Talán:

Jó reggelt, sziasztok!
Köszönöm a chartot! Ereszkedik, igen leengedik.
Sziasztok, jó reggelt!
Köszönöm a remek chartokat! Én is további oldalazásra számítok a zászló lobogójában, a korábbi fej-váll rajzod is nagyon aktuális, és valahogy annak a teljesülését gondolom nemsokára. Az infláció nagyon szalad felfelé. Invertálódott az amerikai hozamgörbe. Pénteken a 2 éves hozamszint alá süllyedt a 10 éves hozamszint, utoljára 2019 nyarán volt erre példa. Egyre nagyobb a félelem, hogy valóban recesszió közeleg, melynek több feltétele is adott lehet a következő negyedévekben. A szigorodó monetáris politika, az orosz-ukrán katonai konfliktus növekedési és inflációs kockázatai veszélyes elegyet alkotnak. A dax szerintem ezt nagyon érzi.
Sziasztok, jó reggelt!
Ha 14.550-14.600 fölé megy csak akkor elkezdhette az "Y" hullám "ii". hullámát, ami felmehet akár 14.750-14.800-ig is akár.
De az is lehet, hogy továbbra is oldalazunk és egy "zászló" alakzat lobogóját építgetjük.

Lenthor hogy látod most?
Nálam lekellene jönnie kb. 14000-14100 körülre,aztán onnan felpatt 14500-14600-ra,aztán megint zutty.
Szia Ricsi. Spanyolban vagytok még? Tudsz még jó áron ingatlant? Egy szóval is tudsz válaszolni a többit priviben, ha még nem felejtettem el a belépést ezen a csodálatos ......
Miért van az az érzésem mindig, ha te hozzászólsz valamihez, te nyugat ellenes, putyin (orosz) barát vagy.? Szerintem te még 35 éves sem vagy, aki nem tudja, milyen cumi lesz ennek a vége. Abban biztos lehetsz, hogy nem fogsz az interneten keresztül börzéhez hozzáférni. Olyan lesz, mint a 70-80-as évek telefon szolgáltatása, csak a kiváltságosoknak lesz hozzáférésük.- a valóságos (igaz) információkhoz.
Estére változott azért a helyzet, nem annyira rózsás:
Azt maga Putyin jelentette be egy, a légi közlekedési ágazat helyzetével foglalkozó csütörtöki videokonferencián.
"Az ilyen országokból való partnereinknek világos és átlátható rendszert kínálunk: az orosz földgáz megvásárlásához rubelszámlát kell nyitniuk orosz bankokban, és holnaptól, folyó év április 1-jétől kezdve ezekről a számlákról kell majd fizetni a gázszállításokért" - idézi az MTI.
Hangsúlyozta, hogy a fizetés ütemezésének megsértését az orosz fél a vásárló mulasztásának fogja tekinteni. Erre az esetre szankciókat helyezett kilátásba.
"Nekünk senki nem ad el semmit ingyen, és mi sem fogunk jótékonykodni. Vagyis a hatályos szerződések le lesznek állítva" - közölte Putyin.
Azt hangoztatta, hogy Oroszország számára elfogadhatatlanok a dollárért és euróért folytatott gázkereskedelem kockázatai. A kifizetések átváltása orosz rubelre Putyin szerint fontos lépés Oroszország pénzügyi és gazdasági szuverenitásának megerősítése felé.
Úgy vélekedett, hogy egy olyan helyzetben, amikor a nyugati országok pénzügyi rendszerét fegyverként használják fel, amikor ezen országok vállalatai megtagadják az orosz bankokkal, vállalatokkal és magánszemélyekkel kötött szerződések teljesítését, amikor a dollárban és euróban lévő vagyonokat befagyasztják, nincs értelme ezen országok fizetőeszközeit használni.
"Mi is történik és történt voltaképpen? Az európai fogyasztókat elláttuk erőforrásainkkal, a jelen esetben a gázzal. Megkapták, fizettek nekünk euróban, amelyet aztán ők maguk befagyasztottak. Ezzel kapcsolatban minden okunk megvan azt hinni, hogy a gáz egy részét gyakorlatilag ingyen szállítottuk Európába" - fogalmazott az orosz vezető.
"Természetesen ez így nem mehet tovább" - tette hozzá.
Putyin érvelése szerint hagyományos rendszer szerinti, euróért vagy dollárért való további gázszállítások bevételét is blokkolás fenyegeti. Rámutatott, hogy a helyzet ilyen alakulását uniós kormányfők is kilátásba helyezték.
Tudom hogy nem szeretitek a politikát, de ha Putyin holnaptól tényleg bevezeti a rubel elszámolást a gázra, és az unió meg nem hajlandó, akkor itt hétfőn olyan esés lesz, amilyet még nem láttunk. Szigorúan szerintem...
Lehetőség egy fej-vállra, ha letörné a 14.600-at.
-------------------------------------------------------------------------------------

Úgy látom talán megindultuk lefelé.
https://www.tradingview.com/x/3uLASH4O/