Regisztráció Elfelejtett jelszó

Motorosok

Ezért nagyon fontos az, …

#114220 Ricsi

Ezért nagyon fontos az, aki motorra ül, autós szemmel is gondolkozzon.

Balra kanyart pl a sáv jobb oldalán kell tenni, hiába nem az az ideális. Mert a kanyar előtt jön szembe egy sor, az első kinéz, motorra nem gondol, látja hogy a sáv széle üres, és máris padlógáz. Aztán már csak későn veszi észre a motorost.

Autó mellet sose menj. Autó mögött se nagyon, motorral külön kell menni. Ha lámpánál megállsz, ha az első is vagy, csak a sáv legszélén, hátha a mögötted jövő nem lát meg időben és nem fékez eléggé.

Szóval ezek mind kellenek a túléléshez, de azért engem is ütöttek már el párszor. De még itt vagyok, pedig '83-ban kezdtem.

Re: nincs cím

#114199 Amatoregy Előzmény: #114195

egy ismerősömet háromszor ütötték el ugyanabban a kereszteződésben. Pedig az első után tudatosan még a legyek mozgását is figyelte. Egy motoros az A oszlop takarásában tökéletesen elfér. Mások azt sem érzik,hogy milyen széles az autó.

Szóval vigyázz magadra..

#114195 matgab Előzmény: #114174

A dugóban haladó motorokkal egy baj van, amit ursi érdemes meggondolnod...

Az hogy annyi hülye autós van, hogy az borzalom és van akit már az is felbosszant, hogy a motorosok gyorsabban mennek és ezért bevág eléd.

Az olyan bénákról, akik a jobbkezet még hírből sem ismerik szintén tömegdemonstrációra lehetne hívni őket.

És akkor még a figyelmetlen vagányokról, 70 és a halál közötti autóvezetőkről, akik csak úgy kifordulnak jobbra, ha épp megláttak egy jó nőt/felismerték a megfelelő utcát nem is beszélve.

Tehát Bp-en én semmiképp nem vezetnék motort, pedig van nagymotorra jogsim.

A robogót is csak gerincprotektorral, térd könyök stb védőkkel szabadna használni, mert maint meglök egy autó abban a pillanatban a gerinced könnyen loccsan a járda élén.

Ahogy én látom amint motorra ülsz, abban a pillanatban statisztikailag már baleseti áldozat vagy, vezethetsz brmilyen körültekintően, vagy óvatosan.

Nekem még nem volt biciklis /motoros haverom akit ne ütöttek volna el már legalább 1-szer.

és akkor az utak minőségéről még nem is beszéltem...

Gondold meg kár lenne a helyes ksi Ursi-ért!

#114174 Amatoregy Előzmény: #114172

meg ne sértődj. Egyszerűbben fogalmazva tényleg csak szaladgálásra kell (meg hogy én is ráüljek.)

125-ös nem jó, mert ha rendőr kiszúrja, hogy nincs rendszáma. Ezért meg nem fog vizsgázni...

most látom... :))

#114173 Ricsi Előzmény: #114168

Azt értettem, de rengetegen járnak rendszám nélkül 125-el. Mert mint mondtam, csak szakavatott szemek látják a különbséget.

#114172 Ricsi Előzmény: #114168

OK, kinek mennyit ér meg. Nekem van rendes motorom, ez csak egy kisegítő gép. Ennyiért ha használjuk használjuk, ha nem, akkor nem.

És miután a sajátomat 1,4-ért vettem, ami 23* nagyobb, így opnt arányos egy ekkoráért a 60K :))

#114168 Amatoregy Előzmény: #114164

a nejemnek b-kat jogsija van. Egyébként a linken vannak jónak tűnő motorok. de egy kicsit fiatalabbat gondoltam....

#114164 Ricsi Előzmény: #114159

Akkor tényleg Gilera Runner, de abból érdemesebb megvenni a 125-öst. Pont olyan mint az 50-es, csak nagyon avatott szemek látnak különbséget. De nagyobb, ezért tartósabb motor, kicsit erősebb fék. Bár azok a fékek...

Én mentem 180-assal, alig bírtam megállni.

#114159 Amatoregy Előzmény: #114156

ennyit illetve többet rászánok.

(Lásd a lentebbi hozzászólást, hogy milyentben gondolkodok...)

#114157 Amatoregy Előzmény: #114149

megnéztem. Ennél sportosabbra (kisebb, balonos kerék) gondoltam... Ez nekem túl nőies...

#114156 Ricsi Előzmény: #114154

Hát én az enyémet egy olyantól vettem, aki hozza be nagy tételben, és 60K volt. Másfél éve használjuk hiba nélkül. Mennyivel akarsz olcsóbbat? :))

#114154 Amatoregy Előzmény: #114149

magamnak kell. Olaszország elejét tankolás nélkül megjárom. :) (Ha érted mire gondolok...)

Mondjuk e körül gondolkodtam rajta. Árak, helyek?

Visszatérve mennyivel olcsóbb kinnt a fenti kategória?

#114151 Ricsi Előzmény: #114146

Nem érdemes, mert rengeteg kelet-európai hord onnan motort, és a jobbakat felhajtják nekik onnan. Így csak a maradékból tudsz válogatni.

Én is vettem az asszonynak egy piaggio free-t, baromi jó motor. Nem az a testes fajta, de nagy a kereke, a mai magyar utakhoz a legideálisabb.

#114149 KawaBazsy Előzmény: #114146

Ez inkább szerencse kérdése, kint is és itt is ki lehet fogni jó vételt. Mondjuk 1 db használt kisrobogóért nem érdemes kimenni, az nem lesz nyereséges. Én az Aprilia Scarabeot ajánlom. Nagykerekű, olcsó, elnyűhetetlen. 100E-től vannak használható darabok, 200E-től pedig majdnem újak.

#114146 Amatoregy Előzmény: #114127

Sziasztok,

nyaralás alatt beleszerettem a robogóba. (Amit nézegettem gilera runner, vagy aprilia illetve hasonló testesebb nagyobb kerekű.).

Mindenképpen haszáltban gondolkodom. A fentieket a stílus miatt neveztem meg. Amire kellene, lerohanni vele a városba (600 m-re lakom a központtól, 2-3 km-en belül van minden.)

Kérdésem, hogy érdemes-e olaszba kimenni egy használtért vagy itthon nézegessek. Csak 50 cm-es jöhet számításba, hogy a nejem is vezethesse.

#114144 Dr. ursi Előzmény: #114134

megnéztem.

tényleg csini.

de elég böszmenagynak nézem.

ezzel elesni nem piskóta :o)

most megyek pénzt keresni.

Motorokban hasonló az íz…

#114134 Ricsi

Motorokban hasonló az ízlésünk:) Az enyém gyönyörű, ha rákeresel a típusra: BMW R 1150 RT.

Minden betű fontos:)