy annyi megtakarításuk van, hogy nem mobilizálják magukat kellőképpen. (Ilyen híreket lehetett olvasni itthon is, az USA-ban is, az egész nyugaton úgy tűnik munkaerőhiány van.)
Ha beijesztjük őket, csinálunk egy jó nagy inflációt, akkor majd csipkedik magukat jobban.
Ráadásul a rombolás magával vonja később az újjáépítés szükségességét, a kapitalizmus ebből tud majd szépen táplálkozni ...