Regisztráció Elfelejtett jelszó

Megint nőtt a szupergazdagok száma Kínában

Re: nincs cím

#720180 banyaiz Előzmény: #720177

Király lehet azért nagy pártgyűlések nyomják a komcsi szövegeket, aztán egymás között te neked csak 42 lakásod , és 200 millió jüanod van? Balek vagy. :) Skizofrén egy rendszer lehet.

Re: nincs cím

#720173 banyaiz Előzmény: #720164

Látom működik a kommunizmus. 42 lakás stb. Puritánok ezek a kínai kommunisták.

Re: nincs cím

#720164 Kissherceg Előzmény: #588580

Senki ne állítson valótlanságot a vagyonbevallásában és ne hallgassa el üzleti érdekeltségeit - hívta fel a pártkáderek figyelmét a Kínai Kommunista Párt (KKP) korrupcióellenes harcot irányító legfelsőbb szerve egy keddi sajtójelentés szerint.

A Központi Fegyelmi Ellenőrző Bizottság legfrissebb felhívásában azt hangsúlyozta, hogy büntetésre kell számítaniuk azoknak, akik e kérdésben megpróbálják megtéveszteni feletteseiket. A pártkádereknek ugyanis rendszeresen és részletesen számot kell adniuk a maguk és családtagjaik vagyoni helyzetéről, és jelezniük kell, ha a rokonságból valaki külföldre kíván távozni.

A bizottság közleményében utalt rá, hogy a vagyonukat tisztességtelen úton szerző, korrupt hivatalnokok feleségei és gyermekei gyakran több személyazonossági igazolvánnyal, illetve más országokba szóló beutazási engedéllyel is rendelkeznek.

A korrupcióellenes hatóságok a legfrissebb jelentés szerint az elmúlt egy évben 60 170 személyt vizsgáltak meg, szúrópróbaszerűen és sokak esetében elmaradt az aktuális előléptetés.

A kínai elnök, pártfőtitkár Hszi Csin-ping által 2012-ben indított, "lejárat nélküli" korrupcióellenes kampány eredményeképpen a rákövetkező évben 183 ezer pártalkalmazottnak kellett átesnie a szűrésen.

A legnépesebb, 106 milliós dél-kínai Kuangtung tartományban szintén keddi jelentések szerint tavaly 95 magas beosztású, illetve középvezető "feje hullott" korrupciós ügyek miatt, köztük hivatalok és osztályok első embereié. Ez a szám másfélszer magasabb mint az előző évben volt, s a legtöbb a tartományok közötti összehasonlításban.

Kiderült, a vezetők egy része ingatlanfejlesztőkkel, üzletemberekkel volt szoros kapcsolatban, esetenként több százmilliós vagyonuk eredetéről pedig nem tudtak elszámolni. Sencsen város politikai és jogi bizottsága lebukott vezetőjének és családtagjainak a nevén például 42 lakást találtak, banki megtakarításainak és értékpapírjainak összege pedig meghaladta a 200 millió jüant (8,7 milliárd forint).