Regisztráció Elfelejtett jelszó

866,8 milliárdos vagyon az önkéntes nyugdíjpénztáraknál

Re: nincs cím

#753862 TrendMan Előzmény: #753744

Ime a véleményem:

Nem tudjuk hová vezet a dolog, de nőtt az esélye annak, hogy az állam ezeket a pénzeket is meg akarja védeni.

(Amikor a magánnyugi pénzeket lenyelte az állam, többeknek mondtam, hogy ez a sors az önkéntes pénzeket is elérheti. Erre nagy höbörgés volt a válasz, mondván az ki van zárva, mert ez az emberek saját befizetése! Hát kérem nincs kizárva! Itt semmi sincs kizárva!)

Ha egy bizonyos szőke hajú nő is feltűnik a színen, akkor elő kell venni a kapát és a kaszát és tömeges tüntetésekre lesz szükség.

Jövőre azt terveztem, hogy növelem a befizetéseimet, de most mégis inkább külföldön nyitok majd egy előtakarékossági számlát.

Ha van jó tippetek (alacsony számlavezetési költség, magas hozam egy jó kombinációja?), akkor örömmel fogadom az információt!

Re: nincs cím

#753744 TrendMan Előzmény: #753700

Milyen szempontból szeretnéd, hogy véleményezzem ezt a topikot?

Írjak támogató véleményt vagy legyek kritikus?

:-)))

Re: nincs cím

#753696 banyaiz Előzmény: #753686

A lehetőségeket bővíteni lehet visszamenőleg, szűkíteni nem. Ez nyilvánvaló ha értelmet visznek a dologba.

Csak ahogy mondod az előzményeket látva Pavlovi reflex előjön ha állam és nyugdíjpénztár egy mondatban szerepel. :)

Re: nincs cím

#753684 banyaiz Előzmény: #753658

Egyébként ha ezek a kecsegék nem bal****kodnának a nyugdíjpénztárak körül nekem teljesen jó lenne a járadék is. Lehet , hogy azt választanám alapjáraton. Meg vagyok elégedve az eddigi hozamokkal.

Mennyi befizetést foghatott vissza az mnyp szétverése? Biztos nem egyedül döntöttem úgy, hogy akkor ne erőltessük ezt a műfajt önkéntesben. Nem lehet következmények nélkül össze vissza kontárkodni ilyen dolgokkal. Nem is értem honnan szalasztottak ilyen embereket .

Kőbalta való neki nem nyugdíjpénztár szabályozás. :)

Re: nincs cím

#753682 banyaiz Előzmény: #753658

Nekem 5 évem van a 20 évhez. Adózni nem fogok utána úgy nem veszem ki.

10 év letelte óta hozamokat veszem ki 3 évente az adómentes, befizetni pedig nem fizetek mióta ez a megvédés volt mnyp-nél.

Pár millióm van benne , nem egy eszeveszett összeg de nehogy már megint kezdjék a baromságaikat, járadék mert az emberek különben gyorsan elköltik.

Lehessen választani valaki járadékot kér akkor az, ha egy összegben az, az ő pénze.

Visszamenőleges szabályváltoztatás nem ösztönzi a népet az ilyen jellegű takarékoskodásra, sok ész nem kellene hozzá rájöjjenek. :) Talán sikerülni fog nekik.

Re: nincs cím

#753658 picirigo Előzmény: #753654

Gondolkodom rajta, h minden pénzemet kiveszem az önkéntesből! Ez az emberek saját pénze, még ha adókedvezményt kapsz is rá! De a te pénzed! Erre szabályt hozni, h csak járadékként vehetem ki???? LóF@szt!!!

Re: nincs cím

#753654 banyaiz Előzmény: #753616

Megint kezdik a műsort? Először 10 év után lehetett adómentesen kivenni. Mikor közeledett a 10 év akkor változtattak 20 év. Most közeledik az elsőknél a 20 év megint okoskodnak.

Csak nehogy megvédjék. :) Annál bármi jobb.

Ösztönzőleg hat ez a kiszámíthatóság a szabályozásban.

Re: nincs cím

#753616 Margaretta Előzmény: #753614

Én úgy gondolom, mivel az önkéntes nyugdíjpéntári pénzek főként állampapírban vannak, félnek attól, hogy az adómentesen lejárókat egyszerre kiveszik. Szeretnék elkenni azzal, hogy csak járadékként lehessen kivenni.

Erről szó sem volt a húsz év alatt, csak most.

Ráégett a körömre ez a fenyegető lehetőség.

Re: nincs cím

#753614 Koffein Előzmény: #753605

ha ezt is államosítani akarják, akkor kaszát kapát elővenni és irány a parlament... munkaidőben, amikor mindenki bent van...

Re: nincs cím

#625816 Előzmény: #625762

"A jó hozamok is hozzájárultak ahhoz, hogy az önkéntes nyugdíjpénztári szolgáltatások, a 10 éves várakozási időt követő kifizetések közel 45 százalékkal 19 milliárd forintra estek."

GYK: Közel fele annyian veszik csak ki a pénzüket a lejáratkor, mint korábban, vagyis megfeleződött a hivatásos rettegők által besz*patottak száma.

Re: nincs cím

#625762 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #625739

Mi ebben az érdekes? Az érdekes az, hogy még van... ekkora összeg még megtetszhet az útonállónak! :-) Sokan kilépnek, illetve nem lépnek be, mivel valamiért (nem is értem miért) attól tartanak, hogy megvédésre kerül ez is!

Érdekes. A PSZAF szerint…

#625739 Margaretta

Érdekes. A PSZAF szerint nem ennyire rózsás a kép az önkéntes nyugdíjpénztáraknál:

" Az önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszáma a korábbi ütemben csökkent, ami egy százalék alatti mínuszt jelent, a negyedév végén 1,217 millió főt számláltak. A csökkenés oka, hogy drasztikusan visszaesett az új belépők száma, a válság kezdete óta átlagosan 13,5 ezer fő lépett be a kasszákba negyedévente, a mostani kevesebb mint nyolcezer fő 11 éves mélypontot jelent. A felügyelet szerint az adatok tükrében a piac telítettnek tekinthető. A szektor működési vesztesége a költségek lefaragásának következtében több mint négy százalékkal csökkent. A kezelt vagyon 919 milliárd forintról 937 milliárd forintra nőtt, az állampapírok hozamának első negyedéves esése eredményeként e befektetések felértékelődése emelkedni tudott."