Regisztráció Elfelejtett jelszó

Eladná magyar bankját a General Electric és a KBC

Re: nincs cím

#688776 Kissherceg Előzmény: #688741

"Nem helytálló a Handelsblatt című üzleti napilap információja a magyarországi K&H Bank és belga anyabankja, a KBC magyarországi kivonulásáról - közölte a K&H Csoport a lap cikkére reagálva az MTI-vel csütörtökön.

A német lap a Bankok fordulatot remélnek című kelet-európai összeállításában arról írt, hogy a BayernLB - az MKB tulajdonosa - mellett a Budapest Bankot tulajdonló amerikai General Electric és a belga KBC is eladná magyarországi bankját, az osztrák Erste Bank és a Raiffeisen viszont nem akar kivonulni.

A K&H Csoport MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleménye szerint a bankcsoport álláspontja nem változott a nemrégiben közzétett Reuters-interjú óta.

A hírügynökség január 8-án közölte Hendrik Scheerlinck, a K&H Bank magyarországi vezérigazgatójának nyilatkozatát, aki elmondta: a KBC nem vonul ki Magyarországról a kedvezőtlen profitkilátások ellenére, ezt a lehetőséget a bank teljesen kizárta. "Hiszünk Magyarországban, amely fontos részét képezi a stratégiánknak, és az országra vonatkozóan világos növekedési stratégiával rendelkezünk" - fogalmazott akkor a vezérigazgató. Elmondta, hogy szeretnének fontos szerepet játszani a magyar gazdaság finanszírozásában, ugyanakkor jelezte azt is, hogy a bankszektor számára nehéz lesz 2014-ben nyereséget elérni. Hendrik Scheerlinck szerint az ágazatot sújtó adókat, a pénzügyi tranzakciós illetéket és más terheket a bankszektor már nem tudja tovább elviselni, ezen adók szintjét a gazdaság talpra állását követően mérsékelni kellene."

mondom Én..