Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Magyarország

bonyi

#1204063 matgab Előzmény: #1203743

nem , ez pont olyan, mintha te X évig fizetsz egy alapkezelőnek és amikor abbahagyod a befizetést, akkor az Alapkezelő kötelez arra, hogy te továbbra is fizesd.

bonyi

#1204056 TrendMan Előzmény: #1203882

Kétlem, hogy az ultraliberális elméletek a budapesti ember szavazatát jelentősen befolyásolták.

Az igaz, hogy azok a 'politikai alakulatok', amelyek ennek a különleges övezetnek a képviseletét is felvállalták, impotensek és hozzá nem értésből jeles.

Ugyanakkor ezek a furcsa elgondolások jóval nagyobb szeletet hasítanak ki a kommunikációs tortából, mint a valódi jelentőségük és elhiszem azt, hogy az átlag vidéki szavazó véleményét abnormális mértékben befolyásolják.

A korábbi befizetéseivel…

#1203961 matgab Előzmény: #1200970

A korábbi befizetéseivel jogot szerzett a jövedelemre? Arra szerzett jogot, de miért szerezne arra jogot, hogy a jövőt ő dönthesse el?

Másrészt ahogy te is írtad ők a saját szüleik generációját tartották el, abból a jövedelemből, amit befizettek nyugdíj járuléknak. A mi generációnk is lemond a jövedelme egy részéről , hogy eltartsa a mai nyugdíjas generációt.

Még akkor is megtesszük ezt, ha az a generáció 7 millió abortuszt végzett a kádár korszakban! Azaz rengeteg mai nyugdíjas nem is vállalt gyereket vagy max csak egyet.

Ugye azt nem kell elmagyarázni, hogy mennyivel könnyebb lenne a ma nyugdíjasait eltartani, ha nem 4 millió aktív tartana el 6 millió inaktívat, hanem mondjuk 11 millió aktív tartana el 6 millió inaktívat??

Eltehető -e az adott generáció által befizetett nyugdíj járulék egyáltalán? Tegyük fel rettentő sokat dolgozik egy generáció , de nem vállal egyetlen gyermeket sem. Rengeteg forint nyugdíjalap lenne de nincs következő generáció, azaz nincs pék, aki kenyeret süt, nincs sofőr aki eljuttatná a meg sem termelt árukat a nem üzemelő boltokba sem. Nincs orvos sem.

Nos ilyen esetben mennyit fog érni az a rettentő sok forint a nyugdíj kasszában? Vagy ha nem forint,hanem arany van benne, akkor az mennyit érne? Semmit, mindenki meghalna 1 hónapon belül.

Mert minden pénz fedezetét az aktív társadalom által előállított GDP teremti meg és ha nincs következő generáció által előállított GDP, akkor a pénz nem ér semmit.

Tehát a nyugdíjat nem lehet most kitermelni és X év múlva felhasználni csak úgy- ha a következő generáció nem mond le az adott jövedelmének bizonyos részéről a nyugdíjasok részére.

Ezért teljes elméleti zsákutca a manyup is.

Vidékről meg hogy látják…

#1203884 matgab Előzmény: #1203118

Vidékről meg hogy látják Pestet szerinted?

Igen, itt Budapesten van elég nagy mennyiségű ember, aki az átlag magyar értékrendtől, gondolkodásmódtól, hagyományoktól eltérő értékeket képvisel.

Magyarul beszélnek - igaz nagyon szeretik ha trágár módon használják a magyar nyelvet- , nagy részük asszimimilálódott, de értékrendjük mindig más lesz.

A magyarok befogadták őket is, mint az 1000 év során oly sok nemzetet, de míg a többi nép a történelem során vagy beolvadt, vagy kivált a magyarok közül , itt vannak ezek a budapestiek is, akik itt is vannak, meg mennének is (állandó csomagolási kényszerben vannak) , meg magyarok is , meg el is határolódnak a magyaroktól, ha az valamiért kínossá válik nekik. Sőt a legtöbb esetben - mivel nincs identitás és nemzet tudata- ezért teljesen mindegy is nekik, hogy mi lesz a nemzettel magával, vagy az országgal, annyi csak a lényeg, hogy épp jól éljünk, illetve leginkább ők és hatalomban maradjanak, vagy megszerezzék azt.

Ezért kérnek (és kapnak) is mindenféle kárpótlást -szinte egyedüliként az országban (és a világon) korábbi (vélt vagy) jogos sérelmeikért.

Kétségbe vonják azt is általában, hogy a határon túli magyaroknak lenne bármi közük a magyarokhoz, elvennék tőlük azokat a jogfoszlányokat is, amiket mostanság megkaptak.

Megkérdőjeleznek mindent ami a hagyományos nemzetet nemzetté tette. A magyar történelmi múltat igyekeznek kudarcok sorozatának beállítani, nevetség tárgyává tenni. A hagyományos család modell helyett szivárványokat rajzolni lehetőleg már a legkisebbeknek szóló gyerek könyvekbe is, tinédzser kortól meg egyértelműen propagálják a homoszexualitást, a gátlástalan erkölcstelen laza erkölcsű szexualitást. A nők részére meg a hagyományos szerep helyett a karrier (modernkori rabszolgaság egy multinál - magyarul) erőltetését és istenítését hirdetik. Nyilván, mert amelyik nő a karrierjét helyezi előtérbe, annak általában (>85%) soha nem lesz kiegyensúlyozott családi élete, aminek a vége megintcsak az, hogy vagy nem vállal gyerek(ek)et, vagy folyamatos stresszben van, hogy nem tud megfelelni mindenhol, vagy a stressz miatt felbomlik a család.

Budapesten - ahol az emberek kevésbé ismerik egymást, kevésbé alakulnak ki mikro közösségek és sokkal nagyobb a (szociális) média hatása , mint a vidék inkább személyes nexusokra épülő kapcsolat rendszere, így Pesten sokkal jobban befolyásolhatóak az emberek a globális média hatalmak által.

Ezzel az írásoddal te is ezt erősíted meg.

Nos talán ezért van az, hogy a vidék és Budapest ennyire másképp látja a világot.

bonyi

#1203882 Spade Előzmény: #1203743

érdekes h továbbra sem meri ? vagy tudja ? feltenni senki sem az igazi kérdést. igazából csak torockai pedzegeti. Vajon nem a ultra liberális elméletekkel és képvielőikkel van a baj? h ezeket nem ?csipolják a vidéki zemberek, csak az agymosott budapestiek?.És ez már a negyedik alkalom amikor ez előjön, és még nem dereng senkinek semmi, A társadalom mérnökök még mindig az ultraliberális vidéki emberfaj kinevelésén gondolkodnak mint az 1984-ben a homo budapestiushoz egy hasonlo homo videkiust, Mintha egy matek feladatot szarul oldanak meg és 4. alkalommal is beadják ugyanazt a szart hátha most majd jo lesz és azon gondolkodnak közben h meg kell nevelni a tanárt. Persze lehet az iskolákra fogni h nem tanítjákl be a gyerekeket az ultraliberális európai alapértékek tiszteletére, hogy pl aki nem tudja felsorolni mind a 77 gendert az karot kap, aki meg igen annak se matekból se fizikábol nem kell tudnia semmit biologiából is csak elég annyit h greta tunberg És sima az űt az egyetemi felvételire utána, ahogy ez már szinte nyugaton elterjedt

bonyi

#1203743 Spade Előzmény: #1200970

Ezek a nyugdíjasoknak lofasz a seggébe elméletek, bár fizették a nyugdíjjáradékokat vastagon, pont olyanok mintha valaki a tözsdére , alapokba tolna be pénzt rendszeresen, aztán egy szép napon mert már 3 hónapja nem fizetett be pénzt elvennék az összes pénzét.és szétosztanák azok között akik éppen most fizetnek be

Ez nagyon kell ennek a t…

#1203408 Koffein Előzmény: #1203118

Ez nagyon kell ennek a társadalomnak.. Budapest vs Vidék.. nincs eléggé széttöredezve, ássuk az árkokat még nagyobbra a boldogság szigetéről... :)

" Kedves Fidesz szavazó!…

#1203106 KawaBazsy

" Kedves Fidesz szavazó!

Én vagyok az ellenzéki szavazó. Azért írok neked, hogy megértsd, miért

szavaztam a "baloldal", "moslékkoalíció", "libsik" satöbbi

pártcsoportosulásra.

De előbb egy kicsit magamról. Budán élő értelmiségi, több diplomás ember

vagyok. Éltem és dolgoztam külföldön fiatalabb koromban, magas

beosztásban, idegen nyelven, sokféle ember közt, nyugati fizetésért. Egy

nagyjából 300 milliót érő házban lakom, és egy 25 milliós Mercedessel

járok, ami csak az egyik autóm. Most igényeltem vissza én is és a

feleségem is fejenként 809 ezer Ft adót, és még 480 ezret, mert 2

gyereket nevelünk. Az energia árak emelkedése miatt napelemet rakattam a

tetőre, mert azzal tudom olcsóbban fűteni a medencét, és a jakuzzit,

ami havi 20-30 ezer Ft lenne. Eddig ezt rezsicsökkentett energiával

tettem meg a többi adófizető kárára. De most erre a napelemre

felrántottam majd 2 milliót az államtól, mert kifizette felét. A

jakuzzi meg fasza télen, 36 fokos vízzel. Ez idén közel 4 millió Ft

állam bácsitól. Nem mintha szükségem lenne rá, mert másfél milla

fizetést hazaviszek havonta, és a megtakarításaim is hoznak egy átlag

fizetést legalább.

Lemondtam volna erről már 4-szer is a javadra. Én megpróbáltam. De te

mind a négyszer megszavaztad nekem. Miközben valószínűleg százszor

rosszabb körülmények közt laksz, annyit keresel, hogy épp kijössz

belőle, és nem is vagy túl boldog ettől. De te nyertél 4-szer, és ennyi

ember nem tévedhet.

Én úgy voltam vele, hogy megnéztem a videókat vidékről meg a falvakról,

és sajnáltam az embereket, akik vakarót esznek, közmunka az egyetlen

bevétel 7 fős családnak, és 10 ezer forintnak úgy örülnek, mint a

lottónyereménynek. Miközben én néha véletlen felporszívózok egy tizit és

nem veszem észre.

Gondoltam én már megvagyok, és nem lesz gondom a hátralévő életemben,

szavazok olyan pártra, aki nem adja vissza nekem az adómat, hanem

odaadja a tanároknak, vagy a szakápolóknak. De te ragaszkodtál hozzá,

hogy ez a pénz nálam maradjon. Úgyhogy felvettem 10 milliót CSOK-ra is,

meg Babaváróra még 10-et. Ott van a bankban, szépen termel.

Nem voltam sosem kormányközeli vállalkozó. A szüleim viszonylag csórók

voltak gyerekkoromban, de jó iskolába jártam, mert akkor még volt olyan,

ingyen. Tanultam, dolgoztam és kimentem a hanyatló nyugatra, ahol

külföldiként pont ugyanannyi esélyem volt, mint a helyieknek. Úgyhogy

sok pénzt kerestem. A hanyatló nyugaton sokat tanultam, amit aztán

itthon kamatoztattam, szintén sok pénzért.

Nem volt mindig ekkora vagyonom, de mivel láttam mit csinál a kormány és

a jegybank, ingatlanba tettem amit hazahoztam, és megsokszorozódott,

amim volt. Elintézte nekem a szavazatod, hogy háromszor annyit ér az

ingatlanom, igaz másnak mostmár nem nagyon jut.

Szóval csak azt akartam mondani, hogy nem akartam átműttetni a

gyerekedet, hanem jót akartam tenni veled is, meg a többi

szerencsétlennel is, hátha lesz normális oktatása meg kórháza, és a

gyereke talán nem 40 ezerért fog dolgozni. Vagy nem 150 ezerért vagy

200-ért. Most megtarthatom a zsetont, továbbra is jön szépen a pénz, és

te kiírod majd a közösségi médiában, hogy kibasztál velem.

És már azt is látom, ahogy engem utálsz, mert arcoskodok itt a

pénzemmel, és átlapozod a fake news média cikkeit azokról a dolgokról,

amiben a munkaerőpiacon sosem dolgozó 20-30 évesek járnak 150 milliós

órákban 50 milliós kocsikkal, jachton és helikopteren a milliárdos

villákból, és megköszönik, hogy harcolták értük. Már csak még 4 évet

kérnek, és te is anyagi biztonságban élhetsz, csak most jött ez a válság

sajnos...

Üdv,

Egy ellenzéki szavazó"

nem tartják el az aktivo…

#1200970 Ibiza Előzmény: #1199604

nem tartják el az aktivok, a korábbi kifizetésével jogot szerzett a jövedelemre. annyira nem bonyi.

Évek óta az a teóriám, e…

#1200807 Koffein Előzmény: #1200533

Évek óta az a teóriám, ez azért lehetséges, mert lebutították az embereket. Egyre rosszabb az oktatás minősége. Ezt nem Orbánék kezdték, hanem még előtt a szocik. Nagyon sokan nem értik amit olvasnak, pluszban ott van a közösségi média által generált buborék, kevesebb könyvet olvasnak, értelmező készség erodálódik...

Nem állunk oda ügyek mellé, az utolsó nagy ügy a nolimpia volt, amiből kinőtt a momentum, de az a szerveződés ott el is halt, mert ahogy bekerültek a parlamentbe egyre kevesebb ügyeket karoltak fel. Mára már ott tartanak, hogy Brüsszelből támadják Magyarországot, hogy zárják el a pénzcsapokat, de nem karolják fel a helyi ügyeket pl a jelenlegi tanárok ügyét.

Az összefogásból egyedül a jobbiknak vannak vidéki szervezetei, a többieknek nincs akkora. Ezt ők is elismerik négy évente, hogy le kéne menni vidékre, le is mennek 4évente választásokkor 10percre oszt menekülnek vissza a fővárosba.

Egy profi rendszert csak úgy lehet legyőzni, ha az embereik ott vannak mindenhol, és profi kapitánnyal vágnak neki a mérkőzésnek, aki tud beszélni s két naponta nem kell elnézést kérnie, hogy ő nem úgy gondolta. Na meg nem ártana mondani való is, azon kívül, hogy o1g, meg orbán lop, nagyon lop. Oké, ezt tudja mindenki, a másik oldal is lop. Mondjatok valami újat. Mitől lesz nekünk jobb? Azt egyáltalán vizsgálta valaki, hogy miként csapódik le az emberekbe, az a kampány szöveg, hogy ha győzünk 51%al, másnak visszahozzuk a 2010előtti világot, leváltunk mindenkit, fellógatjuk orbánt és bandáját, minden visszaveszünk, földeket, dohányboltot stb... egy vidéki embernél ez egyáltalán miként csapódik le? oké, hogy a facebook népe extázisba esett, de Marika néni, meg Pista bátyó Miskolc külsőről, hogyan vélekedik ezzel kapcsolatba? Meg a cigányok miként vélekedtek arról, hogy listázná őket, hogy ki cigány meg ki nem? küldünk katonát, nem úgy gondoltam, nem küldünk, küldünk de csak nato keretében, akkor sem, csak ha kérik, és még lehetne sorolni, azokat a kijelentéseket, amik budapestről nem annyira aggályosak, de a másik oldalról nézve annál is inkább...

Azt a beborultját!

#1200756 TrendMan

https://infostart.hu/belfold/2022/04/05/az-elso-ve...

"Nekünk az lenne ideális, ha 7-10 naponta érkezne egy záporfelhő Magyarországra, és átáztatná a talajt, mert a rendes csapadékeloszlás is nagyon fontos ahhoz, hogy sikeres legyen a termesztési év. Ugyanakkor négy milliméter per óránál intenzívebb eső már nem tesz jót a talajszerkezetnek, és ha túl erős a zápor, zivatar, akkor a talaj tetején elfolyik a csapadék, és a növények nem tudják hasznosítani."

------------------------------------------------------------------------------------

Érdekes:

Most olvastam másutt, hogy az ókori Sumér társadalomban azért fejlődött ki a matematika, hogy előre ki tudják számolni, hogy a népesség mindenkori ellátásához mekkora szántóföld bevetése szükséges.

Akkoriban ugyanis még nem tudták hosszasan tárolni a termést, ezért teljesen felesleges volt többet termelni az éppen szükségesnél.

Ez mai szemmel is nézve igen környezetbarát megoldás volt, hiszen lehetővé tette a vetésforgó alkalmazását, hiszen nem vetettek be minden földterületet.

Ezzel szemben, ahogy a technika fejlődött, ez az akadály elhárult.

Mivel most már raktározható a termény, kötelékek nélkül bevetik a teljes rendelkezésre álló földterületet, ez által megszűnt a vetésforgó, nem pihen a föld sem.

El lehet jutni, csak eze…

#1200139 Koffein Előzmény: #1199615

El lehet jutni, csak ezen kell dolgozni. Nem tudom emlékeztek-e, anno Orbán 2002 után, azon dolgozott, hogy a vidéken is ott legyenek az embereik, hogy letudják győzni a szocikat. Akkoriban Orbánék keményen dolgoztak a projekten, hogy az utolsó faluba is az embereik legyenek. Most mit látunk? az ellenzék Budapestről osztja az észt és nem értik, hogy a vidéki ember miért nem szavaz rájuk. Milyen alternatívát ajánlanak részükre? Mert azé be kell vallani, hogy 2010-ig a szocik etették ezeket az embereket, csak időközben a fidesz felnőtt az mszp rendszeréhez, SŐT! túl is nőt rajtuk. Amíg az ellenzék, azt a lehetőséget keresi, azt kommunikálja, hogy minden téren támadni fogja a fideszt Brüsszelből!, nem budapesten, hanem Brüsszelből! addig a vidéki ember azt látja, hogy a zsák krumplit a fideszes hűbérúr adja, addig meg a Cseh Annák brüsszelből okoskodnak, támadják a fideszt, de ellenben lófaszt se adnak nekik. Amíg ezeket a dolgokat nem értik meg, addig baszhatja az ellenzék...