Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

igen, kb ezeket már leír…

#1231767 Ibiza Előzmény: #1231714

igen, kb ezeket már leírtam.
Putyin 200x elmondta tárgyaljanak. korábban beraktam egy videót putyin beszédésről amiben azt mondta megszivatták és becsapták őket..már nem találom ezt a videót.
Oroszokat beszorította usa egy helyzetbe.
Oroszok próbáltak ebből kihozni valamit. Akkor már elveszik a tengerparti részt és az ukránok által basztatott orosz kisebbségi területeket.
Kijevi támadást nem értettem, az lehet két irány, egyrészt megosztani az ukrán erőket, megakadályozni a lengyel irányból az utánpótlást és hátbatámadást, másrészt az ukránbarát nép aki felszabadítónak látja az oroszokat (ez nem jött be, vélhetően nagyon rossz hírszerzési adatok, infók lehettek)

"Csugujev katonai repülő…

#1231737 Ibiza Előzmény: #1231671

"Csugujev katonai repülőtéren (Kharkiv régió) megsemmisítették.."
ha jól gondolom még ki sem csomagolták.

Ebben a narratívában is …

#1231734 TrendMan Előzmény: #1231714

Ebben a narratívában is van sok igazság, egy ilyen mértékű, szinte kétségbeesett agressziónak több mozgatórugója lehet.

Az időpontból én azt érzékelem, hogy ha most nem csináljuk, akkor soha, de valamikor muszáj.

A lengyel katonai doktrína és nagypolitikai gondolkodás szerint addig garantált Lengyelország függetlensége, amíg Ukrajna független.

Ezért támogatják Ukrajnát minden erővel.

Nem értek egyet. Miért t…

#1231714 matgab Előzmény: #1231675

Nem értek egyet.

Miért támadta meg Oroszország Ukrajnát? Miért most?

Mert Biden hatalomra jutásával - akinek a fia révén elég nagy ukrán kapcsolatrendszere volt- az USA gyakorlatilag csiki-csuki játszmát játszott.

Vagy az oroszok támadnak és az lesz ami most (embargo, szankció, katonai ellenállás, EU-s gazdasági kapcsolatok szétzilálása, Oroszo és az orosz cégek csődbevitele és Putin megbuktatása és Oroszo újbóli kifosztása), amcsi fegyverkezési cégek helyzetbe hozása és a NATO szövetség bővítése (finn, svéd, örmény, azeri, kazah stb)

vagy ha Putin enged, akkor Ukrajna NATO tagsága, Ukrajna felfegyverzése, rakéták az orosz határra és a kelet ukrajnai orosz lakosság genocídiuma (és a Krím visszavétele) és teljes 3 világháború a NATO tag Ukrajna és Oroszország között. Aminek következménye nem lehet más, mint Oroszország kapitulációja, Putin megbuktatása és Oroszország újbóli kifosztása, amcsi fegyverkezési cégek helyzetbe hozása és a NATO szövetség bővítése (finn, svéd, örmény, azeri, kazah stb) .

Mivel a 2. lehetőség esetében Putin-nak szemernyi esélye sem lenne, ezért megelőző csapást mért a még nem NATO tag Ukrajnára. Ezzel megpróbálja biztosítani a Krímet és Kelet Ukrajnát Oroszország számára és bízni abban, hogy az orosz nyersanyagokra előbb utóbb szüksége lesz a világnak. Kiépítenek addig egy alternatív fizetési rendszert meg tőzsdét meg erősítenek külpolitikailag.

De ez egyelőre nem nagyon jött be, valszeg most megpróbálnak annyit elérni, hogy a Krím és Kelet Ukrajna legyen megint orosz és utána majd helyreállítani a gazdaságot amennyire tudják.

De ez a megoldás sem lesz végleges, hiszen az ukránok ezeket a területeket majd előbb utóbb vissza akarják szerezni, nem elég nekik a nyugati országoktól rabolt területek.

Én a lengyeleket értem a legkevésbé, hiszen az ő területeik jó része van Ukrajnában, de ennek ellenére fullra az oroszok ellen vannak. Vagy lehet, hogy a Belorussz területeket akarják most visszaszerezni majd a béketárgyalások során?

Feltételezem, hogy van e…

#1231675 TrendMan Előzmény: #1231648

Feltételezem, hogy van emögött egy olyan gondolkodás is, hogy

1) a világ emlékezzen rá, hogy Oroszországgal nem lehet packázni

2) legyen a katonák aktuális generációjának komoly harci tapasztalata

Ezért hajlandók átmeneti veszteségeket is elfogadni, katonai és presztizsveszteséget is.

Egy nap alatt rendszerbe…

#1231671 TrendMan Előzmény: #1231608

Egy nap alatt rendszerbe állították volna?

Ennyi idő alatt el se jut Dél-Ukrajnába - gondolom ...

Talán azért mert a brüss…

#1231661 matgab Előzmény: #1231531

Talán azért mert a brüsszeli bürokraták év(tized)ek óta nem az európai lakosság érdekeit nézik?

Elég megnézni mit csinálnak a migráció vonatkozásában. Meg az ukrán orosz konfliktus során.

Nem véletlenül jött gyakorlatilag ugyanabból a Soros/ Charles Schwabe iskolából az összes vezető európai politikus. Ők valójában olyan politikusok, akiket felkészítettek erre a feladatra, amit elvégeznek csak. És kiképzőik - az őket hatalomba juttató malterosok (c) érdekeit képviselik.

szerintem az oroszok roh…

#1231648 matgab Előzmény: #1231406

szerintem az oroszok rohadtul nem nyernek ezen a háborún semmit.

Egyrészt az orosz csúcsfegyvereket - amiket bevetnek- szépen lövöldözik kifelé, vagy szerzik meg az amcsik részére az ukránok.

Ez duplán rossz, egyrészt az eladhatóságukat csökkentik, másrészt ami hasznos technológiájuk van , az egyből ki van elemezve (és lemásolva) az amcsik által.

Abban van valami, hogy a NATO az biztos szeretné, ha a készleten lévő szovjet technológiát a NATO tagállamok- akinek van az elpasszolná az ukránokhoz és helyettük az amcsi cégek új fegyver rendszereket szállítanának le.

a kedvedért írtam, tudta…

#1231607 Ibiza Előzmény: #1231582

a kedvedért írtam, tudtam ráugrik egy-két durbincs. Látom a lényeg átment. :DDDD leképezed azt a réteget akiknek a legerősebb tulajdonsága az életkora.

- közben elkalandoztam a…

#1231582 KawaBazsy Előzmény: #1231531

- közben elkalandoztam a másikat elfelejtettem majd eszembe jut :D

Cavinton, papa, Cavinton! :-)

igen. Korábban írtam. Jó…

#1231531 Ibiza Előzmény: #1231406

igen. Korábban írtam. Jófejkednek a különböző országok miközben nem kell drága pénzen hatástalanítani a régi katonai cuccokat.
Angolok jeleskednek ebben. Kipucolták a vállról indítható rakéta raktárat meg most a tankokat.
Gondolom usa jár jól megint, vélhetően amcsi fegyvereket fognak venni.
Szép munka usának: megint megcsinálták.
- kínát már bekorlátozták, de még őket is beprovokálhatják
- oroszokat kizárják az energia piacról és kilövik Európa legnagyobb kereskedelmi partnerét.
- oroszokból páriát csinálnak, ráadásul nagy költséggel pótolniuk kell a kieső fegyvereket csökkenő bevétel mellett. Gondolom még bepróbálkoznak egy belső lázadással is.
- európai versenyképességnek lőttek 20évre, hiszen az infláció a magas energiaárak és bérek, az elmaradó fejlesztések és a betolakodók által megnövelt kiadások kizárják a növekedést és a versenyképesség fenntartását.
- euban és szatellit országaiban a fejlesztési pénzek amik a növekedést szolgálnák ahelyett fegyverkezés lesz, ami holt tőke, ablakon kidobott pénz.
- eu meglépi amit már usa és a soros féle pénzvilág akart, eu összes országa által garantált hitelpapírokat fognak kibocsátani. Jön a soros terv, kapnak pénzt soha nem kell visszafizetni CSAK kamatot kell rá adni. Virtuális pénzre munka fedezetű kamat.
- Usa tudja, meg kell orosszal állapodni, usa azt akarja ok ukránok nem lesznek NATO ország de nato kompatibilis lesz a fegyverzete.
- usa fog jeleskedni az ukrán újjáépítésben Marshall segély amit amcsi cégeknél lehet csak elkölteni. Bár ebbe lesz beleszólása kínának is de az agresszív seggdugasz nem az országa érdekeit fogja nézni.

szóvan annyi win ezt be kellett húzni usának.

euban max annyi haszon lehet, megalakulhat ez EU saját védelmi rendszere amiről csak beszéltek. De ennek akkor van értelme ha a teljes fegyverzetet az európai cégek le tudják gyártani. Ha nem akkor megint usa jár jól.

Két dolog nem világos: de talán kicsit
- eu mi a f@szért nem látja a fentieket át? miért nem Európa érdekét képviselik.

- közben elkalandoztam a másikat elfelejtettem majd eszembe jut :D

Nekem az ukrán konfliktu…

#1231406 TrendMan

Nekem az ukrán konfliktussal kapcsolatban egyre inkább az az érzésem, hogy az egész elsősorban arról szól, hogy 1) mindkét fél be szeretné tolni a készleten ragadt T-72-es tankjait és egyéb kiöregedett fegyvereket. 2) Az orosz részesedés az elmúlt 15-20 évben a világ fegyverpiacán lecsökkent 25 %-ról 15 %-ra, ezért az oroszok ezt amolyan marketing kampánynak is tekintik a modernebb fegyvereik vonatkozásában (pl. rakétarendszerek)

A harc talán épp az afrikai piacokért zajlik?

https://index.hu/gazdasag/2022/04/11/haboru-orosz-...

Továbbá egy régebbi freudi elmélet is eszembe jutott, ami szerint az emberiség tudatalattijában benne van a háború, mely ezért újra és újra kitör.

Sajnos már nem emlékszem pontosan, hogyan jelent meg ez Freud-nál.

gázcsökkentés

#1222952 Koffein

szép kis elmélet..

A DIW szerint is jelentős megtakarításokra van szükség: 18-26 százalékkal kevesebb földgázfogyasztás lehetséges a következő lépésekkel:

• a háztartásoknak például a szokásosnál kevesebbet kellene fűteniük és kevesebb meleg vizet használniuk,
  • az iparnak villamos energiával, szénnel vagy biomasszával kellene hőt termelnie.

A gazdaságkutatók feltételezik, hogy az ipar akár egyharmadával is csökkentheti földgázfogyasztását. Eközben azonban a termelés átmenetileg jelentősen visszaesne.

A DIW szerint fontos, hogy

• pénzügyi támogatást kell nyújtani a súlyosan érintett vállalkozásoknak és az alacsony jövedelmű háztartásoknak,
  • és sürgősen fel kell tölteni a földgáztárolókat, a német földgáztárolókat a fűtési szezon kezdete előtt a tervek szerint 80-90 százalékra kell feltölteni.

https://www.portfolio.hu/uzlet/20220409/itt-a-terv...