Szerintem ahhoz, hogy beindítsanak valamit hosszú távra a gazdaságban, a pénznek el is kéne jutnia a reálgazdaságba.
Szerintem ahhoz, hogy beindítsanak valamit hosszú távra a gazdaságban, a pénznek el is kéne jutnia a reálgazdaságba.
Az a nagy kérdés vsz, hogy ezek a gazdaságba bepumpált állami lóvék beindítanak e egy tartós növekedést, vagy 1-2 negyedéven keresztül javulás aztán szakadék. Sajna ezt nincs ember a világon aki megmondja, de tőzsdék az optimista verziót árazzák egyelőre.
én most először cidrizek a short pakkommal....Ezek a csupa jó adatok elég ijesztőek....
Akkor csak azt kell figyelni, hogy meddig kapják a pénzt.
ez is igaz, teljesen egyetértek vele. A nyomtatott pénzzel egyelőre látszatra teljesen megoldották a válságot, és a tőzsdéket szárnyaltatják
Nemrég mondta valaki, hogy rengeteg új pénz lett, amit a bankok kaptak.
Nézzük az OTP-t.
Ha kihelyezi hitelnek, nagy a kockázat, kicsi a hozam. Ezért nem is ad hitelt.
Ha ezen a pénzen vesz otp részvényt, pár hónap alatt megduplázta.
Azóta óvatosabban nyitok shortokat, mert még kapják a pénzt.
Ez teljesen nem off, mert aki ezt nem latja, azt ultetik majd be ugy longba, h. az eletbe ki nem szall belole.
Potomság lenne bárki részéről azt gondolni, hogy ezt (bizalmi, pénzpiaci, világgazdasági válság) ennyivel megússzuk.
Józan ésszel így nem is lesz vége lesz soha ennek a rallynak mert amennyi pénzt kerül a rendszerbe az itt landol ezt én is így látom,és egyenlőre nem tudni mennyi pénzt akarnak nyomtatni...
en sem hiszek a szememnek.
ha bika lenne usdjpy 110 lenne.
(minimum)
Miután az költségvetési közgazdaságtanban kiment a divatból a neoliberalizmus és reneszánszát éli Keynes, belenyomtak annyi állami pénzt a gazdaságokba, mint még soha. Na lett is belőle olyan tőkepiaci rally, mint még soha. Más kérdés, hogy ennek a pénznek talán nem a tőkepiacokon lenne a helye, és ez már magában gáz. Arról nem is beszélve, hogy azért ezt majd a lakossággal és a reálgazdasággal fogják megfizettetni és/vagy elinflálják. Lufit fújnak újra, nem kicsit, de most nem a bankok. A rally akkor fog összeomlani, ha már nem pumpálnak több állami pénzt a rendszerbe. Szigorúan szvsz.
Szerk: Herceg hamarosan ránk fog szólni az off miatt... :-)
OK, akkor van még fölfelé. ;) Majd ha már te sem shortolod...
de, én shortolok. sztem ebben a közösségben is én vagyok az utolsó mohikán.
De senkit nem ismerek a tőzsdés ismerőseim közül, aki rajtam kívűl nettó shortban van. Mondjuk nem ismertem olyat se szinte, aki 1800-tol lefelé minden otp-t megvett. Telekomot azért sok sorstársam vett 500-on ;)