hú...akkor jobb ha holnap dobom is az olaj papíromat :D
hú...akkor jobb ha holnap dobom is az olaj papíromat :D
Még 15 601 nap, és kiapadnak Földünkön a kőolajkészletek, ha a fogyasztás a jelenlegi szinten marad, és nem fedeznek fel újabb tartalékokat - derítette ki a penzcentrum.hu a worldometer.info oldalain található statisztikákból. Ezek szerint a jelenleg ismert készletek és a napjainkban mért fogyasztás mellett a földgáz 61 028 napig, a szén pedig 152 198 napig elegendő.
én is tudom...
de pszichém nem fogadja be....:)
csak megfigyelem.....száguldjon nélkülem....csak lesz ebből még szakadás,emberes:))
Nem volt nehéz, megnéztem a chartot több bontásban, sztem ez (most) nem shortos, ha hozzánézem a többi furi-futit.
csak aztán nehogy-nehogy short legyen.....:))
Azt hittem én nézek itt csak cseh 2-őt:)))
folyamatosan shortolni próbálom,tam.
egyszer 48ról futottam neki még múlthéten bejött.
tegnap 48.5-ről 47.40-en kiütött kb a stop,bejött,de iszonyatos szerencse csak,hogy nem sodort el az esti északi buli,majdnem nem raktam stoppot a szar készletadatok után.
utána úgy ahogy volt végignéztem a longos száguldást,persze kimaradtam...
ma megint nyitottam elég magasan egy shortot,stop kivágott,bukta....
most partvonal,azután majd kezdek valamit vele.........
48.4ről és 47.ról illetve 51ről shortolom. kezdek nagyon nagyon remegni... :S :S
pikk pakk teljesült a jóslatod.
na lássuk azt az 50-et...
ezt a kiegyensúlyozott mozgást,amit ez produkált 15:30 óta:))
de még mindig az olajon hüledezek....
azt nem tudom:)
nem értem, hogy ilyen nyersanygrallira és rv-rallira hogy a p.-ba nem emelkedik az alcoa
bizony:)
Jelentősen emelkedett az olaj- és a benzin tartalék az USA-ban
2009.03.18. 15:45
Az amerikai stratégai olajkészletek 2 millió hordóval 353.3 millió hordóra emelkedtek a múlt héten az előző heti adatokhoz képest. A finomítók napi kitermelése átlagosan napi 14.2 millió hordó olaj volt. A finomítói kapacitás 82.1 százalékos volt. (ProfitLine.hu)
A benzin készletek 3.2 millió hordóval, 1.5 százalékkal 215.7 millió hordóra emelkedtek. A finomított kőolajszármazékok tartaléka 100.000 hordóval, 1.5 százalékkal 145.5 millió hordóra emelkedtek. Az összes kereskedelmi célú kőolaj tartalékok a múlt héten 3.1 millió hordóval emelkedtek.
Az elmúlt négy hét során a benzin igények átlagosan 9 millió hordó volt naponta, mely 1.1 százalékkal több, mint egy éve. A finomított kőolajszármazékok iránti igények átlagosan napi 3.8 millió hordó volt az elmúlt négy hét során, mely 9.3 százalékkal kevesebb, mint az előző év hasonló időszakában volt.
van,már újra 48-on szinte...