Regisztráció Elfelejtett jelszó

Előrelépés a magyar közfinanszírozás konszolidációjában

Re: nincs cím

#584078 Kissherceg Előzmény: #584077

NGM kommentár:

Magyarország valóban stabil kilátásokkal rendelkezik - kommentálta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Fitch Ratings csütörtöki bejelentését, amellyel megerősítette Magyarország szuverén adósosztályzatait, a besorolások kilátását pedig negatívról stabilra javította.

A kormány egyetért a Fitch Ratings értékelésével, és úgy látja, hogy már az egyik nagy nemzetközi hitelminősítő is felismerte azokat a gazdaságpolitikai intézkedéseket, amelyek eredményeképpen az elmúlt két évben Magyarország sikeresen és tartósan csökkenő pályára állította az államadósságot, fenntartható fiskális konszolidációt hajtott végre - közölte az NGM.

A nemzetgazdasági tárca közleménye szerint a fenntartható fiskális konszolidáció révén "Magyarország 2013-ban végre lekerülhet az uniós szégyenpadról."

"Emellett Magyarország a…

#584077 Kissherceg

"Emellett Magyarország a II. világháború óta maradéktalanul eleget tesz szuverén törlesztési kötelezettségeinek, és mindez együtt alátámasztja a forintban kibocsátott államadósság befektetési szintű - "BBB mínusz" - besorolását - áll a Fitch Ratings csütörtöki londoni elemzésében."

igazán csodálatos felismerés...